Nasazení Linuxu v obchodě

marek

Nasazení Linuxu v obchodě
« kdy: 14. 01. 2013, 11:41:17 »
Dobrý deň,

rozbieham malú prevádzku s autodielmi, a potrebujem jednoduché SW riešenie na pokladňu, skladové zásoby a faktúry. Chcel by som aby to všetko bežalo pod Linuxom, hlavne kvôli nulovým nákladom. Distro bude zrejme Ubuntu LTS (alebo žeby nie? nechám si poradiť.. ).
Potrebujem poradiť nejakú fiškálnu tlačiareň bločkov kt. pobeži pod linuxom za najlepšiu cenu. ďalej potrebujem už spomínaný sw ktorý bude tlačiareň obsluhovať (pokladňu), na faktúry a skladové zásoby.
 Googlim, ale nič rozumné som nenašiel. Na účto som našiel zatiatľ iba glexibee.eu, kt. nevyhovuje hlavne kvôli cene.
Ak máte nejaké nápady, sem s nimi. Veľmi pekne ďakujem.
« Poslední změna: 14. 01. 2013, 11:55:45 od Petr Krčmář »

Re:Nasazení Linuxu v obchodě
« Odpověď #1 kdy: 14. 01. 2013, 12:06:00 »
Pokud nevyhovuje winstrom/flexibee kvuli cene tak to se obavam ze budes mit v podnikani problem...
Kdyz se tam regnes tak to mas na 100 faktur / 100 pokladnich bloku... za tu dobu snad na nejlevnejsi placenou verzi vydelas ne?

Pokud sezenes soft ktery bude mit odpovidajici podporu pro vasi legislativu a bude zadarmo tak stravis tyden nastavovanim.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Rax

« Odpověď #2 kdy: 14. 01. 2013, 12:14:36 »
Jestli nemáte peníze na FlexiBee (tím netvrdím že to je to nejlepší pod sluncem), tak asi nemá smysl vůbec začít podnikat, představujete si to jako Hurvínek válku.

slon

« Odpověď #3 kdy: 14. 01. 2013, 12:25:58 »
preco si to nekupis od normalneho dodavatela typu elkom

« Odpověď #4 kdy: 14. 01. 2013, 13:05:03 »
skus sa kuknut sem http://www.nov.sk . S pokladnicnymi technologiami na linuxe sa zaoberaju uz peknych par rokov, myslim ze maju este stale aj certifikat od DU pre narabanie s fiskalnymi datami.

marek

« Odpověď #5 kdy: 14. 01. 2013, 13:15:58 »
inu, potrebujem minimalizovať vstupné náklady, doba je ťažká.. časom samozrejme počítam s upgradom.. to flexibee beriem, ostatné spomenuté pozriem. diky moc. skôr ma však trápi tá pokladňa ako po softwarovej tak po hardwarovej stránke. any ideas?

PanKapitánRUM

« Odpověď #6 kdy: 14. 01. 2013, 13:26:03 »
No já nevím, jetý počítač i s legálníma Widlema se dá pořídit za litr, ostatně mnoho lidí tvrdí, že Linux na desktop ještě plně nedozrál a pokud se v něm člověk nechce dále učit, pak pro něj nemá ZATÍM smysl. (Fanatici FU-OFF!)

Jinak představa, že Linux je zadarmo, je asi tak hloupá, jako říct, že dům, co si postavím, je zadarmo.
Pokud si toho v Linuxu uděláte většinu, tak nakonec zadarmo je.
Shánět kvalifikovaného Linuxového odborníka je o poznání těží (čti dražší).
Proto Linux zdaleka není zadarmo, není zadarmo, pokud mi to musí zařídit někdo, komu musím zaplatit.

Tedy peníze to stát bude a úvaha je to Linux = bude to úplně zadarmo platí jen pro programátory a zastydlé geeky.

Asi jako když Ford řekl: Každý zákazník si může vybrat jakoukoliv barvu auta, jestliže to bude černá.

« Odpověď #7 kdy: 14. 01. 2013, 13:34:30 »
Co sa tyka pokladni, momentalne mam pred sebou od fy. varos - riadi sa cez seriovy port (alebo usb s redukciou na seriovy port) - tam nie je problem nabuchat sw, je to len o posielani prikazov na seriovy port. Druhu, ktoru tu mam je od elcom - pravdepodobne je to tiez cez redukciu, ale tam dodavaju pre windows dll, pre linux tusim so kniznicu, cez ktoru sa ovlada.
Aj ked som Linuxak, tak pre pokladne sa lepsie hodi stary pocitac s XP-ckami. Je tam vacsi vyber sw. Pocitace, na ktorych funguje XP zozenies pomaly za odvoz.

marek

« Odpověď #8 kdy: 14. 01. 2013, 13:49:39 »
OK, presvedčili ste ma. Pofrčím pod winom. dik :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 14. 01. 2013, 15:01:39 »
Shánět kvalifikovaného Linuxového odborníka je o poznání těží (čti dražší).

Hm, nevim, jestli widlovy odbornik je levnejsi. Nechame-li stranou ty, kteri si mysli, ze odborniky jsou a sahneme-li po opravdovem odbornikovi, bude to opravdu levnejsi?

PanKapitánRUM

« Odpověď #10 kdy: 14. 01. 2013, 15:14:02 »
V Linuxu někdy pomalu na instalaci zvukovky potřebuješ jaderného programátora, zatímco pod Widlema to zvládne malý Pepí.

Tedy nedá se říct, že Widlo odborník je levnější nebo dražší než Linux odborník, ale tvrdím, že s Widlema si poradí spíš průměrný jouda, který bude u Linuxu ztracený.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #11 kdy: 14. 01. 2013, 15:26:43 »
Já zase tvrdím, že Linuxový odborník bude v soukromém sektoru (pominu tedy tu firmu) levnější než ten Windowsácký. Proč? Stačí se podívat tady na foru - nechává si tu někdo platit? Zveřejňuje tady snad někdo svoje rady pod nějakou cenovkou? Když se někdo zeptá a vím, poradím. Když přijde osobně, klidně pomůžu i "živě", nejen "přes drát". Jen takových lidí (co rozumí Linuxu) není mnoho.

Windowsáckch odborníků je jak máku, ale těch srovnatelných je asi tolik jako Linuxových. Ti jsou sice taky sdílní, ale řekl bych, že nervóznější... Proč radit pořád dokola BFU to samý? To je pak unudí a nakonec se na to radši vykašlou nebo pošlou BFU za strejdou (Googlem).

Linuxáci to dělají sice taky (strejda Google), ale dokážou často naprosto přesně a konkrétně poradit ke specifickýmu problému (rozjetí wifi, přečíslování RAIDu, dělení disku, ne/kompatibilita HW a SW, ...). Já osobně to mám tak, že mojí pomocí (doufám) ukážu lidem, že Linux neni zlo... Jsem naivní? Možná.

PanKapitánRUM

« Odpověď #12 kdy: 14. 01. 2013, 15:40:39 »
2 Pavouk: Ale vždyť to není "Tak úplně" pravda, jak by sem začalo lézt stejně BFU jako na WIDLO fóra, bude to tu vypadat stejně. Vypadá to tu jak vypadá, protože těch BFU dotazů tu nepřibývají stovky denně. A pro Frantu od vedle bude asi dostupnější jeho synátor, který na Widlích paří hry a aby za ně naplatil, naučil se crackovat a aby ho ostatní slyšeli, naučil se rozchodit mikrofon a aby mohl podvádět, naučil se s memory editorem....než Linuxový "docelaguru".

PanKapitánRUM

« Odpověď #13 kdy: 14. 01. 2013, 16:00:25 »
Co bylo dříve? Vejce nebo slepice?
Já tvrdím, že aby bylo vejce, musela na to být slepice nejprve připravená.
Charles Darwin ostatně dávno dokázal, že nejprve byla slepice, která se postupně vyvinula v něco, co umělo snášet vejce (nejprve asi kožovitá), pak v dinosaura, až nakonec zmutovala do podoby ptáka. (Což nám paradoxně říká, že nejprve bylo vejce, protože samici Trexe lze jen těžko označit za slepici.)

Ale teď vážně, Linux se na desktopu musí ještě dovyvinout, aby se z dinosaura stala slepice.
Pak bude vhodný pro BFU a budeme si moct dávat smažený vejce.

(Pak mnoho z Vás bude vzpomínat na to, jaké to bylo, když každý Linuxový BFU byl blastně jen pre-geek[kinder-geek?] (Linuxový BFU=pre-geek, Linuxový uživatel=geek, P.K.=Úber Geek))

A teď směle do mě, můžete začít urážet, že nemám pravdu  ;D

« Odpověď #14 kdy: 14. 01. 2013, 16:21:36 »
No já si spíš myslím, že dovyvinout by se měli spíš uživatelé. Pokud někdo neví ani, že flashka se musí korektně odpojit (to jsem se já mimo jiné naučil až v linuxu), tak prostě pro něj je tak akorát nějaké zadrátované zařízení na internet s androidem. Nějaká gramotnost je potřeba vždy a linux se člověk naučí stejně tak jako windows, možná ještě lehčeji, začne-li včas.

Byl bych raději, kdyby se linux už víc neprznil a nepřibližoval windows stylu..