Zdravím... Předem se omlouvám pokud repostuju nebo pokud spamuju špatnej topic.. =X Ale přes vyhledávání jsem nenašel moc rad.. =)
Vzhledem k tomu, že jsem si postavil nové PC, tak už mne jen zbývá vybrat OS. Taktéž jak se dívám po Gaming světě, tak to vypadá, že by Linux mohl zažít nějakej menší herní boom (Valve, Blizzard, atd)... Tak bych se Vás chtěl optat na pár rad od lidí ve světě Linuxu.. =)
1) Jakožto gamer, tak na PC trávím většinu času hraním her (respektive jen pár.... DotA2, League of Legends, World of Warcraft).. Byl jsem vždycky na Windowsech, ale nechce se mi chodit už na Win8 a Win7 mám OEM na starém PC... Tudíž tu jsou 2 varianty... koupit znovu Win7 nebo zkusit naplno Linux (Ubuntu)..
Z hlediska funkčnosti a instalaci těch aplikací.. jak na to? jde to vůbec? Respektive, jestli se pod Linuxem vůbec rozchodí.. =)
2) Jsem majitel AMD processoru a AMD grafiky.. A někde jsem četl, že AMD na tom s open-source ovladačema není zas tak 2x dobře.. Co je na tom pravdy?
3) S unix systémy mam zkušenost maximálně ze Sunu z vejšky... =D Existují nějaké dobře udělané návodky? Protože číst v manuálu v řádce je někdy fakt k zbláznění... =X
Ještě jednou se omlouvám za trochu spamu... =X Nevěděl jsem kde jinde se optat... =)
Předem děkuju.. =)