Bitmapový editor jiný než GIMP

Bitmapový editor jiný než GIMP
« kdy: 04. 02. 2013, 22:43:29 »
Dobrý den,
nevíte o nějakém linuxovém bitmapovém editoru na jednoduchou editaci fotografií.
GIMP je na linuxu špička, ale má pro mě nepřekousnutelné uživatelské rozhraní (zvláště pak blbne v kombinaci s Unity). (No flame plz.)
A pokud možno, ať není napsaný .NET/C#.
Děkuji.

Re:Bitmapový editor jiný než GIMP
« Odpověď #1 kdy: 04. 02. 2013, 23:27:57 »
Pro KDE4 se dá něco vybrat zde: http://www.kde.org/applications/graphics/
Ale vy asi sháníte něco pro Ubuntu, tedy GTK2.

« Odpověď #2 kdy: 05. 02. 2013, 00:25:52 »
Pro KDE4 se dá něco vybrat zde: http://www.kde.org/applications/graphics/
Ale vy asi sháníte něco pro Ubuntu, tedy GTK2.

GTK2 výhodou. Qt je OK. Závislost na kdelibs už je ale příliš (nutno natahat mraky knihoven).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 02. 2013, 01:39:21 »
Pinta?

pk13

Inkscape
« Odpověď #4 kdy: 05. 02. 2013, 02:44:46 »
Celkem jednoduše se dá také znásilnit Inkscape, kterýžto jako vynikající vektorový editor má i spoustu bitmapové funkcionality. (Až by se jeden divil.)
A hlavně uživatelské rozhraní na jedničku :).

Riff

« Odpověď #5 kdy: 05. 02. 2013, 05:29:25 »
« Poslední změna: 05. 02. 2013, 11:01:22 od Petr Krčmář »

Jakub L

« Odpověď #6 kdy: 05. 02. 2013, 08:15:21 »
Krita, ale Gimp už má single window mod

A. S. Pergill

« Odpověď #7 kdy: 05. 02. 2013, 09:59:40 »
Velmi jednoduchý je ImageMagick, žádné rozhraní nemá, dělá se z příkazového řádku. A umí i věci, které byste v Gimpu dělal jen velmi pracně (např. doostření části obrazu s plynulým přechodem do okolí). Umí i např. jedním příkazem vytvořit náhledové obrázky z obsahu adresáře.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 05. 02. 2013, 12:15:03 »
Mne gimp v kombinaci s unity naprosto vyhovuje. Kvalitnější bitmapový editor myslím pro linux neexistuje.

« Odpověď #9 kdy: 05. 02. 2013, 12:23:42 »
Krita, ale Gimp už má single window mod
Díky! Nejak jsem nikde nezaregistroval ze uz je 2.8 i pro windows. No tak konecne ho snad zacnu pouzivat.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 05. 02. 2013, 13:39:41 »

Amaron

« Odpověď #11 kdy: 05. 02. 2013, 16:10:58 »
http://pixlr.com/editor/
Pozor, je to online editor ve Flashi, což nemusí každému vyhovovat. Ale umí i úrovně, křivky, masky, vrstvy, průsvitnost...
Mínusy pro práci s fotkami: nezachovává exif, podvzorkování barev je natvrdo 4:1:1, jde nastavit jen kvalitu.

Waseihou

« Odpověď #12 kdy: 05. 02. 2013, 21:36:30 »
Pod KDEčky asi KolourPaint, má nejblíže paintbrushi, který je třeba ve Windows 7 docela povedený, umí to oříznout screenshot, udělat barevný obdélník se zakulacenými rohy, k tomu dopsat velkým písmenem bug, a nakonec se to všechno pěkně dá pastnout do bug dokumentu. Jediné co lze v KolourPaintu postrádat je ta blbá šipka, ono to pak vypadá líp v tom bug dokumentu.

Určitě by to šlo i v gimpu, ale pokud se stím nechcete jebat, tak stačí něco jednoduššího, už jenom přijít na to jak v gimpu udělat crop, tedy kliknutím do rohu čtverca, není zrovna intuitivní, a pokud spěcháte, nemáte čas si hrát. Jako první co jsem při krátkém testu zkusil bylo označit to a začít v menu hledat funkci Crop. A on to je asi ten nástroj výběru. Položku v menu jsem nenašel...

No, takže 5 minut práce s gimpem, a mrdat. Ano, asi to nějak jde, ale protože gimp normálně nepotřebuji tak nemám čas se s ním jebat, představte si že potřebuju udělat bug dokument, spěchám abych mohl začít fixovat. Na widlích samozřejmě no problemo, ale obdobný přístup nechť je třeba možní i na linuxu. Inkscape na takovou blbost? Opět kanón na vrabce...

Program ve stylu malování má prostě své místo, navíc je fajn mít to MDI, v záplavě oken nemám náladu lovit někde nástrojovou lištu, a ta úloha není až tak velká, aby se mi kvůli ní chtělo přepínat na jinou plochu.

aleš

« Odpověď #13 kdy: 05. 02. 2013, 23:01:49 »
přes wine mám ACDSee 4 a jsem v poho

aleš

« Odpověď #14 kdy: 05. 02. 2013, 23:07:17 »
Používám linux Mint, jeho prohlížeč obrázků. Na upravu obrázkú používám ACDSee4 je to jednodužší, jsem zvyklí z win