Awesome nebo i3?

FrostyX

Re:Awesome nebo i3?
« Odpověď #15 kdy: 08. 06. 2013, 19:19:58 »
Citace
Píše se tam, že dwm a Xmonad nemají System tray support. Jak se to pak řeší? Nevím ani, co se přesně myslí tím "System tray" :-).

Pro windowsáky řečeno, system tray je ta část panelu u hodin. Ta kde se zobrazují ikonky "na pozadí schovaných" aplikací. Nevím jak lépe to říci vlastními slovy.

To že dwm a xmonad nemají podporu system tray neznamená, že tam nic takového mít nemůžeš, ale to, že ji nemají v základu. Stačí nainstalovat a spustit prográmek k tomu určený - třeba trayer.

Ivorne

« Odpověď #16 kdy: 08. 06. 2013, 23:18:34 »
Citace
Píše se tam, že dwm a Xmonad nemají System tray support. Jak se to pak řeší? Nevím ani, co se přesně myslí tím "System tray" :-).

Pro windowsáky řečeno, system tray je ta část panelu u hodin.

No však když hodím 'system tray' do Googlu, tak mi hned vyleze co je to ve Windows. Ale já nejsem windowsák, proto by mě zajímalo, co je to v Linuxu :D. Ale asi jsem tvé vysvětlení pochopil.

Nicméně si říkám, že pokud chci např do toho xmonadu zakomponovat nějaký program pro system tray, tak prostě potřebuji nějakou komunikaci mezi panelem xmonadu a programem pro system tray. Jestli xmonad panel dokáže spolupracovat s trayerem (čemuž po krátkém googlování docela věřím), tak mi přijde tvrzení archlinux wiki, že xmonad nepodporuje tray, jako značně zavádějící. No ale co nadělám, dík za info.

« Odpověď #17 kdy: 08. 06. 2013, 23:23:04 »
tak mi přijde tvrzení archlinux wiki, že xmonad nepodporuje tray, jako značně zavádějící. No ale co nadělám, dík za info.
Nopodporuje sám od sebe, bez dalších nástrojů.

Ivorne

« Odpověď #18 kdy: 08. 06. 2013, 23:46:58 »
tak mi přijde tvrzení archlinux wiki, že xmonad nepodporuje tray, jako značně zavádějící. No ale co nadělám, dík za info.
Nopodporuje sám od sebe, bez dalších nástrojů.

No právě ta tabulka na ArchWiki působí dojmem, že to xmonad nepodporuje tray ani za použití dalších nástrojů. Některé wm mají totiž u položky "System tray support" hodnotu 'Built-in' (to je celkem jasné, co to znamená), některé wm tam mají název sw, který to zajištuje (trayion, stalonetray, witray, ... ), takže bych čekal, že když je tam pak napsáno 'None', tak že to znamená, že tam neexistuje žádný běžný způsob zpřístupnění traye.

No nějaký důvod pro tyto hodnoty v tabulce asi bude, ale já to prostě nepochopil. Ale to už je docela off-topic.

Ivorne

« Odpověď #19 kdy: 09. 06. 2013, 12:00:03 »
Tak jsem si nainstaloval i3, Awesome a Xmonad abych je vyzkoušel. Postupně jsem je všechny zapnul a vůbec je nedokážu ovládat :D. Asi si budu muset důkladněji přečíst návody.

Taky si budu muset (aspoň dočasně) na klávesnici namapovat klávesu Super.

Zase jsem narazil na těžké problémy s fglrx - nedají se spustit dva xservery a když se alespoň pokusím restartovat ten jeden xserver, tak je šance tak 1:1 že už se nenastartuje a musím restartovat celý systém.

Bude to ještě dobrodrůžo.

kei.101

« Odpověď #20 kdy: 10. 06. 2013, 13:13:24 »
Můžu doporučit ratpoison. Byl jsem s ním dlouhé roky spokojený. Jen občas se objevili nějaké programy (třeba Mathematica), které vyloženě nefungovali správně bez oken. K tomu jsem používal dočasné přepínání do openboxu (:tmpwm openbox).

Na druhou stranu se musím přiznat, že jsem před několika týdny dal poprvé šanci Unity a to rozhraní mě mile překvapilo a zůstal jsem u něj :) Pokud vám jde jen o možnost ovládat většinu věcí bez myši a minimální plýtvání prostorem na monitoru, tak se vám také může Unity líbit. Navíc je to bez nutnosti konfigurace..

Ivorne

« Odpověď #21 kdy: 10. 06. 2013, 13:27:07 »
Pokud vám jde jen o možnost ovládat většinu věcí bez myši a minimální plýtvání prostorem na monitoru, tak se vám také může Unity líbit. Navíc je to bez nutnosti konfigurace..

Tak Unity rozhodně ne. To je úplně na druhé straně než co chci. Teď mám xfce4+compiz a jsem s ním spokojený, mimo jiné díky širokým možnostem konfigurace. Jen chci teď vyzkoušet tiling wm.

« Odpověď #22 kdy: 10. 06. 2013, 16:07:54 »
co sa tyka tiling wm, okrem awesome som ine neskusal, takze co sa tyka porovnania, nemozem moc kecat...co ale mozem povedat je, ze som s awesome maximalne spokojny, je rychle, flexibilne, lahko konfigurovatelne, da sa s tym pekne vyhrat co sa tyka vizualnej stranky veci, takze len do toho :)

inac, tie tiling wm nebyvaju nejako extra velke, takze si jednoducho poskusaj co ti bude najviac vyhovovat :)

a ked si spomenul 2 obrazovky, ja mam tiez (celkom nezvycajne jednu FullHD a druhu 1024x768, holt stala ma len 10 eur :) ) s nVidia grafikou a okrem par zvlastnosti to awesome zvlada na vybornu :) (su tam bugy, ale nie koli awesome)