Moje jádro má teď asi 3,88MB, po dlouhý době se začalo konečně opět zmenšovat (jsem agresivnější, když kompiluju nový) a je téměř výhradně nemodulární - vše je v jádře, kromě wifi driveru. A ten příště zkusím taky zahrnout, nepotřebuje teoreticky externí firmware, aby to jelo.
Podobne to mam aj ja, ale bez wifi driveru.
no trošku tedy nechápu co si mám představit pod pojmem, že jde CPU na doraz? Provede operaci rychleji, nebo disk již není úzké hrdlo, nebo se provede operace při větším taktu? Můžete blíže specifikovat, jak vidíte to, že počítač se opravdu chová "ekonomičtěji" (viz, spotřeba el. energie, opotřebení součástí, teplota vnitřního prostoru, rychlost zpracování více operací najednou vs rychlost zpracování jedné operace atd. )
CPU s distribucnym jadrom v dobe spicky nestiha obsluzit vsetkych za taku kratku dobu ako so mnou skompilovanym jadrom. Pozna sa to na sluzbach, kde je dost citit oneskorenie (multimedia / hry). Takze je to z pohladu uzivatelov (vratane tych neznalych zmeny) mierne zasekavanie a z pohladu systemu je to vacsia zataz CPU s distribucnym jadrom.
na druhou stranu neříkám, že to není možné a funkční. Jak dlouho již používáš vlastní jádro? Zkoušel jsi i novější jádro?
Vo vseobecnosti (nie len tam) asi tak 5 rokov - ale to bolo len pri skusani a islo o dalsie patche atd, takze som bral pre tieto ucely kompilaciu jadra ako nutnost a to nie z vykonnostneho pohladu. Vsetci ma nejak presvedcovali, ze v distribucii moze byt rovnako dobre jadro, tak som im veril.
Kompilaciu tam som robil zase preto, ze aj ked sa pisalo rozdieloch v jednotkach %, tak som chcel dosiahnut aspon tie - nech sa ten HW vyuzije ked uz je taky aky je.
Toto pisem, lebo som nevedel, ze ide aj o desiatky %.
Novsie jadro ako 2.6.32 som neskusal, kedze si nie som nejak isty jeho stabilitou / otestovanostou s tymi utilitami, co su v stable Ubuntu. Raz s tym bol problem u nejakej utility (segfaultovala), preto sa aspon pri takychto nasadeniach drzim tej verzie jadra, co mi dodava distribucia.