Pod KDEčky asi KolourPaint, má nejblíže paintbrushi, který je třeba ve Windows 7 docela povedený, umí to oříznout screenshot, udělat barevný obdélník se zakulacenými rohy, k tomu dopsat velkým písmenem bug, a nakonec se to všechno pěkně dá pastnout do bug dokumentu. Jediné co lze v KolourPaintu postrádat je ta blbá šipka, ono to pak vypadá líp v tom bug dokumentu.
Určitě by to šlo i v gimpu, ale pokud se stím nechcete jebat, tak stačí něco jednoduššího, už jenom přijít na to jak v gimpu udělat crop, tedy kliknutím do rohu čtverca, není zrovna intuitivní, a pokud spěcháte, nemáte čas si hrát. Jako první co jsem při krátkém testu zkusil bylo označit to a začít v menu hledat funkci Crop. A on to je asi ten nástroj výběru. Položku v menu jsem nenašel...
No, takže 5 minut práce s gimpem, a mrdat. Ano, asi to nějak jde, ale protože gimp normálně nepotřebuji tak nemám čas se s ním jebat, představte si že potřebuju udělat bug dokument, spěchám abych mohl začít fixovat. Na widlích samozřejmě no problemo, ale obdobný přístup nechť je třeba možní i na linuxu. Inkscape na takovou blbost? Opět kanón na vrabce...
Program ve stylu malování má prostě své místo, navíc je fajn mít to MDI, v záplavě oken nemám náladu lovit někde nástrojovou lištu, a ta úloha není až tak velká, aby se mi kvůli ní chtělo přepínat na jinou plochu.