Win 7 nevidí NTFS oddíl vytvořený v Linuxu

krtek

Win 7 nevidí NTFS oddíl vytvořený v Linuxu
« kdy: 13. 02. 2013, 19:17:59 »
Mrkvosoft se zase vyznamenal. Při inicializaci hdd tučňákem jej Windows 7 nevidí. Při inicializaci hdd Windowsem 7 jej zase tučňák nevidí. u XP a VISTA to fungovalo. Kde je problém?
« Poslední změna: 13. 02. 2013, 19:53:26 od Petr Krčmář »

David

Re:Win 7 nevidí partition NTFS vytvořenou v LINUXU
« Odpověď #1 kdy: 13. 02. 2013, 19:27:53 »
Upřesni problém... tohle je nicneříkající...

krtek

Re:Win 7 nevidí NTFS oddíl vytvořený v Linuxu
« Odpověď #2 kdy: 13. 02. 2013, 19:58:31 »
INICIALIZACE HDD = Vytvoření partition + naformátování hdd.

David

« Odpověď #3 kdy: 13. 02. 2013, 20:06:25 »
Používáš dualboot a jde ti o to mít partition kterou na kterou půjde zapisovat/číst jak z Windows tak z Linuxu? Nebo se snažíš o vytvoření partition + naformátování při instalaci nového sytému? A jaký nástroj k té "inicializaci" používáš? A jaký souborový systém má, popř. má mít ta partition?

krtek

« Odpověď #4 kdy: 13. 02. 2013, 22:50:52 »
Ano používám dualboot a chci naformátovat disk aby byl jako zzáloha dat pro Windows7 a Linux, doposavad jsem to dělal Editorem oddílů GParted. Naformátoval jsem tol na NTFS. XP a  Vista to viděli, ovšem Windows 7 ne. Když totéž udělám Partiton z Windows 7 neidí to tučňák.

j

« Odpověď #5 kdy: 13. 02. 2013, 22:57:40 »
Mas blbej typ partisny (90%) - vyber si  "dos" nebo tak neco. Mozna nekdo doplni cislo, nemam ted jak se mrknout.

3ugeene

« Odpověď #6 kdy: 14. 02. 2013, 08:13:44 »
Mas blbej typ partisny (90%) - vyber si  "dos" nebo tak neco. Mozna nekdo doplni cislo, nemam ted jak se mrknout.

DOS opravdu neni NTFS

3ugeene

« Odpověď #7 kdy: 14. 02. 2013, 08:15:28 »
Ano používám dualboot a chci naformátovat disk aby byl jako zzáloha dat pro Windows7 a Linux, doposavad jsem to dělal Editorem oddílů GParted. Naformátoval jsem tol na NTFS. XP a  Vista to viděli, ovšem Windows 7 ne. Když totéž udělám Partiton z Windows 7 neidí to tučňák.

tohle bych asi moc nedelal, respektive tak jsem to ednou mel a tim, ze zapis na NTFS neni oficialni, ale v pokusnym (i kdyz funkcnim) staidu, mi windows vzdycky chteli ten disk opravovat.   Bejt tebou, tak to naformatuju na exFAT, zvlada velky soubory a jde precist vsude - do linuxu se myslim jen musi nacpat repositar a nainstalovat jednoduse driver

j

« Odpověď #8 kdy: 14. 02. 2013, 08:50:18 »

DOS opravdu neni NTFS
To by nekdo musel tusit rozdil mezi typem partisny a filesystemem co, miluju podobny retardy ...

3ugeene

« Odpověď #9 kdy: 14. 02. 2013, 08:55:09 »
laskave mi nenadavej, tim to opravdu nebude, kdyz to asi naformatoval na widlich a neukaze mu to ani linux....

nejlepsi jsou retardi, co kazdymu jen nadavaj, co ;)

3ugeene

« Odpověď #10 kdy: 14. 02. 2013, 09:06:02 »
a tak jsem se podival do fdisku a ntfs opravdu neni DOS, je zvlast, pane...

David

« Odpověď #11 kdy: 14. 02. 2013, 10:06:56 »
Naformátuj partition ve Windows jako FAT32. Potom půjde přečíst/zapisovat i z Linuxu. Btw Linux má i podporu NTFS :)

David

3ugeene

« Odpověď #13 kdy: 14. 02. 2013, 10:15:35 »
robin martinez: http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_partitioning#PC_partition_types

nojoo, tak jsme kazdej mysleli neco jinyho. Nicmene nadavkama se opravdu vsechno vyresi... A druhak, pokud by mel ten disk naformatovanej na widlich a mel na nem data, tak preformatovani na linuxu nebude asi nejstasnejsi volba, ze...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #14 kdy: 14. 02. 2013, 12:03:47 »
No jde o to, jaký systém chce uživatel používat primárně, pokud Linux, tak máme ovladač na ext2 driver pro windows http://www.fs-driver.org/ a pokud windows, tak máme ntfs-3g pro linux. Ovšem je otázkou, jestli uživatel nechce instalovat linux do filesystému windows. Jeho otázka totiž není jasně čitelná.