Kompilácia sa oplatí

Jakub Galgonek

Re:Kompilácia sa oplatí
« Odpověď #15 kdy: 13. 12. 2012, 11:34:35 »
no to je dost divny, az bych tomu skoro neveril

Moc jsem to nezkoumal, ale hlavní příčina asi byla ta, že modulární jádro natahovalo moduly a inicializovalo HW souběžně s běžícím initem (initrd nepoužívám).

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #16 kdy: 13. 12. 2012, 13:54:01 »
Já mám nemodulární, protože jede na jednom jedinym HW, kterej se nemění a líbí se mi, když můžu srovnávat přímo velikost jádra. Pak vím, jakou cestou se vydávám. Teď jsem právě začal jádro proškrtávat.

3,88MB má jádro 3.5.7 kompilované z Gentoo sources (jen pro úplnost).

A jsem rád, že jsem teď konečně přišel ke grafu, kde je vidět nějaká výhoda proškrtaného jádra :-)

Anonym

« Odpověď #17 kdy: 13. 12. 2012, 14:34:59 »
Podle toho grafu mi prijde ze novy kernel je pomalejsi. Pokud budu predpokladat, ze bezely stejne procesy na obou kernelech, tak s novym jadrem spotrebovaly vice procesoroveho casu na stejnou praci (=integral funkce "user" je vetsi s novym jadrem)

Strašidlo

« Odpověď #18 kdy: 13. 12. 2012, 15:04:19 »
Anonym:

autor psal, že měl nejdříve vlastní, zkompilované jádro a poté distribuční. To je jako kdyby přesedlal ze škodovky na favorita a zmínil, že je to pomalejší, což neodporuje jeho tvrzení.

trubicoid2

« Odpověď #19 kdy: 13. 12. 2012, 15:38:04 »
Off topic: kdyz jsem tady v jakesi diskusi tvrdil, ze initrd je zlo a rozumne udelany system ho nepotrebuje, byl jsem za vola... Ale to se stava :)

nee, initrd je porad zlo, nu ale distribuce jdou tou zlou cestou :)

trubicoid2

« Odpověď #20 kdy: 13. 12. 2012, 16:18:33 »
jinak si myslim, ze bys mel zkompilovat stejny jadro, jako distribucni a potom pustit nejaky benchmarky, trebas http://people.redhat.com/mingo/cfs-scheduler/tools/hackbench.c nebo neco jinyho, i kdyz ve vypocetnich benchmarkach napriklad na jadru moc nezalezi

jeste se da srovnat free s distribucnim jadrem a s tvym, melo by byt vic volne pameti, ale rozdil bude tak malo, ze se to pozna snad jen na embeded zarizeni