Za mě GMail/Google Apps (v mém případě placené), ale já se rozhodoval spíš podle služeb a možností, protože zabezpečení u nešifrované pošty prostě není.
Mě přijde, že je to spíš obráceně. Čím menší garážovější freemail tím spíš lze očekávat neprofesionalitu a tím větší je šance, že znuděný admin si bude krátit čas čtením zrovna ve tvého mailboxu. Relativně nejmenší riziko je skutečně vlastní fyzický server, ovšem tím, jak už v diskusi padlo, řešíš pouze svojí půlku problému. Podobné omezení rizika by také mohlo být stahovat maily do PC a nenechávat je na serveru, jako se to dělalo v době, kdy schránka měla 10 MB přístup byl přes POP3.
Pro utajení obsahu slouží šifrování, problém je donutit ostatní aby zveřejnili své certifikáty a při odesílání mail zašifrovali tím mým.
Při srovnání s papírovou poštou je mail spíš jako pohled, tam se listovní tajemství jaksi nekoná, prostě otevřená listovní zásilka, bez ohledu na to jakého si vybereš mail providera. Pro komunikaci s úřady použij datovou schránku.
Porad nechapu, proc je tak prima hned vsechno odsuzovat. Ukazal jsem, ze moje idealni reseni existuje, prakticky jsem se jen ptal na dalsi tipy. Misto toho se tady rozvadi teorie jakej jsem zbytecnej paranoik, ze je to kravina, ze jsem naivni a ze mam pouzivat neco, co jen tak nejde.
Pokud nemate co uzitecneho poradit, tak nic nepiste. Uz vim, ze nejlepsi je vsechno sifrovat, ale to proste ne vzdy je mozne. Uz to dal nemusime opakovat. Tou zbytecnou buzeraci jsem docela zklaman.
Neukázal si vůbec nic, to že nějaká zcela neznámá freemailová služba nabízí více soukromí než GMail je jen tvůj blud. Rozvádí se že je to kravina, protože to kravina je. Pokud nebude mail zašifrovaný, tak lítá po síti a je uložen na serverech v čitelné podobě, s tím prostě nic nenaděláš. Další možnost je prostě mail nepoužívat.