Prodám Nokia N900

MichalK

Re:Prodám Nokia N900
« Odpověď #15 kdy: 22. 03. 2013, 12:53:07 »
Dobry den,

mam tez nevyuzitou N900. Je kompletni vcetne nabijecky a veskereho prislusenstvi v originalni krabici. Telefon je vcetne folii a cca rok pouzivany.

Pokud by se nasel zajemce, je k mani za 2500Kč. Idealne predani v Praze.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #16 kdy: 22. 03. 2013, 14:04:34 »
V jakém je stavu? Kdy byla koupena? Můžete poslat fotky? Email: pavouk106 na gmailu

Opět nemám 100% zájem, ale vědět podrobnosti v rozhodování pomáhá ;-)

Pejpr

« Odpověď #17 kdy: 09. 05. 2013, 18:57:43 »
Dobry den,

mam tez nevyuzitou N900. Je kompletni vcetne nabijecky a veskereho prislusenstvi v originalni krabici. Telefon je vcetne folii a cca rok pouzivany.

Pokud by se nasel zajemce, je k mani za 2500Kč. Idealne predani v Praze.

Zdravim byla by nejaka ta fotka? Mel bych zajem. Email: pejpr.mikes gmail.com

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #18 kdy: 13. 05. 2013, 22:25:27 »
Pejpr: Telefon jsem koupil já.

Jim

« Odpověď #19 kdy: 14. 05. 2013, 02:04:11 »
Pejpr: Telefon jsem koupil já.
Rozhodně dobrá volba. Můj aktuální uptime je 110 dnů a to si s ním neustále hraji. :) Terminál je zcela bezkonkurenční.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #20 kdy: 16. 05. 2013, 12:40:04 »
Jim: Jo, já dal uptime jen deset dnů, pak to jedna hra tak zbořila, že reboot si dal sám...

Je to naprosto bezkonkurenční telefon. Jen trochu škoda, že Nokia nevyjela s něčím jako 910, mohlo by to být krapet lehčí, menší (zvlášt tloušťka :-) ) a mít kapacitní displej. Ale i tak mi to vyhovuje, nemám pocit, že v ruce držím list papíru a dotyky na displeji jsou přesné a nemusím na to tlačit jak blázen (stačí fakt víceméně jen dotyk). Moc se mi líbí a bude se mou nejspíš až do skonání. Pak se asi poohlídnu po něčem podobnym (Meego?).

Je to zároveň můj první mobil z vyšší sféry, je vidět, že ve svý době byl na špičce, všechno fachá, je to rychlý, spolehlivý, technicky velmi dobře udělaný, nic nevrže, nekroutí se. Prostě drahej mobil, ne jako kdybych vzal něco novýho s Androidem za stejnou cenu - to by se půl věcí škubalo, systém by pomalu reagoval, kapacitní displej by měl jen jeden dotyk, celý by to vrzalo, vypadalo a chovalo se fórově atd.

Jsem rád, že jsem ho koupil :-)

Jim

« Odpověď #21 kdy: 16. 05. 2013, 12:59:39 »
Každý kdo ho koupí musí být rád, jinak není normální. :) Meego mě také láká, ale ač jsem původně nijak netoužil po hw klávesnici, už na ni nedám dopustit. N9 ji opět nemá. Pokud bys měl ze začátku nějaký problém, dej vědět, ze začátku jsem se s tím docela pral, než jsem přišel na to co se musí "dodělat".

Jakub

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #22 kdy: 16. 05. 2013, 13:17:36 »
Vyřešené problémy:
Synchronizace kontaktů s Gmailem (přes SyncEvolution)

Nevyřešené problémy:
Automatické obnovení připojení k internetu při vypnutí Wifi (přes system tray)
Automatické obnovení .... při vypnutí módu letadlo
Mobile Hotspot
(žádný z napsaných jsem zatím víceméně vůbec nezačal řešit)

Nevyřešené problémy, které geekovi až tak nevadí:
Příjem MMS (pomocí fMMS - stáhne jí, ale python skript jí nerozkóduje, v .fmms adresáři ale najdu jak fotku, tak text, jen v aplikaci jí mám s červenou hvězdičkou), odesílání MMS funguje

Problémy, do kterých se zatím rozhodně nepustím:
Přerozdělení interní paměti, protože 2GB na /opt je žalostně málo a zbytek na MyDocs je ukrutně moc - zatím jsem se příliš nezabýval změnou, ale dojde na ní.
Flash telefonu (souvisí s předchozím - prostě jsem se v tom ještě nevrtal)

Jim

« Odpověď #23 kdy: 16. 05. 2013, 13:28:06 »
Víc to můžu rozebrat kdyžtak večer, nemám tady tolik času, ale rovnou z hlavy bych ti doporučil Joikuspot jakožto nejlepší mobilní hotspot pro tento telefon, ostatní buď zlobily nebo nešly vůbec. Připojení k internetu mi nedělá žádné potíže, ale mám na to myslím nějaké tweaky takže to nechám na později. Přerozdělení paměti jsem také dosud neřešil, nebyl žádný důvod, nějak se vcházím, mms jsem v životě nepoužil. :) Měl jsem problém s nepřesným časem, tam ale stačí doinstalovat ntp a nastavit na české servery... Nepřejdeme na e-mail ať tady netvoříme OT?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #24 kdy: 16. 05. 2013, 13:31:52 »
Spíš bych tady možná poprosil Petra Krčmáře, zda by to nešlo odštípnout do vlastního tématu, možná do distribucí. Možná to štípnout v mém předchozím příspěvku. Byla by škoda nepokračovat veřejně, ať se to případně mají lidi kde dočíst, kdyby hledali

Jim

« Odpověď #25 kdy: 17. 05. 2013, 13:23:32 »
Žádný přesun se nekoná, tak jak? :)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #26 kdy: 17. 05. 2013, 13:41:02 »
Tak budeme dál plevelit tady ;D

Jim

« Odpověď #27 kdy: 18. 05. 2013, 13:40:00 »
Tak dále bych k tomuto telefonu doporučil Textmessage to E-mail (myslím že je v default repos), což je daemonek který vezme přišlou či odeslanou  sms a s daným ověřením pomocí definovaného smtp serveru přepošle na e-mail, stačí do předmětu přidat například sms_in, sms_out a v tu chvíli máte v e-mailové schránce archiv příchozích i odchozích zpráv z telefonnu, což se opravdu hodí :)

K telefonu se dá stáhnout Maegios, to je klient nagiosu schopný připojit se do web rozhraní Nagiosu a umí dělat poplach včetně červeného rozblikání té ledky.  ;D

K té síti to vypadá že tady nic nemám, co je přesně za problém?

« Odpověď #28 kdy: 28. 05. 2013, 11:36:54 »
Panové nevíte o nějaké aplikaci, která mění obrazovku "příchozí hovor"? Chtěl bych tam nacpat co nejvíc informací o kontaktu, které u něj mám uložené. Třeba adresu, firmu, poznámku atd.
díky

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #29 kdy: 28. 05. 2013, 12:07:28 »
Jiří: Dobrej dotaz.

Taky by nevadilo, kdyby se mi v seznamu odlišily dva stejné kontakty (jméno i příjmení).

A nějakej jinej emailovej klient?