Fórum nefunguje kvůli gemius.pl

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
Re:Fórum se nefunguje kvůli gemius.pl
« Odpověď #90 kdy: 16. 03. 2016, 09:22:46 »
Pro ostatní „podívejte, jak jsem geniální, já jsem si to zablokoval“ - tímhle přímo Roota poškozujete, protože statistika návštěvnosti je (bohužel) velmi důležitým ukazatelem při získávání inzerentů. Blokováním opticky snižujete návštěvnost Roota a zhoršujete jeho pozici. Vím, že vás to neobměkčí, ale chci, abyste věděli, že to má důsledky.

Pokud to nemá technické opodstatnění (zrovna to nefunguje a blokuje to přístup k webu), prosím zvažte zrušení toho blokovacího pravidla.

Folklór. Před pár dny jsem si koupil novou baterku do laptopu. Nechci ji plýtvat na nějaké cizí nesmysly, takže používám noscript. Přesto na mě dneska vyskočil od Gemiusu dotazník v samostatném okně. Jestli mě započítají do statistik nebo ne, to netuším a je mi to jedno. Chtěl jsem po rootovi možnost platit přímo namísto prostřednictvím reklamy a to se teď splnilo.

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
Re:Fórum nefunguje kvůli gemius.pl
« Odpověď #91 kdy: 16. 03. 2016, 16:26:00 »
Ad Vitalia: Tohle se tu už intenzivně řešilo, řešil jsem to několikrát na meziserverových poradách, vyslechl jsem si, jak jsou ti moji čtenáři citliví a že na kožních exemech není nic špatného a bla bla.

To by stačilo takového argumentátora poslat na kožní, aby mu nějaké tu exémy naordinovali, když na nic není nic špatného. Ony by ho pak roupy přešly :-D

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #92 kdy: 16. 03. 2016, 16:30:51 »
3. Měření: Zajišťuje nezávislý server NetMonitor a jeho kódy ani servery neleží v naší moci. Je to tak schválně, aby nebylo možné podvádět a nalhat inzerentovi čísla. NetMonitor používají všechny velké servery - je to oficiální český auditor návštěvnosti. Poznámka o tom, že „asynchronní načítání javascriptu bylo taky in před těmi 10 lety“ je irelevantní. Musíme se řídit tím, co nám dá NetMonitor.

Všechny měřící kódy, které používáme, jsou asynchronní a neovlivní načtení Roota. Jedinou výjimkou je měření reklam, kde vzniká problém (jak bylo dneska odhaleno). Už probíhají jednání s NetMonitorem, aby nám dodal nové kódy, které budou asynchronní.

V HTML5 už čekat na to co vám podstrčí NetMonitor nemusíte: http://www.w3schools.com/tags/att_script_async.asp

Lol Phirae

« Odpověď #93 kdy: 16. 03. 2016, 16:42:55 »
V HTML5 už čekat na to co vám podstrčí NetMonitor nemusíte

Že ty chceš zase rozčílit toho kolegu z Horních Uher, co má prohlížeč implementující akorát HTML 4 a to ještě blbě?  ;D ;D ;D

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #94 kdy: 16. 03. 2016, 16:44:52 »
Dámy a pánové, dnes jen krátce:

Neblokuju, uvědomuju si, že to servery živí.

Navštěvujte následující měsíc několikrát denně zive.cz a jejich forum a až e poblejete třikrát za den, pochopíte, jak je tady krásně... To myslím naprosto vážně. Jejich server jsem navštěvoval pravidelně a celkem jim tam naklikával. Pral jsem se ve foru za přijatelnější reklamy. Nebyl jsem sám, přidali se další. Jak to dopadlo? zive.cz ani forum jsem několik týdnů neviděl a jsem za to sakra rád.

Tady je to ještě super skvělý úžasný, ať s prsatýma holkama v autech nebo s nějakýma červama nebo co...

Zkuste a sami uvidíte.

(PS: Přidávám odkaz na vlákno ve foru, kde jsem se fakt naštval a začal to s nima řešit - tady)

Argumentovat proti špatnému stavu tím, že leckde je ještě hůř mi přijde přinejmenším podivné...

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #95 kdy: 16. 03. 2016, 16:51:50 »
A abych neplácal jen tak do větru  ::)

Tenhle měsíc bych dal celkem 500,- a nabídl odměny:
+100,- Kč na článek o ovladačích v Linuxu (nic pro X, myslím síťovky, disky a pod.)
+100,- Kč na článek o kompilaci Jádra s přidáním podpory pro nějaký ovladač (rozepsání postupu)
+100,- Kč na článek o kompilaci Jádra druhá část
+100,- Kč na článek o iSCSI serverech (tedy ne iSCSI klient)
+100,- Kč na článek o ladění výkonu MySQL/MariaSQL

Příští měsíc bych přidal další 500,- a nabídl odměny ještě na:
+100,- Kč na článek o nastavování firewallu
+100,- Kč na článek o měření dostupnosti a síly sítí na WIFI
+100,- Kč na článek o měření a zjišťování toho, co lítá po kabelech (nástroje pro detekci packetstromů)
+50,- Kč * 4 (tj.200) na čtyřdílný seriál o zabezpečení WWW serveru na Internetu

Teď je otázka, kolik by těch peněz muselo být, aby se toho opravdu někdo chytil.

Neříkám, že bych posílal peníze každý měsíc a nečekám, že by se na články naspořilo za pár dní.
Já bych třeba dával peníze co 1/2 roku. ::)

Asi se budu muset zamyslet, jestli nenapsat nějaký kvalitní článek, třeba o té kompilaci jádra, když už jsem býval propagátorem toho, že kompilace jádra je prima zábava a měl jsem o tom nemálo přednášek na různých akcích.

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 16. 03. 2016, 16:59:12 »
Kristepane, kdo oživil tu 1,5 roku shnilou mrtvolu?  ::) >:(

No tý jo! A dneska zombie vyhnali ven znovu a já na to skočil :D a četl si ji poctivě od začátku a až s touhle zprávou si uvědomil, že je něco blbě ;D

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #97 kdy: 16. 03. 2016, 17:00:18 »

Že ty chceš zase rozčílit toho kolegu z Horních Uher, co má prohlížeč implementující akorát HTML 4 a to ještě blbě?  ;D ;D ;D

;D

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #98 kdy: 16. 03. 2016, 17:13:53 »

No jak se tak koukám, tak na stránkách webu je tahle featura použitá jen jednou - a sice pro vloženou reklamu Google, který to dává sám ve svém generátoru kódu. Tak snad to zdejším vývojářům pomůže...

Dadko

« Odpověď #99 kdy: 16. 03. 2016, 20:20:45 »
Ja blokujem *.gemius.pl/*

Neprajem si byt nejakym polskym webom sledovany. Navyse to ich automaticke vyskakovacie okno z hlupym dotaznikom o ktore nikto nestoji ma nahnevalo natolko, ze celu tuto domenu mam zablokovanu trvale. Ked niekto nevie, kde je rozumna hranica slusnosti stupidnych vyskakovacich okien, tak sa potom nemoze divit.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #100 kdy: 16. 03. 2016, 20:32:38 »
Ja blokujem *.gemius.pl/*

Neprajem si byt nejakym polskym webom sledovany. Navyse to ich automaticke vyskakovacie okno z hlupym dotaznikom o ktore nikto nestoji ma nahnevalo natolko, ze celu tuto domenu mam zablokovanu trvale. Ked niekto nevie, kde je rozumna hranica slusnosti stupidnych vyskakovacich okien, tak sa potom nemoze divit.

Tak jako já jsem schopný zkousnout ledacos, ale stupidní obsah toho okna překonal má nejhorší očekávání od mojí poslední stížnosti na zvuk bouračky na plný pecky.

Klučina

« Odpověď #101 kdy: 14. 05. 2017, 13:09:01 »
HEH,

ta polská sračka mi taky vadí, ostatně, jako ti poláci obecně (všude strkaj ty svoje zasraný rypáky a když ne rypáky tak ti chtěj prodat zaručeně nejlepší věc MNOHDY BY PRODALI I MATKU)
 K tématu, ano, jsou tu Gemius.pl, ale když se zevrubně podívám, co je zrovna na téhle stránce, tak je to třeba :
ajax.googleapis.com
bbelements.com
fonts.googleapis.com
gemius.pl
navrcholu.cz

A z toho jich je něco málo na blacklistech

McFly

• 613
    • Zobrazit profil
« Odpověď #102 kdy: 14. 05. 2017, 17:51:36 »
*.gemius.pl
*.gemius.com

blokuju všude, kde se dá (doma i ve firmě)

root.cz mám rád, ale tohle je prostě zlo

nejen nekvalitní potraviny z Polska beru jako výsměch, ale i tyhle otravné vyskakovací okna a zaručené zpomalovače webů a říkám jasné ne polským šmejdům :-P

McFly

• 613
    • Zobrazit profil
« Odpověď #103 kdy: 14. 05. 2017, 17:53:03 »
btw navrcholu.cz mi nevadí :-)

« Odpověď #104 kdy: 14. 05. 2017, 18:51:45 »
nejen nekvalitní potraviny z Polska beru jako výsměch, ale i tyhle otravné vyskakovací okna a zaručené zpomalovače webů a říkám jasné ne polským šmejdům :-P
Ty seš zas chytrej :) Poláci mají kvalitní potraviny a "farmářský trh" u nich není hipsterský hype posledních pěti let, ale úplně normální realita odjakživa. Že si naše supermarkety u polských výrobců objednávají náhražkovej shit a my jim to s chutí žerem, je náš problém, ne Polskej.