To je strasne subjektivni. Ja vidim nejvetsi problem v tom, ze skoro vsude se jede to samy. Jestli hledas neco opravdu zajimaveho, zkousej firmy jako Honewell, ty delaji vyzkum. Kdyz budes mit stesti, i treba v IBM delaji takove veci. Jestli nesnasis korporat, jako ja, tak mas dost problem. Ale i tak muzes mit stesti a narazit na nejakou mini firmicku, ktera se venuje takovym vecem. Treba Keen softwarehouse, originalne vyvojari her, delaji do robotiky, strojoveho uceni a podobnych veci. Takovych firem tu bude urcite spousta.
Nekdo tady zminil zahranici. Vzdycky jsem to chtel, strasne moc jsem nacestoval, ale nikdy jsem v zahranici nedelal na full time a hrozne toho lituju (bylo to z osobnich duvodu). Jestli budes mit takovou moznost, urcite do toho jdi. Je to obrovska zkusenost. A ma to obrovsky vliv na to, kdyz tady pak budes hledat praci.
Co se tyce tech obecnych inzeratu, ono je to tim, ze ta prace je vsude proste v blede modrym to samy. CRMka, ERPcka, SAPy, Virtualizace, Windowsy, Linuxy, Unixy, Oracly, Microsofti svet, sitarina, proste, tohle je vsude skoro stejny... U vyvoje apek je to v podstate to samy. Vsichni delaji ty stejny veci v blede modrem. proste jsou v tom prachy. Ale nejhorsi je bezpecnost. To je strasne zajimava prace, ale taky hrozne nevdecna. Krome toho, to by clovek mel delat tak v padesati, az bude o vsem neco vedet.
Podle me je dulezity, aby ta prace byla hlavne ruznoroda. Dneska uz bych treba nemohl nastoupit na pozici Windows nebo Linux Administrator s vedomim, ze si na nic jinyho proste nesahnul. Jo, zacina to byt nuda v tom IT svete.
A jestli mas nejakej napad, co bys mohl delat sam, zaloz si firmu a zkus to. Cim ses mladsi, tim lip to jde a kdyz to nevyjde, rychle se otrepes. Cim vic zavazku casem naberes, tim hur se pak bude prechazet.