Studium filosofie na UPCE

Studium filosofie na UPCE
« kdy: 20. 02. 2013, 08:22:27 »
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti se studiem na filosofické fakultě - obor filosofie. Jsem pro to studium  nadšená, ale kde koukám tam píšou, že ta vějška stojí za prd.
« Poslední změna: 20. 02. 2013, 09:36:46 od Petr Krčmář »

Re:studium filosofie na upce
« Odpověď #1 kdy: 20. 02. 2013, 08:45:45 »
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti se studiem na filosofické fakultě - obor filosofie. Jsem pro to studium  nadšená, ale kde koukám tam píšou, že ta vějška stojí za prd.

Tak to jste tu dobře, slečno!
Zde se Vám dostane fundovaných odpovědí.

PS: jen je třeba vydržet a trpělive posečkat, např. kapitánRum se místní bohulibé činosti věnuje až v pozdních večerních hodinách.
PPS: za tu filosofii od mne máte velký plusový bod!

« Odpověď #2 kdy: 20. 02. 2013, 08:56:47 »
Tak to jsem ráda, dík :)

Jakub Galgonek

« Odpověď #3 kdy: 20. 02. 2013, 09:02:31 »

Vypůjčím si od Zdeňka Kratochvíla: Řecký jazyk zná také slovo zofos, s významem "mrákota, temnota ..."; raději se tedy nedomýšlejme, co by znamenalo slovo filozofiá.

« Odpověď #4 kdy: 20. 02. 2013, 09:34:06 »

Vypůjčím si od Zdeňka Kratochvíla: Řecký jazyk zná také slovo zofos, s významem "mrákota, temnota ..."; raději se tedy nedomýšlejme, co by znamenalo slovo filozofiá.

Není to tím zajímavější ?  :)

Rax

« Odpověď #5 kdy: 20. 02. 2013, 09:36:10 »
Před nástupem na libovolnou VŠ si prostudujte pracovní inzeráty a porovnejte je s oborem na který chcete nastoupit, vyhnete se pak velkému rozčarování po škole. Může se totiž ukázat že obor který jste si vybrala je tzv. "koníčkovský", tedy se ani nepředpokládá využití v praxi.

« Odpověď #6 kdy: 20. 02. 2013, 09:48:41 »
Před nástupem na libovolnou VŠ si prostudujte pracovní inzeráty a porovnejte je s oborem na který chcete nastoupit, vyhnete se pak velkému rozčarování po škole. Může se totiž ukázat že obor který jste si vybrala je tzv. "koníčkovský", tedy se ani nepředpokládá využití v praxi.

takových názoru je na netu kupu no ... pak ale nechápu, proč se z toho dá vystudovat i doktorát ... kdybych nežila v Česku, tak by byly možnosti i jiné ....

Jakub Galgonek

« Odpověď #7 kdy: 20. 02. 2013, 09:55:42 »
pak ale nechápu, proč se z toho dá vystudovat i doktorát ...

To, že je možné mít z filosofie doktorát, ale přece nic neříká o následné uplatnitelnosti.

Breta Brekeke

Re:Studium filosofie na UPCE
« Odpověď #8 kdy: 20. 02. 2013, 09:57:21 »
... kdybych nežila v Česku, tak by byly možnosti i jiné ....

toz petulo, proc se teda neodstehujes nekam jinam, kde tech moznosti muzes vyuzit. copa te v Cechach nekdo drzi, navic kdyz mas Evropu vsude otevrenou?

backup

« Odpověď #9 kdy: 20. 02. 2013, 09:57:48 »
nevi nekdo, kolik root za takove diskusni prispevky plati a jak? Je to od kusu nebo platej mesicni pausal?

« Odpověď #10 kdy: 20. 02. 2013, 09:58:43 »
Profil a uplatnění absolventa:

Absolventi získají obecný vhled a dílčí specializační znalosti o vztahu filosofie a výchovy v kontinuitě evropského myšlení od antiky po dnešek, o významu aplikace filosofických poznatků na problémy výchovy a vzdělávání a nutnosti jejich hlubšího promýšlení. Osvojí si podle vlastní volby rovněž podrobnější znalosti o problematice školské politiky a školského managementu, což budou moci posuzovat v interdisciplinárním kontextu. Také si prohloubí znalosti z živých i archaických jazyků a často bývá studium filosofie právě s nimi dvouoborově kombinováno. Podobně bývá od studia filosofie neodlučitelné studium historie.

Předpokládaným uplatněním absolventů jsou všechny oblasti společnosti, které se nějak dotýkají správy a kultivace hodnot vzdělání a výchovy. Praktickým uplatněním mohou být subjekty na úrovni státní správy či soukromé instituce zabývající se sebevzděláváním, případně organizace neziskové; poradenství v otázkách vzdělávání, odborná osvětová činnost. Nabízí se rovněž působení v organizacích věnujících se integraci různých sociálních skupin a humanitární pomoci, dále např. v žurnalistice a knižních nakladatelstvích atd. Absolvent bude rovněž schopen pracovat v odborných útvarech regionální i celostátní veřejné správy, na místech, kde se klade důraz na komunikaci interkulturní i mezi vědními obory, zejména přírodními a společenskými vědami.

Rax

« Odpověď #11 kdy: 20. 02. 2013, 10:04:03 »
takových názoru je na netu kupu no ... pak ale nechápu, proč se z toho dá vystudovat i doktorát ... kdybych nežila v Česku, tak by byly možnosti i jiné ....

Doktorát je o tom, že se ochomýtáte na fakultě místo pěti let asi osm let, na výsledku se prakticky nic nemění.
Mimo Česko je to ještě horší, protože tam po vás budou chtít platit školné, které se z platu v McDonald nebo KFC bude splácet těžce.

« Odpověď #12 kdy: 20. 02. 2013, 10:06:24 »

Doktorát je o tom, že se ochomýtáte na fakultě místo pěti let asi osm let, na výsledku se prakticky nic nemění.
Mimo Česko je to ještě horší, protože tam po vás budou chtít platit školné, které se z platu v McDonald nebo KFC bude splácet těžce.

Jak jsem psala mimo Česko, tak jsem myslela uplatnění ... Taková Amerika je na tom v tomhle směru jinak než Česko nebo ne ?

Rax

« Odpověď #13 kdy: 20. 02. 2013, 10:11:00 »
Jak jsem psala mimo Česko, tak jsem myslela uplatnění ... Taková Amerika je na tom v tomhle směru jinak než Česko nebo ne ?

Ano je, uplatnitelnost je ještě horší. Nic vám nebrání prozkoumat pracovní inzeráty na netu nejenom pro ČR, ale třeba i pro NYC nebo LA.

Jakub Galgonek

« Odpověď #14 kdy: 20. 02. 2013, 10:11:43 »
Předpokládaným uplatněním absolventů jsou [...]

Zdá se mi to, anebo ta předpokládaná uplatnění s filosofií až tak moc nesouvisí?