Plat pro člověka bez praxe

PanKapitanRUM

Plat pro člověka bez praxe
« kdy: 06. 04. 2013, 00:05:16 »
Ahoj,

šéfík tu právě řeší nábor nějakého člověka bez praxe na správu PC v Liberci (tady není Praha).
Měl by dělat cca 6 hodin * 5 dní.
A nemůžeme se shodnout na tom, kolik by takový člověk měl dostat. 
Vzhledem k tomu, že se bude jednat o technicky vzato úplného budižkničemu po škole, který umí totální prd (průměrný odpad čti "produkt" našeho školství), tvrdím, že by měl dostat tak 9-12 hrubého, zbytek peněz dostane v tom, že se něco naučí a příští rok si půjde najít normální práci. Popravdě tu už pár takových jantarů bylo a dávat jim peníze mi přišlo jako přehnaná charita.

Ale chci se zeptat, protože ten typoš skončí na krku určitě mě, kolik dáváte takovým "podržtaškám"?
Bavíme se o člověku, co vylezl ze školy a když jsou hvězdy v dobré konstelaci, zvládne sestavit PCčko do druhého dne a do konce týdne tam dostat i Windows a Office. (Za počítání Integrálů nikdo nezaplatí nám, tak za to nebudeme platit ani jemu.)

Vlastně jsem měl představu, že by dostával postupně po měsíci přidáno řekněme po 500,- Kč nebo po tisce, jak se bude zlepšovat a jeho práce začne pomáhat, místo toho aby se jen pletl pod nohy a zdržoval. Tedy že by začal na nějakých 8-9 tisících a postupně se dostal až na nějakých 12-13 hrubého.

Maixner

Re:Plat pro člověka bez praxe
« Odpověď #1 kdy: 06. 04. 2013, 00:36:23 »
Vzít ho nejprve na dvouměsíční neplacenou stáž a plat až pak! Dvanáct tisíc mi přijde až moc, to bych dal někomu alespoň s roční praxí.
Doba je zlá a práce málo. Něco jiného by byl programátor, ale nekvalifikovaný člověk na správu HW/SW víc nestojí. Navíc mu budete muset zaplatit zkoušku z vyhlášky padesát, jinak se v tom nesmí rejpat. S trochou štěstí se dá něco vyrazit z pracáku, když je mizerný školství, tak stát musí přitlačit za to, že to napravíte.

raspi magor

« Odpověď #2 kdy: 06. 04. 2013, 01:32:25 »
Tak konkrétne ja by som takú prácu zobral za hocijaký plat.
Chodím stále po pohovoroch, keď im ukážem čo všetko viem tak ma pozvú aj na druhé kolo a nakoniec zoberú niekoho čo má prax na konkrétnej pozícii pár rokov.
A ja stále končím na výrobných linkách ... od pondelka dokonca na pozícii z ktorej nebudem mať ani prax na zvýšenie elektro vyhlášky čo mi chýba asi len pol roka  >:(

PanKapitanRUM

« Odpověď #3 kdy: 06. 04. 2013, 01:56:25 »
Doba je zlá :(

radek

« Odpověď #4 kdy: 06. 04. 2013, 06:55:10 »
Ja mam stredni skolu a byl jsem schopen za den sestavit a kompletne pripravit pc a k tomu udelat sit pro 6pc (zakladni konfiguraci cisca bych delal dalsi 3 h) ve 3 mistonstech, ve vysledku to trvalo mozna  5 hodin. Nepodcenoval bych. I kdyz je pravda, ze vsichni dobri se hrnou do mb do skodovky, kde dostanou zaklas 2x tolik co jim chces nabidnout :-)

fee

« Odpověď #5 kdy: 06. 04. 2013, 10:07:45 »
Když je PanKapitanRUM takový sebevědomý všehoschopný člověk, tak proč si to neskládá sám, popř. proč píše na fórum ?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 06. 04. 2013, 10:30:14 »
Rume, nemyslis, ze nez zacnes rikat, ze je to budizknicemu a podrztaska, mel bys aspon zkusit, co ten clovek umi? Ze skol leze hafo "inzenyru", kteri maji obe ruce leve a olsove, ale ne vsichni jsou debilove. Jestlize je prumerne IQ okolo 100, musi byt blbost nasich politiku kompenzovana nekde jinde, jinak bychom na ten prumer nedosahli. Muzete mu treba dat smlouvu na dobu urcitou  na par mesicu, za par supu, aby nejak prezil a kdyz bude stat za to, nabidnout mu normalni plat. Kdyz nebude, tak nashle a zpatky na pracak.

Macík

« Odpověď #7 kdy: 06. 04. 2013, 10:37:52 »
Když je PanKapitanRUM takový sebevědomý všehoschopný člověk, tak proč si to neskládá sám, popř. proč píše na fórum ?

Řeknu to tak, aby to pochopil i někdo jako ty ;D
Od určitého věku, a RUM v tom věku podle všeho je, tě začnou otravovat požadavky typu:
nejde mi zapnout PC
nejde mi vyměnit v tiskárně barva
v Excelu se mi zobrazuje datum ve formátu den/měsíc a chci den/měsíc/rok

Na takovou práci je zbytečné platit někoho kvalifikovaného a hodí se na to nějaké zkušenější hovado čerstvě ze školy.
RUM získá víc času na řešení opravdových problémů a to hovádko zase zkušenosti a zápis do CV.
Taky jsem si ve čtyřiceti pořídil takovou opičku, má plat 11 tisíc hrubého a kmitá.
Už je tu přes rok a chtěla by dostat přidáno, ale dostane prd, až si najde lépe placenou práci, odejde.
Je to výhodné pro obě strany.

Tohle je řekl bych naprosto normální životní cyklus, všichni začínáme jako larvy a vyrosteme v motýli, taky jsem si tím prošel.
Kdybych své opičce nedal tuhle příležitost, skončil by někde u pásu nebo by skládal krabice a nikdy by nezískal potřebou praxi, bez které se dobrá práce v oboru zatraceně špatně hledá. Tak a teď už tomu třeba rozumíš.

Macík

« Odpověď #8 kdy: 06. 04. 2013, 10:49:18 »
Rume, nemyslis, ze nez zacnes rikat, ze je to budizknicemu a podrztaska, mel bys aspon zkusit, co ten clovek umi? Ze skol leze hafo "inzenyru", kteri maji obe ruce leve a olsove, ale ne vsichni jsou debilove. Jestlize je prumerne IQ okolo 100, musi byt blbost nasich politiku kompenzovana nekde jinde, jinak bychom na ten prumer nedosahli. Muzete mu treba dat smlouvu na dobu urcitou  na par mesicu, za par supu, aby nejak prezil a kdyz bude stat za to, nabidnout mu normalni plat. Kdyz nebude, tak nashle a zpatky na pracak.

Já Ruma naprosto přesně chápu, taky pro svojí opičku nemám 5000 korun navíc, abych si ho tu mohl nechat.
Mám stanovené peníze pro moje oddělení na mzdy na 50 tisíc a měsíc, víc nedostanu ani floka! Taky je úplně jedno, jestli si nechám všechny peníze pro sebe, nebo tu budu mít opičku. Rum to bude mít asi úplně stejně. Tak jsem to pochopil. Já taky své opičce nepřidám ze svého. Když jsem žádal o přidání 3000 korun měsíčně na mzdy (pro opičku), ředitel se nasral, že je ještě pořád krize, že nemá peníze na jiné věci, tak ať jsem ticho, nebo že mi zreviduje rozpočet. Někdo tu napsal, že doba je zlá a je to pravda. Až si moje opička najde lépe placenou práci, tak si pořídím jinou opičku. Pořád tu někdo škemrá o práci. Já tu nikoho silou nedržím, kdo chce být na pracáku nebo sociálce, ať si je.

fee

« Odpověď #9 kdy: 06. 04. 2013, 10:50:53 »

Řeknu to tak, aby to pochopil i někdo jako ty ;D
Od určitého věku, a RUM v tom věku podle všeho je, tě začnou otravovat požadavky typu:
nejde mi zapnout PC
nejde mi vyměnit v tiskárně barva
v Excelu se mi zobrazuje datum ve formátu den/měsíc a chci den/měsíc/rok

Na takovou práci je zbytečné platit někoho kvalifikovaného a hodí se na to nějaké zkušenější hovado čerstvě ze školy.
RUM získá víc času na řešení opravdových problémů a to hovádko zase zkušenosti a zápis do CV.
Taky jsem si ve čtyřiceti pořídil takovou opičku, má plat 11 tisíc hrubého a kmitá.
Už je tu přes rok a chtěla by dostat přidáno, ale dostane prd, až si najde lépe placenou práci, odejde.
Je to výhodné pro obě strany.

Tohle je řekl bych naprosto normální životní cyklus, všichni začínáme jako larvy a vyrosteme v motýli, taky jsem si tím prošel.
Kdybych své opičce nedal tuhle příležitost, skončil by někde u pásu nebo by skládal krabice a nikdy by nezískal potřebou praxi, bez které se dobrá práce v oboru zatraceně špatně hledá. Tak a teď už tomu třeba rozumíš.

Princip tedy chápu, jen by mě zajímalo, zda by to nešlo bez toho arogantního a sebestředného tónu.

Macík

« Odpověď #10 kdy: 06. 04. 2013, 11:01:24 »
Princip tedy chápu, jen by mě zajímalo, zda by to nešlo bez toho arogantního a sebestředného tónu.

Ty neznáš přísloví chytrému napověz a hloupého kopni?
Vynechal bych kopanec, kdybys sám nešpulil zadek a o kopanec si přímo neříkal ;D

fee

« Odpověď #11 kdy: 06. 04. 2013, 11:05:27 »

Ty neznáš přísloví chytrému napověz a hloupého kopni?
Vynechal bych kopanec, kdybys sám nešpulil zadek a o kopanec si přímo neříkal ;D

To možná ano. Ale když tady vidím, jací lidé mají volební právo, tak potěš koště

karol

« Odpověď #12 kdy: 06. 04. 2013, 11:24:02 »
Macik:

A právě lidé jako ty sedí ve vládě, všechno ví - všechno umí a ostatní jsou sráči co dokáží akorát příjímat potravu a bez "tvého božského řízení" nezvládají vůbec nic. Bohužel v praxi jsem potkal lidi jako ty(inteligence, projev, schopnosti). Bohužel pro tento typ lidí, byli vždy po nějakém čase brzdou (firmy) právě oni. Nedokázali přes svůj božský pohled na svoji "nepostradatelnou práci" vidět, že svět je jinde a pomohlo jenom jejich odejití na "lepší místo".

Firma nikdy neprodělala, vždy to znamenalo zlepšení výkonu a hlavně vztahů v kolektivu...

P.S. ta opička po půl roce dokázala tohoto hrdinu nahradit a překvapivě za menší plat. Tedy opička povýšila, zvedl se jí plat a firma ušetřila na "pánovi much" nemalé peníze.

Macík

« Odpověď #13 kdy: 06. 04. 2013, 11:48:27 »
Chachachachááááá  ;D
Jste na škole nebo čerstvě po škole a co tu píšu vám nechutná!
Přiznejte se ;D

Ale kdo to nechápe jste vy!
Bez praxe můžete jít leda k pásu!
Schopný člověk si tu praxi někde sežene, staví kamarádům počítače, pracuje na brigádě v nějaké firmě nebo programuje.
Zbývají opičky vašeho ražení, které jsou na škole, živí je rodiče a jen parazitují na této společnosti.
Protože školství ještě není těžce zpoplatněné, parazitují přímo na mojí výplatě!
Přesto jsem si tu nejschopnější opičku vybral a dal jí šanci.
No a co že má titul z VŠ, nic za co se platí neumí, je to jen opička!

Macík

« Odpověď #14 kdy: 06. 04. 2013, 11:58:28 »
Ja mam stredni skolu a byl jsem schopen za den sestavit a kompletne pripravit pc a k tomu udelat sit pro 6pc (zakladni konfiguraci cisca bych delal dalsi 3 h) ve 3 mistonstech, ve vysledku to trvalo mozna  5 hodin. Nepodcenoval bych. I kdyz je pravda, ze vsichni dobri se hrnou do mb do skodovky, kde dostanou zaklas 2x tolik co jim chces nabidnout :-)

Tak to nepatříš do kategorie opiček bez praxe.
Teď si představ člověka, co na škole jen čučel do skript a jinak nic neumí, má sice VŠ, ale to co ty se SŠ nezvládne.
Pro takovou opičku je deset nebo dvanáct tisíc zlatejch ne?
Rozdíl mezi váma je v tom, že ty se snažíš a používáš hlavu i na myšlení, ale on je poslouchal to, co se mu řeklo.