Kazdy ISP musi minimalne filtrovat pakety z privatnich rozsahu. Chtel bych videt, jak by ho ty dve tri pravidla navic staly tak straslive penize a mely takovy dopad na spolehlivost...
Musi? Vazne? lol ... trasa nejakych 10 hopu, mimo jine sit GTS ... uplne vpohode dorazi paket, kterej bude mit src v privatnim rozsahu ... nemluve o tom, ze ISP muze mit nekolik desitek rozsahu.
Ano, je to jeden z (treba) petiset sitovejch prvku, ktere se muzou podelat. Jenze za prve, existuje take neco jako "redundancy" (rika to pro zmenu neco tobe?), a nake to filtrovani (alespon na vstupni traffic) snad ma kazdej ISP, jinak by pri ddos byl bezbrannej jak nemluvne...
lol ... jak pomuze filtrovani proti DDOSu? Zeby naprosto nijak? Takze podle tebe, si ma ISP ty krabice (za penize samo) koupit radsi dve, nebo rovnou tri ... hmm ... i kdyby to mel bejt prastenej mikrotik ... tak to sme uz na peknych par desitkach tisic. Pokud ten provider bude trochu vetsi, tak se vpohode pohybujem v milionech.
omg. jeden nas lokalny provider ma primitivnu infrastrukturu: koncovy zakaznik - metalika do switcha v pivnici bytovky (niekolko bytoviek tvori jeden C blok 192.168.X.Y - cize max. cca 250 klientov), zo switcha optika potiahnuta do serverovne, resp. "routrovne", kde kazdy blok siete obhospodaruje jeden router, potom nasleduje NAT a odtial cez hlavnu gw do inetu. dasli wifi ISP ma podobnu infrastukruru, s trochu viac privatnymi sietami. vsetko su to mikrotiky, Ubiquiti, freebsd,... kde je problem tam drbnut anti spoof ochranu na niektory prvok siete?!
omg ... a proc by to delal? proc by mel utracet dalsi penize? Co mas za problem stim, si na zahrade postavit vlastni atomovej kryt? Sak to zadnej problem neni, ne?