Levná „herní“ sestava

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
« Poslední změna: 17. 02. 2013, 19:33:41 od Petr Krčmář »

Re:Levná "herní" sestava
« Odpověď #1 kdy: 17. 02. 2013, 14:46:39 »
stavet dneska herni sestavu na 4 roky nebo kolik starem phenomu... no ja bych na to sel od lesa pres Pentium...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 17. 02. 2013, 14:51:23 »
stavet dneska herni sestavu na 4 roky nebo kolik starem phenomu... no ja bych na to sel od lesa pres Pentium...

Pravda, že Phenom II X4... je starý, ale levný a celkem dobrý, jinak ohledně Pentia jsem to nějak nepochopil (tuto odpověď).

« Odpověď #3 kdy: 17. 02. 2013, 15:23:18 »
Dnes by som išiel asi do AMD A10-5700, spotreba je úplne inde a celá zostava vyjde lacnejšie. Na doske je dosť silná grafika, samozrejme sa v prípade potreby dá pridať ďalšia. Crossfire funguje aj s fglrx.

Rax

« Odpověď #4 kdy: 17. 02. 2013, 15:45:27 »
Zdroj 650 W je pro takový low-end plýtvání.
A paměť 1x 8 GB je nesmysl, použij kit 2x 4 GB nebo kit 2x 8 GB.

PanKapitanRUM

« Odpověď #5 kdy: 17. 02. 2013, 15:52:29 »
Mám hrozně špatné zkušenosti s deskama z Bazaru z Alza  >:(
Popravdě už je od nich neberu!!! A nechci je ani vidět!!!!
Často mám pocit, že to není bazar, ale VADNÉ DESKY, kde se chyba projevuje náhodně/občas a nešlo je vyreklamovat.
BRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!

Nic od MSI bych nechtěl ani zadarmo.
Vzal bych novou desku od Gigabyte (levné Gigabyte jsou o poznání lepší než ASUS) a grafiku raději taky od Gigabyte.
Mimo to záruka 36 měsíců je u základní desky hodně důležitá.

Berte to tak, že já se tím živím, jestli někdo bude radit něco jiného, uvažte, jestli náhodou nestojí celý den v kravíně s vidlemi a tohle nemá jen jako hobby, kdy si o tom čas od času něco přečte a postavil už kamarádům 2 počítače, tak je expert.  ::)
(Sorry za nerudnost.)

« Odpověď #6 kdy: 17. 02. 2013, 16:11:07 »
Vzal bych novou desku od Gigabyte (levné Gigabyte jsou o poznání lepší než ASUS) a grafiku raději taky od Gigabyte.
Úplný súhlas.
Nechcelo sa mi klikať na všetky tie linky, takže som nevedel presne čo kupuješ, ale MSI naozaj ani zadarmo. Doma mám síce Phenom II X6, ale ten má už cez 2 roky, základnú dosku GigaByte a grafiku Saphire a celý čas ide výborne. Pamäť mám 4x4 GB, pred 2 rokmi boli 8 GB pamäte drahé, dnes by som určite bral 2x8 GB.

PanKapitanRUM

« Odpověď #7 kdy: 17. 02. 2013, 16:14:45 »

Ty jsi teda turbo expert ::)
Rozdíl ve výkonu single/dual channel je naprosto zanedbatelný a volný slot se hodí na další rozšíření.
http://www.tomshardware.com/reviews/PARALLEL-PROCESSING,1705-11.html
Navíc to bude mít jako nejlevnější upgrade, těch 16GB paměti se celkem hodí.
A zdroj sice předimenzovaný je, ale docela kvalitní a na rozdíl od 550 v zátěži nehučí (pár se jich dávalo).

Rax

« Odpověď #8 kdy: 17. 02. 2013, 16:38:08 »

Rozdíl je očividný a to například ve Winraru.
Sestava zdroj nikdy nevyužije ani na 50 %, to se mi zdá zbytečné.

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17. 02. 2013, 16:49:24 »
Dnes by som išiel asi do AMD A10-5700, spotreba je úplne inde a celá zostava vyjde lacnejšie. Na doske je dosť silná grafika, samozrejme sa v prípade potreby dá pridať ďalšia. Crossfire funguje aj s fglrx.

Ten procesor nevypadá špatně, budu o něm uvažovat, no nicméně, s grafikou souhlasím, přesně takhle jsem to myslel, i proto (kvůli corssfire) je tam tak silný zdroj.
Děkuji za odpověď.

Ten zdroj jsem tam dal ze 3 důvodů:
1) Patice AM3 - dostanu do ní např. FX-8150 (osmijádro), zjednodušeně je to kvůli budoucímu upgrade procesoru
2) Crossfire - v budoucnu až grafické karty nebudou výkonem stačit, rád bych zapojil Crossfire, které není zrovna nenáročné
3) Rezerva - budu rád, když ten zdroj bude mít nějakou rezervu (resp. nebude vytěžován skoro na max.), toto také prodlužuje životnost zdroje
Jinak děkuji za odpověď.

Mám hrozně špatné zkušenosti s deskama z Bazaru z Alza  >:(
Popravdě už je od nich neberu!!! A nechci je ani vidět!!!!
Často mám pocit, že to není bazar, ale VADNÉ DESKY, kde se chyba projevuje náhodně/občas a nešlo je vyreklamovat.
BRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!

Berte to tak, že já se tím živím, jestli někdo bude radit něco jiného, uvažte, jestli náhodou nestojí celý den v kravíně s vidlemi a tohle nemá jen jako hobby, kdy si o tom čas od času něco přečte a postavil už kamarádům 2 počítače, tak je expert.  ::)
(Sorry za nerudnost.)

To že je deska z bazaru mi uniklo, omlouvám se, desku bych určitě koupil novou.
O tom, že MSI není moc dobrá značka jsem již slyšel, proto děkuji za názor a vyberu jinou značku.
Děkuji za odpověď.

Úplný súhlas.
Nechcelo sa mi klikať na všetky tie linky, takže som nevedel presne čo kupuješ, ale MSI naozaj ani zadarmo. Doma mám síce Phenom II X6, ale ten má už cez 2 roky, základnú dosku GigaByte a grafiku Saphire a celý čas ide výborne. Pamäť mám 4x4 GB, pred 2 rokmi boli 8 GB pamäte drahé, dnes by som určite bral 2x8 GB.

Ohledně pamětí RAM tam dávám 1x8GB právě kvůli budoucímu upgrade a děkuji za názor na výrobce.
Děkuji za odpověď.

PanKapitanRUM

« Odpověď #10 kdy: 17. 02. 2013, 16:49:33 »
Rozdíl je očividný a to například ve Winraru.

Myslíš tohle?

To se pozná, že jsi expert, to je přímo kulervoucí rozdíl  ;D

PanKapitanRUM

« Odpověď #11 kdy: 17. 02. 2013, 17:03:00 »
O tom, že MSI není moc dobrá značka jsem již slyšel, proto děkuji za názor a vyberu jinou značku.
MSI je dobrá značka pro specifické zákazníky, takový důchodce odchází mimořádně spokojený, že ušetřil pár korun.
Jak od toho moc nechcete a moc to nepouštíte a když to pustíte, nic moc na tom neděláte, je MSI zlatá.

Intel se to rozhodl z deskama zabalit a už je nedělat.
Z dobrých výrobců tak zůstane ASUS a Gigabyte s tím, že v levných deskách umí Gigabyte udělat mnohem lepší kousky než ASUS.
Deska pod 3000,- Kč? Gigabyte!
Jak to má být přes 3000,- Kč, dáváme většinou ASUS.
(Není to tak jednoduché, chce to vybírat.)

Doplním, že vybrané paměti jsou VELMI dobré (Tj. ten 8GB modul)
Že nekecám:
http://imageshack.us/f/843/ramub.png/

Mají dobré časování při nízkém napětí, málo topí, jedou i při 1.3V a při cca 1.6 se dají zase velice dobře přetaktovat, ostatně tam mají na přetaktování přímo připravený profil! Podle mého hodnocení to jsou skvělé paměti, které nejsou vybíravé na desku a za super cenu.

PanKapitanRUM

« Odpověď #12 kdy: 17. 02. 2013, 17:08:47 »
Ten screen je z mého compu, kdyby to nebylo jasné a mám desku extra vybíravou na paměti!
Nedám na ně opravdu dopustit!
A to 2T se jim dá odpustit.

Pokud vynecháme benchmarky specializované na paměti a podíváme se, na výkon TOHOTO počítače v jeho budoucím reálném využití (hry), pak by byl přínos i podstatně rychlejších modulů zcela nepodstatný a "příplatek" by neměl jakékoliv ospravedlnění.
Než připlatit litr za rychlejší paměti, mělo by to víc smysl vrazit peníze do CPU.
http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/26190-velky-srovnavaci-test-ddr3-pameti-s-kapacitou-16-gb?start=12

PanKapitanRUM

« Odpověď #13 kdy: 17. 02. 2013, 17:25:39 »
Ad SINGL/DUAL channel paměti:
Dnešní procesory mají poměrně velkou paměť cache, proto se v reálných aplikacích nárůst výkonu single/dual channel prakticky neprojevuje a použití pamětí 1333/1600 nemá valného ospravedlnění. Hlavní důvod, proč do počítače dávat rychlejší paměti tak je to, že na rychlejší paměti se používají modernější chipy s nižším napájecím napětím a často lepší charakteristikou. Naopak nechat jeden slot volný pro rozšíření pamětí je velmi moudré.

RAMDISK se dnes hodí víc než dřív.
Na ramdisk (třeba 8GB) se dají vložit pracovní adresáře, ale urychluje i spoustu další práce.
Propustnost moderního disku Seagate je cca 150 mega / sec, pokud ale kopíruju z disku na disk, často je výkon jen 1/4 a to k vůli tomu, že disk musí přesouvat hlavičku z místa na místo. Proto například komprimování souboru s tím, že výsledek se ukládá do RAMDISKU nebo třeba komprese videa, podstatným způsobem zrychluje práci.

SWAP mám místo pevných disků na RAMDISKU (20GB) a systém je na SSD
Po restartu je ramdisk zase čistý a nezasírám si místo na SSD milionem tmp souborů + šetřím nějaké ty přepisy, spíš z opatrnosti než z nutnosti, protože SSD Vertex 3 je po víc jak ročním intenzivním používání úplně zdravé ::)
Pokud plně vytížím všechny disky, jako že jich tu pár mám, hudba se přehrává plynule jen z RAMDISKU.
Komprimace je znatelně rychlejší z disku do RAMDISKU.

To mě přivádí k tomu, že té sestavě by nějaké 128GB SSD taky slušelo ::)
Ale třeba to časem přijde  ;)

PanKapitanRUM

« Odpověď #14 kdy: 17. 02. 2013, 17:39:09 »
Nejprve jsem používal Dataram ramdisk, do 4GB zdarma, jinak stojí cca 20 USD, naprostá spokojenost i pod W8.
Problém nastal až s tím, kdy jsem potřeboval systém přeinstalovat a oni nebyli schopni mi zresetovat licenci, abych jí mohl znovu použít.
Po cca 50-ti mailech mi vrátili peníze ::)
Blbci si ty licence střeží tak, že ani ten kdo zaplatí software nemůže používat.
To by bylo pochopitelné u software za stovky tisíc aka AUTOCAD, ale u utility za 20 usd s hromadou náhrad zdarma to je podivné.

Od té doby používám SoftPerfect RAMDISK a funguje perfektně a zadarmo bez omezení celkové kapacity ::)

DATARAM Ramdisk (stejný sw dostanete i ke grafikám od AMD http://www.amd.com/us/products/desktop/radeon-memory/Pages/ramdisk-overview.aspx ) má jednu výhodu, a to je že před koncem práce se Vám (když chcete) ramdisk automaticky uloží na pevný disk. Rozuměj, 20 - 28 GB ramdisk mám v paměti, ale při startu PC a při vypnutí PC se jeho obsah uloží na pevný a třeba i pomalý pevný disk, tak i když pracuju na PC a zapomenu něco uložit, uloží se to samo.

S tím, jak to ukládá beran SoftPerfectu jsem se nespokojil.
Teď jsem si na to napsal malý skript, který mi obsah RAMDISKU pravidelně synchronizuje s jedním adresářem na Barakůdě.
MASKA = (*.* - [*.avi,*.wmv,*.mpg]); ON TIME 60/6 DO COPY B:<-MASKA TO D:\SYNC;