no ok takže jak napsat web ve kterém mám např 2000 stránek a každá má na konci patičku ... když pak chci tu patičku upravit tak jak to mám udělat jednorázově aniž bych použil pouze HTML Napadá mě pomocí programu nebo nějakého redakčního systému ale o těch zatím nic nevím. Pak mě napadly ještě rámy ale ty jsou opravdu hrozné.
A tenhle dotaz myslis vazne? Jako ze ma nekdo 2000 statickych stranek webu? Pak se asi nema smyslu bavit o js a dlasich vecech kdyz nemas ani paru o tom, jak web funguje.
Uřímně tenhle dotaz myslím naprosto upřímně. Chápu že jste asi mnohem chytřejší nicméně lepší by bylo kdyby jste napsal jak web funguje... z posledního článku jsem akorát pochopil že by se to mělo dělat přes php o kterém nevím vůbec nic...
To neni o tom, ze nic nevis o php, to je o tom, ze vubec nic nevis o webu a jeho fungovani => jakakoli rada je tu uplne nanic, najmy si na to firmu nebo cloveka, kterej ti to za penize udela.
Je to zhruba stejny, jako kdybys resil, jestli mas do motoru nalejt syntetiku nebo polosyntetiku a pritom nevedel, kde se otevre haupna.
A k veci, dneska prakticky 100% webu = nejaka aplikace + databaze (vyjimky sou tak max nekolikastrankovy vyzitky). Aplikace muze bejt php, ale klidne taky C/C++ ... zalezi na ucelu/pozadavcich /... a ta aplikace generuje dynamicky, v zavislosti na pozadavku, tu html stranku, ktera defakto nikde neexistuje, sklada se az pro konkretniho navstevnika.
Muzes si samo poridit hotovej redakcni system, ovsem vzdy je treba brat v potaz, ze ses omezenej tim co umi/neumi a jakejkoli zasah do nej (protoze se prevazne pouzivaj interpretovany jazyky, neni to zasadni problem) = nemoznost pozdejsi aktualizace. Muzes si napsat svoji aplikaci, ktera nemusi poskytovat co nepotrebujes a klidne muze jen skladat staticky pripraveny stranky.
Ten priklad vejs ber jako priklad, paac a anzto je to z bezpecnostniho hlediska na vrazdu dotycnyho (kazdej soudce by me osvobodil
)
no ok takže jak napsat web ve kterém mám např 2000 stránek a každá má na konci patičku ... když pak chci tu patičku upravit tak jak to mám udělat jednorázově aniž bych použil pouze HTML Napadá mě pomocí programu nebo nějakého redakčního systému ale o těch zatím nic nevím. Pak mě napadly ještě rámy ale ty jsou opravdu hrozné.
Taky si web můžeš vygenerovat offline – na serveru pak nepotřebuješ žádný skriptovací jazyk, ani se ho nemusíš učit, a výsledkem jsou obyčejné (X)HTML stránky.
Můžeš zkusit třeba ten můj :-) XML Web generátor
A tys taky zjevne ani necet prvni post, kde resi, ze potrebuje trebas zmenit paticku, a jak to bude delat pro tisice stranek ...