@pupi: myslim, ze ti mama radi dobre.
zavisi co studujes, samozrejme. ak nejaku masmedialnu komunikaciu alebo podobnu pa-skolu, tak na to ozaj 2-hy stupen nepotrebujes. ale pri technickych skolach sa ti to oplati. niekedy sa predmety zdaju mozno len zbytocne tazke a kraviny, ale su na nieco dobre. okrem ineho ta naucia mysliet, optimalizovat .. teda, ak sa nad tym zamyslas co sa ucis a nesnazis sa cely rocnik len "prebombovat", pripadne obist inym sposobom.
ja som si tiez vela krat zanadaval nad predmetom, ale postupne zistujem, ze ono to malo zmysel. napr. u nas "optimalizace na dopravnych sitich". nadaval som na ten predmet, ze kedy budem uz len planovat/optimalizovat krizovatky, cesty a nemocnice/sanitky po nejakom uzemi. a cuduj sa svete, ci optimalizujem krizovatky alebo packety na sieti, ono je to to iste :-) router a stredisko sanitiek ma k sebe blizsie, ako by jeden povedal

alebo ked som nadaval, ze som cele noci musel programovat 'jednoduchu' implementaciu TLB. a zase - pri troubleshootovani nasich (velkych) zakaznikoch mi to zrazu dalo vela.
nie je admin ako admin.
spravovat servery a programovat mozes kludne pocas skoly.
a ci zavisi plat od skoly? u nas su niektori kolegovia v praci (nadnarodna firma), co maju bakalarske, ojedinele len SS vzdelanie (su to velmi sikovni ludia). vsetkych plat nepoznam .. ale ti, co prezradili mali plat mensi ako ti s vysokoskolkym vzdelanim. radovo 100 - 200 E.
takze asi by som moj prispevok uzavrel citatom z "basnikov":
'nejdriv se hodne milovat, pak se hodne ucit'
/ospravedlnujem sa za pripadne chyby v cestine/