IT vysoká škola

koyotko

Re:IT vysoká škola
« Odpověď #75 kdy: 17. 12. 2012, 02:28:26 »
krom toho carmack je zakladatel spolecnosti. to je specificka skupina. to je pozice na kterou te zadna z "protlacovanych univerzitnich" skol nepripravi ani omylem. od toho jsou jine a tak je to spravne. krom toho zacinal v dobe, kdy si jeho aplikace musely vystacit se scitanim a odcitanim a nasobeni bylo krani matematickou operaci a deleni temer neprichazelo v uvahu a o vsech dalsich matematickych operacich si mohl nechat tak leda zdad mokre sny. to byla doba, kdy na rozjezd stacila stredoskolsa advanced gymnazialni geometrie.

bernstein... tech je vicero. jestli myslis autora free software produktu, tak trvam na podprumernem platu nez co trh v jeho podminkach dokaze nabidnout.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #76 kdy: 17. 12. 2012, 13:14:49 »
krom toho zacinal v dobe, kdy si jeho aplikace musely vystacit se scitanim a odcitanim a nasobeni bylo krani matematickou operaci a deleni temer neprichazelo v uvahu a o vsech dalsich matematickych operacich si mohl nechat tak leda zdad mokre sny. to byla doba, kdy na rozjezd stacila stredoskolsa advanced gymnazialni geometrie.

Ses uplne mimo. V kazdy dobe staci byt schopnej (top 5%) a umet tvrde makat. Vim jak vypadaji moje startupy, muj startup co zacal delat hry pro mobily je asi 1.5 roku starej a uz ma pres 1 mego prodanych kusu. Schopny lidi to dotahnou hodne daleko protoze vy ostatni jste debil nad debila. Misto abyjste makali a sli dopredu tak preslapujete na miste a taktizujete jaky vodoo mate udelat aby ty penize zacali padat z nebe zadarmo.

Jakub Galgonek

« Odpověď #77 kdy: 17. 12. 2012, 14:07:46 »
Vim jak vypadaji moje startupy, muj startup co zacal delat hry pro mobily je asi 1.5 roku starej

Jaké hry jste třeba dělali?

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #78 kdy: 17. 12. 2012, 14:48:44 »
Jaké hry jste třeba dělali?

hry pro maly deti. Jeste delaji extensions do chrome a firefoxu. Asi 15 rozsireni kazdy ma okolo 100 tisic useru. Do toho nevidim zda je to dobry vykon nebo sracka. Ten chrome shop neumi vyhledavat podle vyrobce.

Jakub Galgonek

« Odpověď #79 kdy: 17. 12. 2012, 14:57:15 »
hry pro maly deti. Jeste delaji extensions do chrome a firefoxu.

Díky, ale spíše mne zajímal jejich název.

Mám

« Odpověď #80 kdy: 17. 12. 2012, 16:32:59 »
na skole me nebavilo hlavne nepouzitelne ceske nazvoslovi.
...protoze mel zazity cizy terminy,...

Jestli někoho dokáže rozhodit taková prkotina... Až někdy do 5. semestru jsem se celý život učil matiku a fyziku česky. Pak najednou nastoupily anglické a ruské materiály, protože v češtině to prostě není nebo to není v požadované kvalitě. Kéž by ta jazyková bariéra bývala byla tím největším problémem. Jinak české odborné názvosloví (ano, i to počítačové) mi připadá celkem logické a přehledné, svoje názvosloví má i němčina, ruština, francouzština a další jazyky a nikdo se nad tím nepozastavuje. Že někdo otevírá fajly, inklúduje hedry (spousta buranů dokonce "hýdry"), definuje si templáty, kástuje proměnné, baví se o fíčurách a defaultním (dyfóltním jsem snad ještě neslyšel) nastavení atp., to se dá snést v běžné mluvě, ale každý, kdo má nějaký cit pro jazyk, musí cítit, že v odborném textu to působí nepatřičně a použití původních anglických termínů (jež se, mimo jiné, nedají ohýbat) je taky nevhodné a působí cizorodě.
Jak už tu bylo zmíněno, znakem vysoké erudice je i to, že se člověk dokáže kultivovaně a srozumitelně vyjadřovat o tom, čím se zabývá - a to jak anglicky, tak ve své mateřštině. Je to projev úcty k posluchačům/čtenářům a znak přirozené inteligence a vzdělání.

A ještě malá rada pro původního tazatele:
Dávej si velký pozor, kdo ti co doporučuje. Tohle je více-méně anonymní kroužek; aby dodali svým slovům větší váhu, tak se tu lidé mohou vydávat za něco, čím nejsou, nikdy nebyli a nebudou, případně mohou být přesvědčeni o tom, že něčím jsou, ačkoli objektivně tomu tak není. Dávej si velký pozor na ty, kteří mají sklony bagatelisovat, tvrdit, že nároky bývají přehnané a že ve skutečnosti nic z toho v praxi neuplatníš. Bývají (podtrhuji, bývají, nikoli jsou) to lidé, kteří si na tom sami vylámali zuby, jen nesnesou pomyšlení, že nejsou takovými hvězdami, jak si o sobě mysleli.
Doporučuji ti vykašlat se na takovéhle diskuse, místo toho si podle objektivně ověřitelných dat na internetu vytipuj pár škol, jež tě nejvíce zaujaly (řešené projekty, spoluúčast na mezinárodních projektech, grantová úspěšnost, publikační činnost atd.), a zajeť si tam s někým popovídat osobně - jak s vědeckými pracovníky, tak se studenty, např. na dny otevřených dveří. Sám poznáš, kde si budeš připadat nejlépe, který kolektiv ti nejlépe sedne. Nejde jen o odborné záležitosti, je zřejmé, že na IT oboru na zemědělské VŠ najdeš úplně jinou sociální skupinu než na matfyzu.

P.S.: pro ty kritiky pana Viriuse - připadá-li někomu styl jeho výkladu příliš vědecký a zbytečně exaktní, tak by na školu, kde působí, vůbec neměl chodit, neboť je zřejmé, že ji nedokončí. Spousta lidí se na tu školu nyní dostane spíše jen omylem kvůli jednoduchým přijímačkám. Považuji to trochu za podraz na uchazeče, nekoresponduje-li minimální náročnost přijímacího řízení s náročností studia - i v případě, že je o studium malý zájem.

KapitánRUM

« Odpověď #81 kdy: 17. 12. 2012, 17:06:22 »
P.S.: pro ty kritiky pana Viriuse - připadá-li někomu styl jeho výkladu příliš vědecký a zbytečně exaktní, tak by na školu, kde působí, vůbec neměl chodit, neboť je zřejmé, že ji nedokončí. Spousta lidí se na tu školu nyní dostane spíše jen omylem kvůli jednoduchým přijímačkám. Považuji to trochu za podraz na uchazeče, nekoresponduje-li minimální náročnost přijímacího řízení s náročností studia - i v případě, že je o studium malý zájem.

Já bohužel Viriuse z první ruky nikdy neměl, vždy jen knížky.
Ale rád vyřídím a myslím, že se urazí.  ;D

Riff

« Odpověď #82 kdy: 17. 12. 2012, 21:03:04 »
Citace
zajeť si tam s někým popovídat

Nejsem zrovna grammar nazi, ale do někoho, kdo dokáže celý odstavec píchat hnidy v češtině ostatních, mi to nedá si nerejpnout  8)

KapitánRUM

« Odpověď #83 kdy: 17. 12. 2012, 21:17:47 »
Nojo, ale zase mu musíš dát body za tu snahu o používání cizích slov:
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/bagatelizovat

koyotko

« Odpověď #84 kdy: 17. 12. 2012, 22:06:51 »
krom toho zacinal v dobe, kdy si jeho aplikace musely vystacit se scitanim a odcitanim a nasobeni bylo krani matematickou operaci a deleni temer neprichazelo v uvahu a o vsech dalsich matematickych operacich si mohl nechat tak leda zdad mokre sny. to byla doba, kdy na rozjezd stacila stredoskolsa advanced gymnazialni geometrie.

Ses uplne mimo. V kazdy dobe staci byt schopnej (top 5%) a umet tvrde makat. Vim jak vypadaji moje startupy, muj startup co zacal delat hry pro mobily je asi 1.5 roku starej a uz ma pres 1 mego prodanych kusu. Schopny lidi to dotahnou hodne daleko protoze vy ostatni jste debil nad debila. Misto abyjste makali a sli dopredu tak preslapujete na miste a taktizujete jaky vodoo mate udelat aby ty penize zacali padat z nebe zadarmo.

zajimava klicka. podstrkujes mi modifikovane a rozsirene tema, ktere jsem tim smerem nezacal a vyhybas se faktum.

koyotko

« Odpověď #85 kdy: 17. 12. 2012, 22:16:48 »
na skole me nebavilo hlavne nepouzitelne ceske nazvoslovi.
...protoze mel zazity cizy terminy,...

Jestli někoho dokáže rozhodit taková prkotina... Až někdy do 5. semestru jsem se celý život učil matiku a fyziku česky. Pak najednou nastoupily anglické a ruské materiály, protože v češtině to prostě není nebo to není v požadované kvalitě. Kéž by ta jazyková bariéra bývala byla tím největším problémem.

to neni prkotina, ale fakt. kdyz je nekompetentni typicky cesky-pouze akademicky cvicici, ktery nevytahl paty z ceske knihovny a ten si setri cas tim, ze vse jen letmo prolitne spocita klicova slova a jejich poradi a na zaklade toho tipne ohodnoceni a ty se pak mas urvat z prace a jit si vysedet na hodinu prednasku pro debily aby sis nasledne vystal hodinu a pul frontu a pak si se dozadoval toho, aby si laskave vypracovane zadani nekdo kompetentni precetl, tak dekuji nemusim pokud si cvicici netipnul znamku pod postupovou hranici. ale dokonale to skolu znechuti a motivace je pred statnicema pod bodem absolutni nuly. treba uz se na kvalite cvicicich co opravuji pisemky neco zlepsilo za ty roky.

koyotko

« Odpověď #86 kdy: 17. 12. 2012, 22:31:59 »
zajimave. 58 600 vyskytu "Lenin POWER!" zaindexovanych googlem. tomu rikam 5% top tvrde makajicich.

sbohem panove a damo v prevleceni. nastal cas oprasit stare predsevzeti a hodit zde dostatecne velky bobek.

jen pripomenu, kdyz skolu, tak ne ceskou. a proc? ceska nebude mit dostatecny kredit nikdy pri hodnoceni kvality absolventu, protoze je zde proklate nizka korupcni hranice a i kdyby se tu vse jako mavnutim proutku zmenilo pristi den, tak tohle je zazite klise, ktere vychodu zustane jeste nejakou tu generaci. trosicku jine podminky budou mit vedecke kapacity s prokazatelnymi vysledky.

koyotko

« Odpověď #87 kdy: 17. 12. 2012, 22:46:13 »
asi 1.5 roku starej a uz ma pres 1 mego prodanych kusu

kus je za dolar nebo za vic? pokud je to okolo dolaru, tak je to pomerne drahy konicek a nebo je to programovani s prstem v nose na zachode misto cteni novin. a to po odecteni predpokladanych nakladu a rozpocitano.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #88 kdy: 18. 12. 2012, 00:14:09 »
tak je to pomerne drahy konicek a nebo je to programovani s prstem v nose na zachode misto cteni novin.

Looser je presvedcen, ze kdokoliv neni looser tak musi krachnout. Proto chce byt looserem a uchranit se tak pred krachem.

Stan se looserem i ty!

davkol

« Odpověď #89 kdy: 18. 12. 2012, 01:26:50 »
Vždycky, když někoho vidím psát "looser", říkám si, co je asi dotyčný zač...