Seznam výrobců: Kdo vyrobil můj zdroj?

RKT

Re:Kdo vyrobil můj zdroj? Seznam výrobců zdrojů.
« Odpověď #15 kdy: 02. 01. 2013, 02:13:12 »
Dokud zdroj neuvidím zevnitř, nezměří zkušebna atp... tak je cokoliv na papíře jen marketingový žvást. Všimli jste si že starší, mnohem méně výkonné zdroje měly ke konektorům větší průřezy kabelů? Je to vidět i v automobilech, před 10ti lety vedly k žárovce (dejme tomu H4) odpovídající kabely, dnes tam vede jeden smrkanec něčeho obalený izolací.

PanKapitánRUM

« Odpověď #16 kdy: 02. 01. 2013, 02:30:31 »
Enermax je záruka toho, že to bude slušný zdroj.
Ten Seasonic taky nebude špatný, na Enermax sice nemá a dle mého názoru je nesmyslně předražený, ale okolo 1400 by byl dobrá volba.
Obecně Enermax nemá v cenách okolo 1000 Kč moc co nabídnout, zdroje Fortron a Seasonic v cenách 800 až 1200 Kč něco nabídnout umí.

Za cca 500,- až 600,- Kč bez daně má smysl vzít Fortron
Za cca 800 až 1000 má smysl vzít Fortron nebo Seasonic.
Za cca 1000 až 1500 nemá moc smysl nic kupovat, protože to je jen navoněná bída.
Od cca 1500 bez DPH už se dají pořídit použitelné Enermaxy.

Zvláštní je, že kdejaký jouda dá za grafiku klidně 7000,- Kč, ale je mu líto dát za zdroj víc jak litr  ;D

Jinak máš pravdu, všechno se dělá šhitovější, ale to jsem už psal na předchozí stránce.

Logik

• 1 047
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 03. 01. 2013, 00:41:40 »
Ach jo, vy asi vůbec nečtete, co píšu. Tak ještě naposled.
- Seasonic má SIP. Akorát to neuvádí v datasheetu.
- Seasonic má dokonce i OTP (viz) http://www.seasonicusa.com/G-series-450-550-650.htm
- Seasonic v testech pravidelně přetěžují a nikomu nevyhořel. Např. 550 zvládá dodávat i přes 600W (existuje na to opět spousta testů).-
To, že by shořel je pouze Vaše ničím nepodložená fabulace. (navíc pokud tak věříte datasheetům, tak protože seasonic OPP i OTP má, tak není jediný důvod, proč by měl vyhořet).
Naopak, např. podle: http://extrahardware.cnews.cz/recenze/velky-test-zdroju-kategorii-460-550-w-mereno-na-profi-pristrojich/strana/0/8
je Ener na max zátěži poměrně blízko limitu (povážlivě mu klesá napětí), zatímco Seasonicy
(např. http://www.hardwaresecrets.com/printpage/Seasonic-G-550-Power-Supply-Review/1683) i za hranou sé nominální kapacity mají pořád výborné parametry jak napětí, tak i zvlnění.
Pokud tedy nepředložíte jedinný skutečný důkaz, že Enermax vydrží více (a skutečným důkazem není to, že Enermax něco napíše do datasheetu, ani to, že mu prostě více věříte) tak beru Vaši doměnku jako úsměvný ničím nepodložený předsudek
- Dto provoz 24/7. V reálu v reklamacích nikdo nezkoumá, jestli zdroj běžel nonstop nebo ne, tedy nějaké tvrzení v datasheetu o tom, že je nebo není určen k nonstop provozu jsou nic neříkající proklamace.
- Pokud se Ener při krátkodobém přetížení vypne kvůli ochraně proti přehřátí, pak je na tom o dost hůře než seasonic, který je schopen na vyšším napětí dlouhodobé práce. Opět odkazuji na mnoho testů na internetu.
- Argument, že se dá Ener sehnat ve více obchodech je jednak o kvalitě zdoje naprosto nic neříkající (nejvíce se seženou EC - a?) a navíc nepravdivý, scválně si to hoďte do heureka (105 ku 35 pro seasonic).
- Ano, seasonic G je cca o 10% dražší. Tedy ve stejné cenové kategorii. Cenový rozdíl se navíc během života zdroje několikrát vrátí díky vyšší účinnosti zdroje.

Jinými slovy, neuvedl jste žádný argument, proč by měl být enermax zdroj lepší, kromě toho, že Enermax něco někam napsal do datasheetu, zatímco Seasonic nikoli. Podle Vaší metodiky by pak ale byl nejlepší zdroj 1KW eurocase, protože má přeci v datasheetu napsáno, že vydrží daleko víc, než oba zmíněné zdroje. Všechny ostatní argumenty: jak délka záruky (z čehož vyplívající ekonomická ztráta výrobce, pokud se zdroj pokazí) tak i výsledky testů a po započítání propáleného proudu i ekonomická výhodnost mluví pro seasonic.

PS: A opět bez jakéhokoli důkazu zde uvádíte, že Seasonic jsou na roveň Fortronům, aniž byste jakkoli vyvrátil můj argument, že Fortrony nejsou ani schopny dostát ATX specifikaci. Další argument, proč ne levný fortron je např. zde (http://www.behardware.com/articles/734-13/product-survey-7-power-supplies-for-less-than-45-euros.html): ripple 85mV na 12V větvi je u zdroje za více než litr neomluvitelné. Dále zdroje fortron (Hexa) v této cenové kategorii ani nemají certifikaci 80+. Aktivní PFC mají teprve poslední léta, zatímco seasonicy je mají už deset let atd...

Many

« Odpověď #18 kdy: 03. 01. 2013, 20:50:38 »
Potřebuju poradit!
Mám Seasonic G a smrdí z něj, jako by se v něm něco pálilo a syčí to, může to být normální?
Tenhle to je www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-520w/74749/produkt
Nebyl levnej, tak mě to štve.

PanKapitánRUM

« Odpověď #19 kdy: 03. 01. 2013, 20:54:26 »
To asi není řada G, ale stejně ho normálně vyreklamuj, jestli se v něm něco pálí, tak to rozhodně není OK.
Zatím mi vyhořelo jen několik levných Seasoniců za pár stovek, nikdy zdroj za víc litr.
I když já drahý kupuju Fortrony  ;D

Many

« Odpověď #20 kdy: 03. 01. 2013, 20:58:42 »
Děkuju za rychlou odpověď.
Budu na reklamaci trvat.

Trident

« Odpověď #21 kdy: 04. 01. 2013, 00:28:49 »
Aby byly soucastky 10x lepsi, tak se uz musi jednat o kriticke prumyslove nasazeni. Tady se bavime ciste o IT. Ten nejvetsi shit elektroniky se schova prave tady. Pokud jsi ze stare skoly, tak se se svymi iluzemi laskave rozluc.

Zadny pocitacovy zdroj se nedeli na pro kratkodoby a nepretrzity provoz. Jsou zdroje dobre a zdroje spatne. 24/7 je totiz papirovy zvast vyrobcu. Pouziji ten samy zdroj a nastavi vetsi MTBF.
Jak u tech zdroju tak u vyrobcu disku. Delaji se ze stejneho shitu. Pocitacovy prumysl tezi z rychleho obehu hw. To co ty nastinujes je trochu jina kategorie vyrobku mimo IT. Dnes je velmi drahe udelat poradny kvalitni zdroj. A tak se vyplati nechat bezet tech zdroju vic. Zapojit je rendundatne. Mene kvalitni, zato levne. Tato filozofie se tahne napric celym IT.

U hiend poc. zdroju.
- failsafe konstrukce. Pokud shori tak neodpali nic na DC vetvich. Ochrana na vstupu se moc neresi. Je to starost zakaznika aby si obstaral kvalitni napajeni. V pripade nevyhovujicich udaju je odstaven
- monitoring vsech vetvi,teploty a vetraku
- mozno snadno opravit a prodavat jako "refurbished" ebayi;)
- jednoducha vymena zdroje jako bloku. Zadne pakarny s ATX nebo molex konektory, hotswap
- proprietarni konektory a rozmery
- ROHS mor dospel uz sem:(

U lepsich disku:
- vetsi otacky
- vetsi pamet na disku
- vyberove plotny
- optimalizovany firmware

To je vse.

Proč je dobré, když je zdroj navržený pro nepřetržitý provoz?

Jsou tzn. užívací třídy, není to standard, ale je to jistý předpoklad užívání.
Například u kancelářského počítače se předpokládá, že bude většinu svého života fungovat 8*5 tj. 8 hodin týdně krát pět dní v týdnu.
Výrobce s tím kalkuluje velmi mnoho, protože NECHCE, aby se výrobek rozbil dřív, než uběhnout cca 2-3 roky, pokud je záruka koncipována na 2 roky, pak by měl výrobek ideálně přestat pracovat po 2 letech a 6-ti měsících. Nojo, musí se prodávat!
Pokud nějaký výrobce řekne, že jeho výrobek bude fungovat 24/7, pak to znamená, že životnost není ničím vědomě zkrácená! Nebo to znamená, že použil nejlepší součástky.

PanKapitánRUM

« Odpověď #22 kdy: 04. 01. 2013, 07:21:09 »
....

Vedle jak ta jedle  ;D
Myslíš si, že MTBF si výrobce cucá z prstu? A že mu je jedno, jestli se to rozbije nebo ne?
Myslíš si, že ti výrobce bude u něčeho garantovat 24/7 pokud si nebude jistý, že se mu ty výrobky nebudou vrace?
ťuk, ťuk, ťuk...

Markus

« Odpověď #23 kdy: 04. 01. 2013, 09:10:52 »
Potřebuju poradit!
Mám Seasonic G a smrdí z něj, jako by se v něm něco pálilo a syčí to, může to být normální?
Tenhle to je www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-520w/74749/produkt
Nebyl levnej, tak mě to štve.

Mám stejný problém (Seasonic 500W), zdroj funguje, ale když spoustím hru, začne se uvnitř něco pálit.
Už to není co to bejvalo, starej Seasonic předtím držel čtyři roky než v něm luplo a vyhořel.
Taky se nepálil a to byl jen 400 nebo 450.

Logik

• 1 047
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 04. 01. 2013, 13:30:13 »
Rum: Říká ti něco marketing? Osobně, vyrábět zdroje, tak 24/7 napíšu i na největší šmejdy, protože ten, kdo staví opravdu 24/7 spolehlivý systémy, si ten šmejd stejně nekoupí, a ostatní si jich nakoupěj o to víc, protože přece 24/7, tak to určitě bude spolehlivý. A to, že se jich pár pod tou rádoby navrženou zátěží rozbije? To za to, že se mi zvedla kupovanost o třicet procent, přeci stojí.

A btw. zdroje v režimu 24/7 v kanclu používá spousta lidí (prostě nevypne počítač, jejich elektřina to není). Takže výrobce chtě nechtě na to musí bejt jakžtakž připravenej.

Man, Markus: Pokud to jsou vůbec reálný případy (kdyžtak se omlouvám za nedůvěru), nebude tu něco mezi klávesnicí a židlí, když ostatním jedou Seasonicy v pohodě, zatímco Vám jak se dostane Seasonic do ruky, tak shoří? Navíc tak naprosto nepravděpodobnym způsobem, že se v něm něco pálí, ale zdroj furt jede?

Muhahaha

« Odpověď #25 kdy: 04. 01. 2013, 16:53:04 »
Rum: Říká ti něco marketing? Osobně, vyrábět zdroje, tak 24/7 napíšu i na největší šmejdy, protože ten, kdo staví opravdu 24/7 spolehlivý systémy, si ten šmejd stejně nekoupí, a ostatní si jich nakoupěj o to víc, protože přece 24/7, tak to určitě bude spolehlivý. A to, že se jich pár pod tou rádoby navrženou zátěží rozbije? To za to, že se mi zvedla kupovanost o třicet procent, přeci stojí.

A btw. zdroje v režimu 24/7 v kanclu používá spousta lidí (prostě nevypne počítač, jejich elektřina to není). Takže výrobce chtě nechtě na to musí bejt jakžtakž připravenej.

Man, Markus: Pokud to jsou vůbec reálný případy (kdyžtak se omlouvám za nedůvěru), nebude tu něco mezi klávesnicí a židlí, když ostatním jedou Seasonicy v pohodě, zatímco Vám jak se dostane Seasonic do ruky, tak shoří? Navíc tak naprosto nepravděpodobnym způsobem, že se v něm něco pálí, ale zdroj furt jede?

ENERMAX že dělá největší šmejdy?
Chci se zeptat, už ti někdy někdo řekl, že jsi debil?
Oproti Enermaxu jsou šmejdy ty tvoje Seasonici.

Logik

• 1 047
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 04. 01. 2013, 18:36:29 »
Tady holt někdo nerozumí psanému textu. Tak se to holt pokusím vysvětlit znova a po lopatě jako lopata lopatě:
Pokud budu vyrábět vole šmejdský zdroje, vole, tak se my vyplatí na ně napsat, vole, že jsou schopny 24/7, vole.
Proto když jakákoli firma, vole, ať už vyrábí PSU, vole, jako jakýkoli kvality vole, napíše do datasheetu 24/7 vole,
tak to o kvalitě jejich zdrojů vole nic nevypovídá, vole.

PS: A co se týče Tvého posledního odstavce, myslíš, že když nějakou věc budeš pořád dokolečka ořvávat, tak že tím bude pravdivější?
Což takhle radši dodat nějaký argument? Jo, já vím, urážku je vymyslet jednodušší...

PPS: Vole ve výše uvedeném příspěvku nepoužívám jako oslovení, ale jako částici, abych svůj text stylově přiblížil Tvému. Děkuji za pochopení.

« Odpověď #27 kdy: 04. 01. 2013, 18:38:48 »
Doma se mi válí nějakej Sinotech 400w. Znáte někdo tuhle značku? Je to k něčemu?

PanKapitánRUM

« Odpověď #28 kdy: 04. 01. 2013, 19:14:45 »
Doma se mi válí nějakej Sinotech 400w. Znáte někdo tuhle značku? Je to k něčemu?

Bez přesného označení (product no.) to je věštění z křišťálové koule, ale mohl by to být CHANNEL WELL, který dělá třeba pro ThermalTake.
Podle product no. bych se ti mohl podívat přesně, bude to na něm uvedené, model no a product no.