Dobrý deň,
rozbieham malú prevádzku s autodielmi, a potrebujem jednoduché SW riešenie na pokladňu, skladové zásoby a faktúry. Chcel by som aby to všetko bežalo pod Linuxom, hlavne kvôli nulovým nákladom. Distro bude zrejme Ubuntu LTS (alebo žeby nie? nechám si poradiť.. ).
Potrebujem poradiť nejakú fiškálnu tlačiareň bločkov kt. pobeži pod linuxom za najlepšiu cenu. ďalej potrebujem už spomínaný sw ktorý bude tlačiareň obsluhovať (pokladňu), na faktúry a skladové zásoby.
Googlim, ale nič rozumné som nenašiel. Na účto som našiel zatiatľ iba glexibee.eu, kt. nevyhovuje hlavne kvôli cene.
Ak máte nejaké nápady, sem s nimi. Veľmi pekne ďakujem.
Pracujem vo firme, ktora vyraba pokladnice aj SW pre sklad. Poviem ti jednoduche a lacne SW riesenie pre pokladnu neexistuje. Aj ked je to SW riesenie, tak k tomu potrebujes fiskalnu tlaciaren. Toto riesenie je ale dost drahe. Ja ti odporucam kupit si jedoduchu pokladnicu (najlacnejsie su nieco nad 250 eur) a k tomu SW na Sklad a faktury. SW je vela od jednoduchych az po velmi komplexne riesenia. To cele skomplikoval fiskalny zakon.
Ten nezmyselny, nedorieseny, nic neriesiaci, ktory len podnikatelom zbytocne komplikuje podnikanie a stoji ich ovela viacej ako pred tym. Za tento zakon sa mozme podakovat panom z Elcomu. Na ten zakon by som vedel poriadne dlho nadavat ale to nieje predmetom tohto threadu.
Pokladnice od Elcomu by som ti neodporucal. Skus nieco ine. Fungovanie a pristup danej f. je strasny. Bohuzial maju dost silne postavenie a dost ho zneuzivaju.
Nulove naklady nebudes mat ani zdaleka. Cena pokladnice nieje vsetko. Musis priratat aj cenu za aktivaciu pokladnice, ktora nieje zahrnuta v cene. Dalej povinne udrzby pokladnice, nieje to uplne lacna zalezitost a interval urcuje vyrobca. Pohybuje sa od 1 roka az po max. 5 rokov. Tieto informacie malokto zverejnuje, takze na to by som si dal bacha. Hlavne na tu povinnu udrzbu. Pytal by som sa na interval a cenu aby si nebol prekvapeny.
Skladovy SW tiez nebude zadarmo a je to jedno, ci na linuxe alebo windows.