ja som prisiel na FI MUNI len na magistra, tiez po prestupe ... a mam tu obavanu a velmi tazku bezpecnost
Ja som mal aj bakalara bezpecnostneho takze to nejako islo celkom v klude aj na magistrovi ale su tam teoreticke predmety na ktore si daj pozor.
Z matematickych predmetov som mal na prirodovedeckej fakulte Numericke metody (B), Teoriu mnozin (FX
to mi proste neslo do hlavy uz vobec) a Kryptografiu s Pasekom(tusim tiez becko). Na to si davaj bacha, to je len kazde dva roky.
Bezpecnost sa mi zdala celkom v pohode, najma si daj prakticke labaky z bezpecnosti kde sa dost intenzivne kodi a riesa sa fakt prakticke veci (IDS, biometria tam dost ficala, nejake cecko a hashovacie alg implementovat a tak, dost v pohode labaky fakt ...)
Z teoretickej informatiky odporucam prof. Cernu, mal som u nej Teoriu zlozitosti a Algoritmiku pre tazke vypocty, potom s Matyskom superpocitace, labaky z Unixu ...
Ono, treba si uvedomit, ze ta skola ti da len tolko kolko jej ty dovolis
Ked ides na FI len preto aby si to mal lahsie tak automaticky zlenivies a prestanes makat. Je to tak a neplati to len u mna. Clovek ked nemusi, nerobi. Tvoja latka pojde trocha dole, budes si uzivat "posledny" volny cas.
Okrem ostatnych predmetov, ktore boli v celku v pohode, nemal som nijaky mega zabijak (aj ked niektore predmety neboli zadarmo) sa mi na bezpecnosti paci to, ze to vedie Matyas co je mega kapacita v obore a zaruka kvality. Bezpecnost je na FI MU dost dobre spravena a pripravuje sa jej celkova rekonstrukcia, kde by si mal len napr. 4 predmety za semester ale z kazdeho by bol vystup v podobe semestralneho projektu, ktory by mal hlavu a patu.
Dalej sa da dost dobre vybavit aj diplomovka v nejakej externej firme.
Inak odporucujem ist tak v tretom semestri na Erazmus na pol roka do prec. Na ostatnych fakultach je tam brutalny pretlak ludi, na FI MUNI sa mi zdalo ze stacilo len chciet a isiel si. Ja som bol dost prekvapeny ake to bolo lahke dostat sa tam. Sa mi zda ze informatici su zavreti doma a ich svet skoncil za monitorom
asi preto to bolo take prechodne ...