Velice mě zaujalo a potěšilo, co sem píšete, pánové a dámy. Bez ironie! Slušné a věcné rady, pod které bych se ve většině případů bez výhrad podepsal. Žádné urážky a výsměchu tak akorát.
Mimochodem, absolvoval jsem filosofickou fakultu a 5 let se živil jako jakýsi programátor-poskok, než se mi podařilo najít nějakou tu práci v oboru.
Milá slečno, pokud nejste troll (a nemyslím tím mytologickou bytost) a opravdu čekáte nějakou radu, pak byste měla zvážit, co považujete v životě za důležité. Co vás baví? Představte si nějakou činnost a zamyslete se, zda byste ji byla schopna a ochotna (obojí!) vykonávat naplno a pořád. Ono totiž moc oborů lidské činnosti dohromady šolichat nejde, jak jsem sám zjistil.
Můžete si být téměř na sto procent jistá, že jako absolventka oboru filosofie se budete živit něčím jiným - pokud nezůstanete na akademické půdě, což chce určitou povahu, určité schopnosti, určitou míru štěstí a píle. Nikde jinde v západním světě to moc jinak není - krizí bobtnajícího humanitního vzdělání (tj. produkcí množství absolventů, kteří nemohou najít práci v oboru, který vystudovali, protože jich je prostě moc) se na příkladu USA zabýval Alan Bloom, kterého pěkně přiblížil Saul Bellow ve svém Ravellsteinovi (je to román, vyšlo to česky a Bellow dostal nobelovku, rozhodně si to přečtěte - až budete mít kdy).
A je fakt, že na filosofických fakultách je spousta oborů, mj. lingvistických. Tj. není vše jen filosofie. Na ni se opravdu přihlaste, jen když si jste stoprocentně jista, co děláte. A upozorňuji vás, že to není lehké studium. Většina diskutérů (obzvláště ti, kteří se domnívají, že takové studium "jen rozšiřuje obzory") nemá o pravé povaze tohoto oboru a jeho náročnosti ani ponětí. To není žádné okecávání, ani příručkové kauzální myšlení, bohužel tak vlastní tolika přírodovědcům. Je to dřina

O pardubické fakultě nic nevím (ale ani špatného), dobrou pověst má Praha, Brno a Olomouc. Ale aktuální údaje si lépe zjistíte sama. Mnoho štěstí!