kolemjdoucí:
- Rum do požadavků dal SŠ nebo VŠ. Což si každej přeloží jako minimum SŠ, ideálně VŠ. Navíc to pak hájil jako dobrou praxi pro VŠ.
- To, že z VŠ lezou i ucha je pravda, Ale buďto jsou to ucha proto, že jim schází kontakt s realitou: praxe. Tu by ale měli získávat ve svém oboru a ne prací, která jim nezajistí jakejkoli odbornej růst. Anebo jsou to ucha z principu a VŠ mají omylem (českého vzdělávacího systému). Pak ale nemají VŠ vzdělání, mají pouze papír.
Mám za to, že když někdo dá do inzerátu, že požaduje VŠ, tak požaduje především ty schopnosti a nikoli ten papír, koneckonců vlastnictví papíru "omylem jsem prošel VŠ a následky to na mě nezanechalo" na kompetencích uchazeče pro libovolnou práci nic nemění.
- Takže závěr: to, že RUM na to nemá víc peněz chápu. Ale pokud má peníze pouze na cvičenou opici, tak má napsat inzerát na cvičenou opici a ne s požadavkem na VŠ s podtitulem: "stejně Ti, co lezou z VŠ nic neumí". Byť to o některých platí, jak pak mají psát inzeráty Ti, co chtějí lidi nejen s VŠ papírem, ale s VŠ schopnostmi?