Lucii se omlouvám za to, že neznám poměry na v prodejnách na Slovensku. Nicméně má pravdu s tím co se i u nás prodává, inzeruje jako herní PCčko.
Jinak strach s upgrade BIOSu mít nemusíte. Já jsem docela zmatkař a podle návodu na netu se mi to povedlo na první pokus. Deska tehdy také byla starší než nově na trh uváděný procesor. Osobně jsem měl mnohokrát štěstí, že jsem součástky nakupoval většinou u hardwarové větve firmy u které jsem před tím chvíli externě pracoval jako tester účetního systému. Později jsem dokonce hardware prodával ve velkoobchodě. Moc nechápu systém prodeje při kterém se zákazník nebo zákaznice nevrátí znovu. Pokud mě manželka chtěla dát součástku např. pod stromeček tak se obrátila na mladého kluka z baráku a ten tam došel to koupit. Případně tam klidně zašla sama.
Dodnes mám s těch dob asi přežitý zvyk kdy při reklamaci argumentuji : "Chcete o mě jako o zákazníka navždy přijít ?" Funguje i hrozba : " Zjistím si v obchodním rejstříku kdo jsou majitelé příp.akcionáři, nebudou rádi .... "
Obráceně ohledně prodávání vím, jak snadno "upravit" PC na reklamaci i to jaké hrůzy snesl např.údajně se přehřívající počítač u reklamačního technika .....
Nebojte se tedy do stavby pustit ...... je to snadnější než stavebnice Merkur, většina součástek má nezaměnitelné, neotočitelné konektory ............. i když jsem si párkrát naběhl a nákresy zapojení některých kabílků do skříně byly vzájemně natolik různé, že stejně musí člověk improvizovat. Navíc právě zde na fóru je několik lidí s obrovskými zkušenostmi co hardware i software týká. Řekněme tisíci násobně převyšující ty moje.
Opravdu asi nejsem v obraze, neboť zde v jedné s prodejen dělá ( možná dělal ) servis mladý pán jenž vystudoval IT obor na zdejší technické univerzitě. I paní vedoucí prodejny a spolumajitelka je vysokoškolsky vzdělaná a je schopna poradit s výběrem. Zřejmě některým prodejnám u vás nebude časem vadit místo PC komponent a IT techniky prodávat pračky, autorádia nebo stavebniny .....