>> Není to strategie výherní, ale strategie, která mi zaručuje, že nikdy neprohraju....
S odpuštěním zkus si to svoje přirovnání ještě promyslet, poněkud kulhá na všechny čtyři. Protože narozdíl od maratonu, kde když seš špatnej běžec, tak ať poběžíš kolik chceš maratónů, tak nevyhraješ, protože pravděpodobnost výhry je nula, zatímco tady je výhra v dohledné době reálná. A je to výherní, nikoli pouze "neprohrávající" strategie, protože pokud ji budeš aplikovat, tak ne že neprohraješ, ale každou výhrou získáš peníze "navíc".
Ta analýza na wiki je správná, ale POUZE pro omezený kapitál. To, co dokazuje je pouze to, že průměrný čas, ve kterém vyhrajete částku X je delší, než průměrný čas, ve kterém bude třeba použít sázka X, aby šlo ve strategii pokračovat. Nic víc. S neomezeným kapitálem ale není problém vsadit libovolnou částku a tedy ukončit hru vždy až v okamžiku výhry a tedy v plusu. Pokud někdo nesouhlasí, tak když mi otevřete neomezený úvěr a povolíte mi skončit, až budu chtít já, rád si s ním ruletu zahraju. Nějaký peníze se mi vždycky hoděj. Je to pomalý, ale účinný.
>> No já nevím, školy nemám, ale není tam ta podmínka sázet pořád to samé úplně zbytečná?
Defakto ano, akorát podle toho na co sázíš, tak musíš v patřičném poměru zvyšovat sázky. Sázet to samý je tam defakto jen pro jednoduchost.
JS:
- No dejme tomu, že Ti je např. kasíno ochotno půjčit libovolný obnos na sázky a ke konci hry se vyrovnáte.
- Pro některé lidi "užívání si" znamená mj. zajít do kasina :-) No, já bych se s neomezeným kapitálem spíš bavil vytvářením inflačních tlaků na finančních trzích... :-P