Re. Randolf:
(Dobrych) NAPADu ma kazdy, i kazda firma, plny pytel. To, co je dela hodnotnymi, je investice, kterou uz jsi do jeho rozvinuti provedl.
Díky za velmi přínosný pohled na věc. Z jiného úhlu pohledu, kdyby to bylo něco, do čeho by nemuseli příliš investovat, aby to mohli přivést na trh, pak by to pro ně opět mělo zajímavou hodnotu.
Pokud vyjdu z predpokladu, jak pises, ze do toho moc neinvestujou a udela to malou revoluci na trhu, potom mne uz jako zastupce firmy bude pouze zajimat nasledujici:
- Je takova revoluce neco o co stojim? Nevynese mi vice stavajici stav, kdy tuto technologii nema nikdo?
- Pokud o ni stojim, muzu si ohlidat, abych na tom vydelal pouze ja a ne konkurence? SW Patenty nefunguji tak jednoduse, jak se prezentuje. Zpusob ovladani v US patentovatelny je docela dobre, to jo, ale jsi si jisty, ze neexistuje Prior Art = nikdy nikdo se o tom nezminil, nebo to alespon nemuze prokazat?
- Jake dopady to bude mit na moje ostatni projekty? Nezablokuju si tim pouziti technologe, kterou jsem vyvijel predchozich 5 let?
- Je investicni riziko prijatelne? I kdyz je investice mala, nemuzu ji udelat, pokud je vysoka pravdepodobnost, ze to zakaznici neakceptuji - "bohati nerozhazuji drobne, to delaji chudi, aby si pripadali bohati".
- Jsi si jisty technickou proveditelnosti?
a ted tadaaa, ten nejdulezitejsi:
- Takova velka firma bude mit takovych napadu cely seznam, ktery bude citat tisicovky polozek, a kazdy tyden/mesic/rok se sejdou a udelaji si priorizaci, do ktereho z nich investovat dostupne prostredky. Tvuj bude jeden z nich. I tu mizivou hodnotu "za napad ktery za malo penez hodne vydela" ziska az tehdy, kdyz se dostane na seznam napadu vhodnych k investici. Proti Tobe budou vsichni ti, kteri tam dali ty sve napady.
Pokud mas na vse z toho dobrou odpoved, bez za nejakym Angel Investorem, sepiste NDA a o napadu mu povez. Pocitej s tim, ze Ti nabidne 10/90 split, budes se 5 let drit a pokud budes mit stesti, vydelas. Pokud svemu napadu veris, ze je tak dobry, tak Ti to stoji za to, ne? Pokud ne Ty, proc by tomu mel verit nekdo jiny?
.. nejde to vyvinout a prodavat v Google Play jako aplikace, napriklad?