Plat pro člověka bez praxe

kolemjdouci

Re:Plat pro člověka bez praxe
« Odpověď #195 kdy: 08. 04. 2013, 13:35:21 »
Logik: samozrejme, v tomto mate pravdu, lepereceno s tim take nutne nesouhlasim. Na druhou stranu je potreba vzit v uvahu fakt (nechci se nikoho dotknout, ani vyvolavat zadny flame), ze vetsina cerstvych absolventu VS jsou jen prerostle deti, kterym chybi pokora a hlavne maji pocit, ze nyni zvladnou naprosto vsechno a svet jim lezi u nohou. Znam spoustu vysokoskolaku, kteri proste pro normalni praci nejsou pouzitelni - nerikam, ze vetsina, ani ze vsichni. Je dulezite co ten clovek umi, nez to.. "na co ma papir". Doklad jako takovy  o vas stejne nic nerekne - je to jako cekat nejaky zazracny vysledek od benchmarku - take nema zadnou vypovidajici hodnotu (je to vysledek syntetickeho testu, jehoz hodnota je porovnatelna pouze s vysledky z jinych stroju).
A musim ze (mozna neopravnene) zastat kapitana Ruma, ale on nikde neinzeroval, ze chce vysokoskolaka...
spis mi to prijde (subjektivni nazor), jako ze sem hodil to tema a ceka, jestli se nahodou nekdo, kdo cte root .... neozve :)

txt

« Odpověď #196 kdy: 08. 04. 2013, 14:10:53 »
Kolemjdoucí: jo, v tom máš pravdu, to samozřejmě sympatický je.
To, s čím alespoň já nesouhlasím je kombinace názorů: chci tam člověka ideálně s VŠ, takovádle praxe je pro člověka s VŠ dobrá a z VŠ lezou "debilové".  Přitom člověk, co uělal VŠ má úplně jinou kvalifikaci, takže do životopisu mu pozice opičky moc nepomůže, alespoň trochu schopnej člověk si je po VŠ schopnej najít lepší práci a tedy takovádle práce pro něj rozhodně dobrá není a to, že sice z VŠ lezou I "debilové" je pravda (a pro něj by se ta práce třeba i hodila), ale Rumovi by daleko lepší službu udělal šikovnej SŠ popř. VŠ student, než takovej zoufalec, kterej si po VŠ není schopnej najít nic lepšího.
Tímhle směrem jsem argumentoval, možná né tak polopaticky.

V případě Liberce by se ti na to místo mohl hodit někdo z místní VOŠ (obor Počítačové systémy). Navíc během podzimu mají 4,5měsíce souvislé praxe a tam bys třeba našel někoho, kdo výměnou za přístup k technologiím, reference a možnost na pracovišti zpracovat praktickou část absolventské práce bude dělat zadarmo. Já tenkrát dělal tímto způsobem rozšiřující modul pro IS u jedné malé firmy. Tušim že jsi odkaz na firmu už někdy posílal, nebylo to cosi ve Vratislavicích?

Btw: s tim uraženým tónem si vyser voko.

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #197 kdy: 08. 04. 2013, 14:49:37 »
kolemjdoucí:
- Rum do požadavků dal SŠ nebo VŠ. Což si každej přeloží jako minimum SŠ, ideálně VŠ. Navíc to pak hájil jako dobrou praxi pro VŠ.
- To, že z VŠ lezou i ucha je pravda, Ale buďto jsou to ucha proto, že jim schází kontakt s realitou: praxe. Tu by ale měli získávat ve svém oboru a ne prací, která jim nezajistí jakejkoli odbornej růst. Anebo jsou to ucha z principu a VŠ mají omylem (českého vzdělávacího systému). Pak ale nemají VŠ vzdělání, mají pouze papír.
Mám za to, že když někdo dá do inzerátu, že požaduje VŠ, tak požaduje především ty schopnosti a nikoli ten papír, koneckonců vlastnictví papíru "omylem jsem prošel VŠ a následky to na mě nezanechalo" na kompetencích uchazeče pro libovolnou práci nic nemění.
- Takže závěr: to, že RUM na to nemá víc peněz chápu. Ale pokud má peníze pouze na cvičenou opici, tak má napsat inzerát na cvičenou opici a ne s požadavkem na VŠ s podtitulem: "stejně Ti, co lezou z VŠ nic neumí". Byť to o některých platí, jak pak mají psát inzeráty Ti, co chtějí lidi nejen s VŠ papírem, ale s VŠ schopnostmi?

« Odpověď #198 kdy: 08. 04. 2013, 14:55:19 »
Tu by ale měli získávat ve svém oboru a ne prací, která jim nezajistí jakejkoli odbornej růst.
Pokud má člověk lepší možnosti, tak to u Kapitána nevezme. Pokud nemá, je to takový zločin, že mu to Kapitán nabízí?

Kolemjdouci

« Odpověď #199 kdy: 08. 04. 2013, 14:56:57 »
Ahoj,

šéfík tu právě řeší nábor nějakého člověka bez praxe na správu PC v Liberci (tady není Praha).
Měl by dělat cca 6 hodin * 5 dní.
A nemůžeme se shodnout na tom, kolik by takový člověk měl dostat. 
Vzhledem k tomu, že se bude jednat o technicky vzato úplného budižkničemu po škole, který umí totální prd (průměrný odpad čti "produkt" našeho školství), tvrdím, že by měl dostat tak 9-12 hrubého, zbytek peněz dostane v tom, že se něco naučí a příští rok si půjde najít normální práci. Popravdě tu už pár takových jantarů bylo a dávat jim peníze mi přišlo jako přehnaná charita.

Ale chci se zeptat, protože ten typoš skončí na krku určitě mě, kolik dáváte takovým "podržtaškám"?
Bavíme se o člověku, co vylezl ze školy a když jsou hvězdy v dobré konstelaci, zvládne sestavit PCčko do druhého dne a do konce týdne tam dostat i Windows a Office. (Za počítání Integrálů nikdo nezaplatí nám, tak za to nebudeme platit ani jemu.)

Vlastně jsem měl představu, že by dostával postupně po měsíci přidáno řekněme po 500,- Kč nebo po tisce, jak se bude zlepšovat a jeho práce začne pomáhat, místo toho aby se jen pletl pod nohy a zdržoval. Tedy že by začal na nějakých 8-9 tisících a postupně se dostal až na nějakých 12-13 hrubého.

Definujte vs

Ad to ostatni: souhlas, stejny pohled na vec

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #200 kdy: 08. 04. 2013, 14:58:43 »
Kde píšu, že je to zločin. Jen tvrdím, že je blbina psát do inzerátu, že je to pro VŠ, když to prostě práce pro VŠ vzdělaného člověka není, jak finančním ohodnocením, tak i náplní práce.
Úplně stejnym argumentem bys moh hájit to, kdyby někdo požadavek na VŠ dal někdo do inzerátu hledajícího uklízečku či popeláře.

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #201 kdy: 08. 04. 2013, 15:00:15 »
kolemjdoucí: VŠ psal pozdějc v návrhu textu inzerátu, hledat se mi to nechce :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #202 kdy: 08. 04. 2013, 15:40:33 »
...Je dulezite co ten clovek umi, nez to.. "na co ma papir"....

Ne, dulezite je hlavne to, co a jak rychle se clovek dokaze naucit.

txt

« Odpověď #203 kdy: 08. 04. 2013, 15:57:08 »
...Je dulezite co ten clovek umi, nez to.. "na co ma papir"....

Ne, dulezite je hlavne to, co a jak rychle se clovek dokaze naucit.
Důležité jsou příjmy-výdaje oddělení.

Pokud se tento ukazatel řeší za krátké období tak jsou potřeba okamžité znalosti, pokud je období delší, tak jde více o schopnost se naučit.

« Odpověď #204 kdy: 08. 04. 2013, 16:26:20 »
Kde píšu, že je to zločin.
To nebylo konkrétně na tebe. Spíš celkově k té sprše, co tady Kapitán dostal...

Jen tvrdím, že je blbina psát do inzerátu, že je to pro VŠ, když to prostě práce pro VŠ vzdělaného člověka není
To jsem taky Kapitánovi řekl.

Jakub Galgonek

« Odpověď #205 kdy: 08. 04. 2013, 17:01:10 »
Spíš celkově k té sprše, co tady Kapitán dostal...

Myslím, že Kapitán si tu sprchu také trochu vysloužil svým "lidským" přístupem.

« Odpověď #206 kdy: 08. 04. 2013, 17:04:28 »
Myslím, že Kapitán si tu sprchu také trochu vysloužil svým "lidským" přístupem.
"Diskuse" se ale vedla okolo něčeho jiného. A daleko větší porci "lidskosti" předvedl Macík...

Jakub Galgonek

« Odpověď #207 kdy: 08. 04. 2013, 17:12:38 »
"Diskuse" se ale vedla okolo něčeho jiného.

Já jsem si po přečtení prvního příspěvku myslel, že Kapitán tu hledá oporu pro svůj názor, že by šéf měl tomu člověku dát méně, než kolik mu zamýšlí dát. Pak se ukázalo, že šéf mu méně dát asi nechce. A musím říct, že by mne docela zajímalo, za jakých podmínek ho teda chtěl ten šéf přijmout.

Jakub Galgonek

« Odpověď #208 kdy: 08. 04. 2013, 17:14:35 »
A daleko větší porci "lidskosti" předvedl Macík...

A jo, tady jsem asi Rumovi trochu křivdil.

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #209 kdy: 08. 04. 2013, 17:23:49 »
Ale Kapitán IMHO dostal kapky za to, že furt dokolečka hájil, že je to dobrý místo pro čerstvýho vysokoškoláka jako průprava pro práci v managmentu a položka do životopisu. Což promiň, ale blbina prostě je, protože pro VŠ pozice je místo skládače počítačů v životopise spíše negativum než co jiného (a to sis nebyl schopen najít nic lepšího??) a člověk s hotovou VŠ schopnej řídit IT oddělení, tj. člověk s alespoň průměrnou sociální schopností, si bude schopnej najít lepší práci než todle.

To, že Rum má v rozpočtu max 10.000 a že za to shání opici a že za částečnej úvazek se asi najde člověk, kterej za to bude rád a zároveň to pomůže i Rumovi, to tu myslím nikdo nezpochybňuje, byť ten plat dost na hraně je.