Fortron už dávno nedělá dobré zdroje a kvalitou je dost pod seasonicem.
....
A doporučovat Enermax thriathlor, když za stejnou cenu je Seasonic G s o pět procent vyšší účinností... No nevim...
Máte pocit, že papírová účinnost a je přímo úměrná kvalitě zdroje a použitým součástkám?
To, že má někdo zdroj s papírově lepší účinností nic nehovoří o kvalitě součástek/provedení nebo nastavení a výstupní kontrole.
Skoro mi přijdete jako člověk, co si koupí v Lídlovi buřt a řve "Mám největší buřt na světě! Váží 1KG!", ale že je v něm jen 10% masa a zbytek je nějaký hnusný separát+soja+sliz, to už ho nezajímá. Přitom by si mohl koupit 1/2 kousek s 60% podílem masa. Opravdu můžu jen nevěřícně kroutit hlavou. Jak můžete říct, že ten zdroj je mnohem kvalitnější, protože má lepší účinnost?
Moje auto žere 8 litrů na 100,- kilometrů, je tedy moje stará plechovka lepší než nové Ferrari se spotřebou 9 litrů (To Ferrari má taky evidentně horší účinnost.). Jen nevěřícně kroutím hlavou, fakt to nechápu.
Fortron (vyrobený někým pod značkou FSP group - tj. OEM Fortron) je skutečně méně kvalitní než originál Seasonic, ale to není nic objevného, to jsem ostatně SÁM napsal a vy tu píšete, že to není pravda, jak to píšu, že to je tak jak to píšu. Mohl byste si alespoň přečíst odkaz na FSP group, když už jsem Vám ho tam dal. FSP group jsou firmy, které to řekněme bouchají pod větším či menším dohledem/zastřešením/licencí Fortronu. To že šla kvalita u mnoha věcí obecně hodně dolů pod tlakem ekonomické krize, to je jiná věc.
Zdroj do pecka stál v roce 1991 třeba 8000,- Kč a celé slušné pecko pak 150 000,- Kč!
Tahle elektronika byla taky mnohem kvalitnější, navíc 8000,- Kč v té doby mělo podstatně jinou hodnotu, než je má dnes.
Tenkrát po revoluci se dal za 150 000,- Kč koupit stejný dům, který má dnes i bez oprav hodnotu 4 000 000!
V roce 2007 s finanční krizí začalo přicházet "katování kostů", což ve spojitosti s ROHS zapříčinilo to, že obecně kvalita řady věcí šla dolů.
Apple třeba začal dělat zařízení, do kterých se už nedostanete, chcípne baterka a můžete je vyhodit.
Nároky na kvalitu šly prostě do háje, jen aby se snížila cena!
Od roku 2007, tedy cca už 5 let, se také prakticky nezvyšují mzdy, ale náklady stále rostou.
Zkrátka a jednoduše, ano, kvalita řady výrobků je oproti situaci před krizí nižší.
Tím spíš je důležité pro odborníky se koukat po kvalitních komponentech.
Mě například OEM Seasonic vyhořel hned na stole po zapojení a druhý odešel v pecku po týdnu, třetí zatím drží.
To by se před krizí zřejmě mohlo stát snad jen u MSI, teď je to zdá se běžný jev.