Výpočetní technika pro muzeum

Výpočetní technika pro muzeum
« kdy: 02. 06. 2013, 11:02:06 »
Koupím pro své rozsáhlé muzeum výpočetní technikya 2 přilehlé výstavy  počítače a příslušenství převážně československé výroby od Consulu, Metry Blansko, Slušovic, Tesly, Aritmy, Nového Boru, ZVT, ZPA a jiných (např. Pmi 80,Bapo, Consul 1715, 2711, Plan 80, stavebnici Petr, Pc 16 NB, Tems, Fk-1, Tns SL 64, Ondra, Didaktik alfa, beta, Iq 150, ŠMS VUVT, PMD, Maťo, PP01, Sapi, Hc 08, Text 01, MVS 810…

Dále rozměrnější počítače jako: EC 1020, ADT, PDP, stolové počítače, Sapi 80, JPR-12R, analogové počítače Meda 41,42,43,50, sálové počítače.

Příslušenství: didaktik alfi, VZ 930,935, didaktik Zeta, digigrafy,  PMD 40, PMD 50, PMD 32, Pmd 30, CM 5400, CM 5311, děrnoštítkové stroje a mnohé jiné.

Zahraniční počítače větších rozměrů a známých značek jako Atari, Sinclair, Commodore, Hewlett packard (1000,9820,9830,9100…), Sharp, pc řady XT… děkuji za nabídky.
« Poslední změna: 02. 06. 2013, 20:39:18 od Petr Krčmář »

3ugeene

Re:vyřazená výpočetní technika do roku 1989 pro muzeum
« Odpověď #1 kdy: 02. 06. 2013, 11:34:54 »
kolikrát to sem ještě dáte?

Petr Polavka

Re:Výpočetní technika pro muzeum
« Odpověď #2 kdy: 10. 06. 2013, 17:05:19 »
Nechceš maťa, nebo pmd s příslušenstvím? Už to nepoužívám.

Petr

Pavel

« Odpověď #3 kdy: 11. 06. 2013, 11:46:08 »
Ahoj díky zajem bych měl,napiš mi na michal.suchanek@atlas.cz a domluvíme se.

Patrik Lenor

« Odpověď #4 kdy: 22. 06. 2013, 16:31:08 »
Chces iq 150? Kdysi jsem ho koupil,ale nic na tom pomalu neslo,tak zustalo v krabici. Bylo v provozu cca 10 hodin max a stalo me to spoustu penez.  Cena spise dnes uz asi jen simbolicka. Navrhuji  1000 kc  Patrik

PvvS

« Odpověď #5 kdy: 22. 06. 2013, 20:22:18 »
POkud jsou k tomu aspon zakladni moduly pro provoz a nevadilo by ze bude alespon obcas v provozu, tak bych mel zajem. Nejsem muzejnik, ale stroje provozuju.

Michal Suchánek

« Odpověď #6 kdy: 23. 06. 2013, 10:24:04 »
Pane Lenore,napiste mi na mail michal.suchanek@atlas.cz , urcite se domluvime, zajem mam.  dekuji

JardaH

« Odpověď #7 kdy: 23. 06. 2013, 10:30:41 »
Koupím pro své rozsáhlé muzeum výpočetní technikya 2 přilehlé výstavy 

Můžu se zeptat, kde se ono rozsáhlé muzeum výpočetní techniky nachází, když už je tímto "inzerátem" zasírono na spoustě inzertních serverů i toto fórum?

1. Někteří lidé trpí představou, že musí zachránit všechno, za každou cenu, pak je stará technika skladována na jednom místě v nevyhovujících podmínkách, desky reznou, plasty se drolí, izolace žerou myši... Místo toho, aby o ní bylo patřičně pečováno a prostřednictvím muzea dávala i radost druhým (viz např. muzeum Arkád her v Červeném Újezdě). Případně to pak všechno končí ve sběrném dvoře, potě co nadšeného sběratele klepne pepka a zbytku rodiny se znatelně uleví.

2. Sběratelská cena některých strojů začíná v dnešní době nabírat závratné výše. Protože to, co lidi před lety vyhazovali a dávali za odnos za bezcený krám se dnes dá na aukru střelit za tisíce. Ideální dneska je narazit na nějakou kafku, které se něco válí v garáži, koupit to za 100 Kč, vyčistit, vygumovat kontakty a nabídnout "kvůli stáří, bez záruky!" na aukru a jen si mnout ruce nad naskakujícími čísílky.

3. Bohužel sběratelská bublina se pomalu blíží ke svému vrcholu a za pár let dopadneme jak sběratelé angličáků, kteří mají doma rozsáhlé a sběratelsky cenné sbírky, ale nemůžou se jich zbavit, protože dnešní mládež na angličáky hází zvysoka bobek, takže chybí pokračovatelé a staří sběratelé postupně vymírají nebo jsou už jejich sbírky saturované a ještě se rozčilují, když pak vdova po sběrateli prodává vysoce pod cenou, že to "kazí trh".

4. Nemá někdo doma v dobrém stavu Sinclair ZX80, ještě mi schází do zkompletování serie  8)

Lemur

« Odpověď #8 kdy: 23. 06. 2013, 10:42:32 »
Na aukru, kde jinde...

Michal Suchánek

« Odpověď #9 kdy: 23. 06. 2013, 10:47:30 »
Jiste ze muzete, proc by ne. Muzeum je v Brne v Bozetechove ulici n VUT. Tady je par obrazku  http://cs-pocitace.ic.cz/?p=74

Jinak mate naprostou pravdu, sam bych to nenapsal lepe.

Stara vypocetni technika nejakou hodnotu ma,nikdy jsem taky nechtel nic zadarmo. Rekl bych,ze to sbiraji hlavne starsi lide z nostalgie,kteri s tim pracovali,nebo meli moznost se setkat.
Nove generace o to zajem mit nebudou a ani nemaji,ti resi jine starosti,takze souhlasim, ze v budoucnu cena teto techniky pujde zejmena dolu. A pokud o to zajem mit budou,nebudou ochotni zaplatit nejake vysoke castky.

Navic je zde fakt, ze mozna vice nez samotnych sberatelu vice uzivatelu teto stare retro techniky a temto lidem staci pro jejich konicka uplne obycejna levnejsi,ale 100 % funkcni replika. Dnes se jiz vyrabeji repliky pocitacu pmi 80, petr , uvazuje se o pc 16 NB a dalsi budou pribyvat. Zahajila se i vyroba doplnuku pro pmd,treba pmd 50.

Navic se techto pc prodaly spousty,takze trh je uz taky dost nasycen,kdo by to stale kupoval? Sberatelu taky nejsou tisice  :-)

bkralik

« Odpověď #10 kdy: 23. 06. 2013, 11:05:51 »
Doufám že nedostanu ban za odkaz na konkurenční server, ale přečtěte si a zamyslete se na touto úvahou:
pctuning.tyden.cz/hardware/multimedia-zvuk-tv/26447?start=1

Michal Suchanek

« Odpověď #11 kdy: 23. 06. 2013, 14:34:13 »
Jarda H.   se zkontaktuj s jinymi zahranicnimi sberateli, zx 80 se vyrabely v ohromnych seriich nebude problem se s nekym domluvit na nejake vymene,pripadne odprodeji.....

Yarda

« Odpověď #12 kdy: 24. 06. 2013, 06:36:52 »
Tohle tam taky máte?
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=58088&highlight=
Ke mně se (nevím jak, asi to tehdy někdo znárodnil a nevěděl co s tím) dostaly dvě desky řadiče floppy disků osazené MH3000 (http://www.root.cz/clanky/procesor-sestaveny-z-cipu-rady-intel-3000/), já taky nevím co s tím, ale na poštu se mi s tím nechce chodit.

Michal Suchánek

« Odpověď #13 kdy: 24. 06. 2013, 15:45:30 »
Yarda:  pocitac MVS 810 mam, muzete mi poslat na mail michal.suchanek@atlas.cz  foto tech 2 desek. Nejsem schopny ted rici,jestli bych pro ne mel vubec nejake vyuziti. Spise zalezi z ceho presne jsou. diky

Patrik Lenor

« Odpověď #14 kdy: 24. 06. 2013, 17:20:34 »
PVVS:  To te zklamu, ten pocitac nefungoval uz ani po roce, co jsem ho koupil a to byla funglovka :-(  Dochazelo opakovane k samovolnym restartum zrejme nasledkem poklesu napeti ve zdroji, programy spatne spolupracovaly s pridelenou pameti a nejhorsi bylo, ze to ani neslo nijak opravit. Nevedeli si s tim rady ani konstrukteri v materske spolecnosti v Novem Boru, kde to vyrabely.....

Pozdeji byla moznost tuto serii pocitacu vratit,ale to ja uz byl na vejsce a propasl jsem to. Takze mi zbyl temer nepouzitelny pocitac, za ktery jsem v te dobe dal cele sve uspory a pozdeji dal vymenit jen za par balicku cigaret.

Co se tyce modulu, k pocitaci byl dodavan jeden modul integrovany do krabicky od magnetogonove kazety, kde byl nahrany myslim  basic. Vice modulu pro provoz pocitace nebylo potreba, ani nevim,ze by je nekdo v te dobe nabizel k prodeji.

Na co byly v pc dalsi 2 volne sloty, netusim?????   Hry a programy se nahravaly z 2 prilozenych kazet, ktere byly take soucasti baleni. Pocitac se dodaval v modrobile krabici s kazetakem a dal se dokoupit i monitor. Co me nejvice zklamalo bylo asi to, ze mimo tech par her, ktere se daly spocitat na prstech jedne ruky se na pc nedalo v podstate nic dalsiho sehnat a pokud ano,tak to z pro me neznameho duvodu s pocitacem nefungovalo a vysledem nahravani takovych programu byvaly hlasky typu error.  :-(

Patrik