Levná „herní“ sestava

Rax

Re:Levná "herní" sestava
« Odpověď #15 kdy: 17. 02. 2013, 18:24:12 »

To máš graf z LGA 775 a to už je za námi.

SWAP v RAMDisku je iracionální nesmysl. Stejného a lepšího efektu dosáhneš zakázáním swapfile a zmenšením RAMdisku o velikost swapfile.

Jakub Galgonek

« Odpověď #16 kdy: 17. 02. 2013, 18:26:46 »
Vzal bych novou desku od Gigabyte (levné Gigabyte jsou o poznání lepší než ASUS) a grafiku raději taky od Gigabyte.

U mne si to Gigabyte trochu rozházel deskou EP45-DS3R, občas potvora odmítala nabootovat.

PanKapitanRUM

« Odpověď #17 kdy: 17. 02. 2013, 18:34:53 »

To máš pravdu, nyní jsou rozdíly ještě menší díky větší cache ::)
Dle mého názoru prostě ZASE plácáš kraviny, co sis právě vymyslel, v oblasti HW bys vážně radit neměl, jo, nedávno jsi překvapil znalostí teoretické matematiky, ale o HW si jen cucáš z prstu, to je můj názor ::)
Ale můžeš můj názor na tebe zvrátit, hoď sem několik testů porovnávajících zapojení single/dual channel, kde bude ten zásadní rozdíl ve WINRARU (to jsi řekl ty) nebo ve HRÁCH (to je podstatné pro tuto sestavu) vidět  ::)
Dokaž, že nejsi večerníček a svoje tvrzení podpoř argumenty!
Hoď linky!

U mne si to Gigabyte trochu rozházel deskou EP45-DS3R, občas potvora odmítala nabootovat.

Nojo, taky občas narazím na mizerný kus, výrobci se snaží šetřit a je to znát.
Pravda (protože preferuji ASUS) je taková, že Gigabyte jde šetření obecně lépe.
Kdybych kupoval levné desky ASUS, tak bych na ASUS asi nadával všude, kudy bych chodil.

Jakub Galgonek

« Odpověď #18 kdy: 17. 02. 2013, 18:47:10 »
Nojo, taky občas narazím na mizerný kus, výrobci se snaží šetřit a je to znát.

Když se vypla čtyřsekundovým stiskem power tlačítka, tak ji pak vždy nebylo možné znovu zapnout - jen se protočily chladiče a šla hned na reboot a tak pořád dokola. Pomohlo až odpojení od napájení. Měl jsem dva kusy a dělaly to oba.

« Odpověď #19 kdy: 17. 02. 2013, 18:48:10 »
Slovo  "Levná" a "Herní" nikdy nemůžeš spojovat pokud se nejedná o android.

PanKapitanRUM

« Odpověď #20 kdy: 17. 02. 2013, 19:04:23 »
Když se vypla čtyřsekundovým stiskem power tlačítka, tak ji pak vždy nebylo možné znovu zapnout - jen se protočily chladiče a šla hned na reboot a tak pořád dokola. Pomohlo až odpojení od napájení. Měl jsem dva kusy a dělaly to oba.

Já to nerozporuji, jen tvrdím, že LEVNÉ ASUSky jsou na tom BOHUŽEL možná i hůř.
Řada věcí se dá opravit pomocí novějšího firmware, ale i tohle se stává.
Gigabyte je i přesto docela dobrá značka.
Používají poměrně kvalitní součástky a na preciznosti výroby si dávají záležet i u levných kusů.
ASUS bych řekl že se hodně snaží v těch drahých a do levných dodává jen něco, co jejich technici zbouchali ve volné čase v rámci akce Z a náhodou na to mají výrobní kapacity (stejně si myslím, že si ty levné desky nechává ASUS dělat v partnerských továrnách).
Intel nedělal špatné desky, trochu mě mrzí, že už nebudou vyrábět.

« Odpověď #21 kdy: 17. 02. 2013, 19:06:33 »
crossfire pro strycka prihodu je nesmysl.

ve chvili kdy ta grafarna uz nebude stacit tak se nevyplati kupovat dalsi do paru, ale tuhle prodat a koupit to co bude v te dobe v tehle cenove relaci. (uz kvuli spotrebe)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

PanKapitanRUM

« Odpověď #22 kdy: 17. 02. 2013, 19:08:35 »

A to není pravda, WOWko se dá hodně slušně hrát na sestavě s procesorem Intel E6600 + 2 GB ram + Nvidia 9600GT celé bratru za 2500,-  ::) Samozřejmě na AAA tituly z katogorie 3D pařby roku 2013 to nebude, ale to co se označuje jako AAA tituly stejně na Androidu nespustíš tak co.... Obecně většina dnešních her vychází jako konverze na konzole a ty mají tuším tak nějak podobný výkon.

PanKapitanRUM

« Odpověď #23 kdy: 17. 02. 2013, 19:16:50 »
crossfire pro strycka prihodu je nesmysl.
ve chvili kdy ta grafarna uz nebude stacit tak se nevyplati kupovat dalsi do paru, ale tuhle prodat a koupit to co bude v te dobe v tehle cenove relaci. (uz kvuli spotrebe)

To je určitě pravda, já mám crossfire desku, prachy na další grafiku bych taky určitě našel, ale crossfire nepoužívám.
Na druhou stranu mi x16 PCIe slot ještě nikdy nepřekážel, klidně do něj můžeš vrznout x1 zvukovku, jako to mám já ::) nebo x4 SSDčko, jako to nemám já  ;D
http://www.alza.cz/ocz-revodrive-3-120gb-d258160.htm
Je to drahý a velkej zázrak to není, když člověk uváží, že to stejné sežene za cca 2500,-
http://www.czc.cz/ocz-vertex-3-max-iops-120gb/91132/produkt
(Minulý týden jsem je vykoupil!!! ;D)

OMG

« Odpověď #24 kdy: 17. 02. 2013, 19:31:25 »

SWAP v RAMDisku je iracionální nesmysl. Stejného a lepšího efektu dosáhneš zakázáním swapfile a zmenšením RAMdisku o velikost swapfile.

Tak moje zkušenost je mnoho let stará, ale swap na ramdisku bylo běžné řešení situace, kdy některé aplikace prostě vyžadovaly swap (jinak se nespustily). Byl to jmenovitě Photoshop (verze 5? verze 7?) a byly to různé hry. Jestli takové aplikace existují ještě dnes, to fakt nevím.

Re:Levná „herní“ sestava
« Odpověď #25 kdy: 17. 02. 2013, 19:44:31 »
existuji.

Re:Levná „herní“ sestava
« Odpověď #26 kdy: 17. 02. 2013, 19:50:40 »
ten crossfire jsem bral i na zdroj treba.

za ty vertexy3 mas obdiv, ja bych do toho nesel.

« Odpověď #27 kdy: 17. 02. 2013, 20:03:41 »
Hru z roku 2004 ???  No to nemyslíš vážně ?!  Je rok 2013 !

A to není pravda, WOWko se dá hodně slušně hrát na sestavě s procesorem Intel E6600 + 2 GB ram + Nvidia 9600GT celé bratru za 2500,-  ::) Samozřejmě na AAA tituly z katogorie 3D pařby roku 2013 to nebude, ale to co se označuje jako AAA tituly stejně na Androidu nespustíš tak co.... Obecně většina dnešních her vychází jako konverze na konzole a ty mají tuším tak nějak podobný výkon.

PanKapitanRUM

« Odpověď #28 kdy: 17. 02. 2013, 20:14:38 »

Viděl jsi specifikace Xboxu 360?
http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_hardware#Graphics_processing_unit
Opakuju, že řada her pro PC jsou jen konverze, tak na co silnější počíták ::)

Například Crysis 2 s celkem slušnou grafikou na tom chodí úplně normálně
http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/20047-spustite-crysis-2-zname-minimalni-hw-pozadavky

Metro taky:
http://bonusweb.idnes.cz/metro-2033-hardwarove-pozadavky-def-/Zurnal.aspx?c=A100225_173620_bw-zurnal-pc_osk

Diablo 3 taky:
http://www.diablocz.com/index.php?news_id=241

A to se bavíme o počítači s udejchaným dvoujádrem a starou grafikou na úrovni 8800GT za bratru 2500,- Kč ::)
Jistě že ne ve FullHD.

Čtyřjádro a 7770ka toho utáhne celkem hodně i příštích několik let ::)
Dobrá, asi ne ve FullHD na plné detaily s úber vyhlazováním, ale dostatečně dobře na to, aby se na tom dalo hrát.

Na tyhle věci může Android jen pomyslet a vyhoří ::)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 17. 02. 2013, 21:52:00 »

datum vydani posledniho datadisku: September 25, 2012

z dob, kdy jsem jeste hral wow si jasne pomatuju, ze narocnost na HW pri normalnim hrani (raidy/bg) s par addony byla podstatne vys, nez blizz uvadi (pokud neberete, ze je hra hratelna pri 10fps s obcasnymi propady i pod 1fps).