Ano, je to tak.
V soucasne dobe takto pracuji. Zamestnavatel si bude muset poresit DPH.
Ty budes muset byt platce DPH.
No tak to rozhodně není a je to velká kravina

Plátce DPH by musel být jen když překročí obrat a to asi ne.
Vysvětlím to hodně hrubě:
Pokud jsou oba subjekty PLÁTCI DPH, pak firma POSÍLAJÍCÍ PENÍZE může poslat částku BEZ DPH a DPH se odvede TADY.
MŮŽE!
Pokud je DPH v UK 15% a tady 21%, tak by to vypadalo tak, že firma 15% ušetří a on o 21% přijde, tratí tedy rozdíl 6%, je na tom o 6% hůř.
Proto je vždy potřeba uvážit, kde je výhodné danit !!!!
U zboží může být s tímto přístupem problém, protože pokud by PRODEJCE V UK odvedl daň, tady by se nejspíš nedala uplatnit, ale to je opačný směr toku peněz, pokud z anglie kupuješ zboží, pak jdou od tebe peníze a sem zboží. Pokud pracuješ v UK, tak odsud jde zboží(tvoje práce) a sem jdou peníze. No a jestliže v UK je nižší daň, pak je výhodnější danit v UK.
Jinak s tou firmou bych to rozhodně uvážil, protože i když odvedeš daň přímo v UK což je o 6% méně, než tady (ASI), tak pořád musíš odvést daň ze zisku a podobný bejkárny.
Já to určitě nedokážu vysvětlit tak pěkně, jako specializovaný poradce.
Ale já bych:
A) Dál pracoval v Anglii a danil v Anglii, tady budeš jen platit sociální a zdravotní a stát tě okrade o 21% z toho, co utratíš.
B) Založit mezinárodní firmu a platil jen opravdu minimální daně. (Není to tak složité, má to řada "politicky správně motivovaných lidí".) a opět bys platil jen DPH.
DPH a SMRT, ani jednomu se nevyhneš. (DPH trochu ano, ale je to drahé, resp. aby se ti to vyplatilo, musí to mít dobrý důvod.)
Rozhodně se nespoléhej na pindy z fóra a poraď se s profesionální poradkyní.
A to nějakou, která má místo hlavy něco jiného než prejt, protože nedávno jsem jednu takovou viděl a ta mlela jen samé hovadiny a snažila se mi vnutit životko.