FI MU obor aplikovaná informatika

Re:FI MU obor aplikovaná informatika
« Odpověď #15 kdy: 18. 04. 2013, 08:48:44 »
mi vsichni ucitele prijdou docela dobri
Jo, to potvrzuju. Vybavuju si protivné externisty nebo psychopaty z matem. fakulty, ale nevzpomínám si na nikoho takového přímo z FI. Učitelé jsou ve většině příjemní a v klidu. Někteří jsou vyloženě výrazné osobnosti, na které moc rád vzpomínám. Nejradši vzpomínám na Yenyu Kasprzaka (fantastickej seminář z Unixu) a pány profesory Kučeru (staršího, ten už asi bohužel neučí, jeho Historie výpočetní techniky, kde nám vykládal, jak programoval na sálových počítačích s bubnovou pamětí, to byla lahůdka) a Matysku (líbilo se mi, že věci podávál a fakt srozumitelně a nedělal zbytečně ze všeho "vědu").

Analist

« Odpověď #16 kdy: 18. 04. 2013, 12:00:09 »
Názov, aplikovaná na FI zamená, že na poslednej prednáške z každého teoretického predmetu sa povie, že sa to niekde používa.
(Viď automaty, kde sa len spomenie, že sa to používa v grep-e, a sed-e a tým to hasne. Nie že by som niečo proti automatom mal, bol to fajn predmet,
jeden z mála.)

Dôrazne ti nedoporučujem FI, hromada matematického balastu zásadne bez aplikácií, lebo to je tabú (asi, neviem, proste sa to tu nerobí). A ešte aj tá matika sa učí takým spôsobom, že ak nemáš IQ > 9000 tak z toho pochopíš veľké kulové, lebo proste nie je čas sa tomu venovať dôkladne, končí to vetšinou tak, že sa to drvíš mechanicky, čo je práve pri matemtike, to najhoršie, čo sa asi dá robiť.

Ostaň na FIT-e, toť moje doporučeni. Ak si to tam začal, tak to tam aj skonč.

Pupi

« Odpověď #17 kdy: 29. 04. 2013, 10:09:33 »
chcel by som sa spytat, mate niekto priamu skusenost s oborom SSME na FI MU? dost nad tym zvazujem, vyzera to odbor ktory ma docela uplatnenie v buducnosti a clovek ma obzory aj z inej oblasti  nie len IT.

JmJ

• 324
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 29. 04. 2013, 10:58:54 »
mi vsichni ucitele prijdou docela dobri
Jo, to potvrzuju. Vybavuju si protivné externisty nebo psychopaty z matem. fakulty, ale nevzpomínám si na nikoho takového přímo z FI. Učitelé jsou ve většině příjemní a v klidu. Někteří jsou vyloženě výrazné osobnosti, na které moc rád vzpomínám. Nejradši vzpomínám na Yenyu Kasprzaka (fantastickej seminář z Unixu) a pány profesory Kučeru (staršího, ten už asi bohužel neučí, jeho Historie výpočetní techniky, kde nám vykládal, jak programoval na sálových počítačích s bubnovou pamětí, to byla lahůdka) a Matysku (líbilo se mi, že věci podávál a fakt srozumitelně a nedělal zbytečně ze všeho "vědu").

Yena ucil rozumne, jen ty jeho kratke manzestraky ponekud snizovali jeho osobnost :-)

Kucerovi sme rikali "starej skywalker". Mel totiz takove zajimave plynule a promyslene pohyby, ze jsem se nemohl zbavit dojmu, ze moucnik v menze si na tac poda za pomoci sily jen mavnutim ruky :-).

Za meho studia byl rozdil mezi VUT a FI krom jineho v tom, ze na VUTu furt kolega neco mastil a psal nejake elaboraty, narozdil od nas na FI, kdy sme behem semestru netvorili snad nic. Ve zkouskovem pak kolega z VUTu celkem v pohode udelal vsechny zkousky a moc se neucil, my sme zjistili, co vsechno sme se meli ucit prubezne, trrefil nas slak a ucili sme se jak blbi a byli sme radi, ze to nejak dame :-). Ted uz je to mozna zase jinak. Kazdopadne ja se udrzel na Bc i na Mgr studiu na (teoreticke) informatice a nelituju toho. I kdyz ted pracuju velmi prakticky :-).

benny264

« Odpověď #19 kdy: 29. 04. 2013, 11:48:17 »
SSME Mje take ake si ho spravis- zalezi len na tebe ci sa budes ucit a nieco si z toho vezmes alebo nie a len tym preplaves. Za mna urcite doporucujem.

Pupi

« Odpověď #20 kdy: 29. 04. 2013, 11:59:08 »
Ok a aka je narocnost tohoto predmetu? viem ze vacsina sa uci v anglictine, tak je treba nejak perfektne zvladat anglictinu? este by ma zaujimal ten interimproject, ktory je v poslednom rocniku, ze o co sa jedna. chcel by som aj pracovat pocas roka aspon na polovicny uvazok, dalo by sa to zvladnut? ak sa mozem spytat, kolko ti zabera skola casu/dni z tyzdna? ja som z FIT VUT koncim tam Bc, tak chcem ist na MU. mam zatial podanu prihlasku na Aplikovanu informatiku, ale este rozmyslam nad tym SSME. na FITe som bol zvyknuty pracovat dost nad projektami, co bolo  niekedy na skodu veci, pretoze niektore veci isli bokom, preto sa pytam, ci SSME zabera vela casu. pretoze ak to zaberie kazdy den aspon 5hod tak to potom neviem ci by sa dalo aj pracovat

radsej noname

« Odpověď #21 kdy: 29. 04. 2013, 14:30:12 »
ja som prisiel na FI MUNI len na magistra, tiez po prestupe ... a mam tu obavanu a velmi tazku bezpecnost :) Ja som mal aj bakalara bezpecnostneho takze to nejako islo celkom v klude aj na magistrovi ale su tam teoreticke predmety na ktore si daj pozor.

Z matematickych predmetov som mal na prirodovedeckej fakulte Numericke metody (B), Teoriu mnozin (FX :D to mi proste neslo do hlavy uz vobec) a Kryptografiu s Pasekom(tusim tiez becko). Na to si davaj bacha, to je len kazde dva roky.

Bezpecnost sa mi zdala celkom v pohode, najma si daj prakticke labaky z bezpecnosti kde sa dost intenzivne kodi a riesa sa fakt prakticke veci (IDS, biometria tam dost ficala, nejake cecko a hashovacie alg implementovat a tak, dost v pohode labaky fakt ...)

Z teoretickej informatiky odporucam prof. Cernu, mal som u nej Teoriu zlozitosti a Algoritmiku pre tazke vypocty, potom s Matyskom superpocitace, labaky z Unixu ...

Ono, treba si uvedomit, ze ta skola ti da len tolko kolko jej ty dovolis :) Ked ides na FI len preto aby si to mal lahsie tak automaticky zlenivies a prestanes makat. Je to tak a neplati to len u mna. Clovek ked nemusi, nerobi. Tvoja latka pojde trocha dole, budes si uzivat "posledny" volny cas.

Okrem ostatnych predmetov, ktore boli v celku v pohode, nemal som nijaky mega zabijak (aj ked niektore predmety neboli zadarmo) sa mi na bezpecnosti paci to, ze to vedie Matyas co je mega kapacita v obore a zaruka kvality. Bezpecnost je na FI MU dost dobre spravena a pripravuje sa jej celkova rekonstrukcia, kde by si mal len napr. 4 predmety za semester ale z kazdeho by bol vystup v podobe semestralneho projektu, ktory by mal hlavu a patu.

Dalej sa da dost dobre vybavit aj diplomovka v nejakej externej firme.

Inak odporucujem ist tak v tretom semestri na Erazmus na pol roka do prec. Na ostatnych fakultach je tam brutalny pretlak ludi, na FI MUNI sa mi zdalo ze stacilo len chciet a isiel si. Ja som bol dost prekvapeny ake to bolo lahke dostat sa tam. Sa mi zda ze informatici su zavreti doma a ich svet skoncil za monitorom :) asi preto to bolo take prechodne ...

l3

« Odpověď #22 kdy: 29. 04. 2013, 16:20:24 »
Inak odporucujem ist tak v tretom semestri na Erazmus na pol roka do prec. Na ostatnych fakultach je tam brutalny pretlak ludi, na FI MUNI sa mi zdalo ze stacilo len chciet a isiel si. Ja som bol dost prekvapeny ake to bolo lahke dostat sa tam. Sa mi zda ze informatici su zavreti doma a ich svet skoncil za monitorom :) asi preto to bolo take prechodne ...

Na Erasmus se vybírá především podle průměru známek. Čili pokud máš výborné výsledky, máš šanci se dostat i na žádané místa - do skandinávie, anglie, německa.. Se špatným průměrem tak možná na slovensko :D

Pupi

« Odpověď #23 kdy: 29. 04. 2013, 16:34:49 »
praveze nechcem nejak zleniviet, praveze chcem aj pracovat, pretoze skolu si budem financovat sam, takze myslim, ze pri praci i ked na polovicny uvazok moc nezleniviem, preto som volil aj FI, lebo je to skor take pohodovejsie aj co sa tyka predmetov, zalezi teda aj aky odbor si da clovek. A viem ze na FITe sa uci Teoreticka informatika a Matematicke struktury, a tym predmetom som sa chcel vyhnut, pretoze u nas su to povinne predmety a clovek zevraj zabije dost casu len tym, ze sa venuje tymto dvom predmetom a na svoj odbor az tolko casu nema. este sa mi lubi, ze nie je kreditovy strop a mate ovela vacsi vyber predmetov nez je u nas.

radsej noname

« Odpověď #24 kdy: 29. 04. 2013, 16:40:43 »

Na Erasmus se vybírá především podle průměru známek. Čili pokud máš výborné výsledky, máš šanci se dostat i na žádané místa - do skandinávie, anglie, německa.. Se špatným průměrem tak možná na slovensko :D

ja som mal priemer velmi priemerny a dostal som sa do skandinavie :)

radsej noname

« Odpověď #25 kdy: 29. 04. 2013, 16:44:53 »
nie je kreditovy strop a mate ovela vacsi vyber predmetov nez je u nas.

ano lenze potom mas tendenciu vyberat si predmety len take aby si to nejako presiel a mal pokoj, kedze nemusis. Je naivne si mysliet, ze si budes davat tazsie predmety ked sa da ten program vystudovat nejako pomimo a bez nich. Ja som mal to stastie ze som prisel z bakalara este dost namotivovany a nebol som taky blby a este mi to ako tak myslelo. Teraz som uz totalne mimo z toho (a tiez popri skole pracujem). Bavit ta to bude tak do tretieho semestra, potom to ide dole vodou ... Nechcem ta strasit, aspon v mojom pripade to tak bolo.

Pupi

« Odpověď #26 kdy: 29. 04. 2013, 17:24:34 »
tak ja by som skor uprednostnoval predmety nie tazke/lahke, ale take ktore by sa mi zdali zaujimave, a ktore by ma mozno bavili, urcite si nebudem volit nejake predmety z fakulty sociologie/filozofie :D a mozem sa ta spytat na odbor SSME, poznas niekoho osobne co to studuje, ake to je?

« Odpověď #27 kdy: 29. 04. 2013, 17:31:09 »
@radsej noname: to mám velkou radost, že se to na FI pohlo tímhle směrem. Nevím o tom, že by za mě labák bezpečnosti byl, to mě dost mrzí, to bych si s chutí dal. Celkově jsi mi udělal radost :)

...ale Teorie množin, to byla jediná matika, která mě bavila. A prof. Rosický je moc příjemný a sympatický pán, mám pocit, že jeden z mála na matice :)

radsej noname

« Odpověď #28 kdy: 29. 04. 2013, 17:37:31 »
tak ja by som skor uprednostnoval predmety nie tazke/lahke, ale take ktore by sa mi zdali zaujimave, a ktore by ma mozno bavili, urcite si nebudem volit nejake predmety z fakulty sociologie/filozofie :D a mozem sa ta spytat na odbor SSME, poznas niekoho osobne co to studuje, ake to je?

no to vzniklo ako nieco medzi informatikou a ekonomkou, nejake riadenie projektov, strasne vela soft skills, vsetko po anglicky, bolo to dost dost lahke a bolo tam strasne vela ludi prave preto, neviem ale v akom to je teraz stave lebo ten natresk co tam bol bol dost husty :D osobne by som tam nesiel, nie ze by to neboli potrebne veci ale ja som osobne viac nejako zamerany do cisteho IT a tie management a soft skill veci ma velmi neberu (ale kolko ludi tolko chuti :) musim uznat, ze aj taky obor je urcite dolezity, ale jeho prevedenie a kvalita je otazna)

Pupi

« Odpověď #29 kdy: 29. 04. 2013, 17:42:05 »
no viem ze je to jeden z lahsich tych odborov na FI, len beriem to skor tak, ze clovek bude mat rozhlad aj v inom odvetvi nez len v IT. ja som povodne zvazoval bezpecnost, ale to uz by som musel mat zrejme nejake skusenosti z toho a to nemam. zadalsie neviem ako by som sa uplatnil na trhu. lebo taketo ponuky som moc nevidel, a zas administratorom byt, to neviem ci by ma az tak bavilo, lebo v tom by som videl vyuzitie tej bezpecnosti.