Jakou střední školu pro co nejvyšší plat?

KapitánRUM

Re:Jakou střední školu pro co nejvyšší plat?
« Odpověď #195 kdy: 28. 11. 2012, 17:24:01 »
Asi bych byl mirnejsi ve vyberu pouzitych slov (nikdo kdo dela dobre svoji praci si nezaslouzi byt nazyvan hovnem... ani zednik, ani matematik), ale jinak obsah IMHO odpovida tomu, co se deje v realnem svete.

Tvrdá slova jsem použil záměrně, je to totiž úplný opak onoho nesmyslu, který vysokou matematiku přeceňuje.
Co si budeme povídat, geniálních matematiků je poskrovnu.
Ale jinak si za tím stojím, chce to kreativitu, logiku, rozumět věcem v komplexu.
Ostatní věci se pak dají nahradit, jako když se Gates spojí s Bullmerem.
http://voteview.com/images/ballmer_gates.jpg
Bullmera nepovažuji ani za kreativního ani za člověka, který rozumí věcem v komplexu.
Kreativní byl Gates, vymýšlel kopírováním dobrých věcí, používal logiku a rozuměl věcem v komplexu.
Rozuměl jim tolik, že pochopil, že potřebuje pořádně lačného Bullmera, který se požene za penězi.
Tj. pokud máš ty tři uvedené věci, ostatní se dá někde nakoupit.
Časy one-man-show už v IT pominuly.
Spíš bych přidal ďábelskou vůli, intuici a chuť vytrvat.

KapitánRUM

« Odpověď #196 kdy: 28. 11. 2012, 17:38:12 »
TOHLE NEČTĚTE, NEPOCHOPÍTE TO!

App, kdo by chtěl, tak mu můžu dělat Bullmera!
Peníze mám rád, tvářit se jako Bullmer zvládnu taky a nos na peníze mám.
Jen mi chybí ten Gates, ten který dokáže vytvořit vlastní základ hodnoty.
Přemýšleli jste nad tím, kdo vytváří hodnotu? Ten, kdo vyrobí danou věc, nebo ten, kdo jí prodá? Možná že se tu vytváří dvě různé hodnoty. Pokud umělec nakreslí dílo a prodá ho do prodejní galerie, dostane za něj 1000,- Kč, pokud ho prodá galerie, dostane za něj 100 000,- Kč. (to se skutečně stalo) Kdo tedy vytvořil skutečnou hodnotu? Umělec vytvořil hodnotu 1000,- Kč mínus náklady, galerie vytvořila hodnotu 100 000,- Kč. Ale galerie ten obraz nenakreslila a nikdy by to nikdo z nich nedokázal. Je irelevantní i to, komu zůstaly peníze. Tak kdo vytvořil tu 100 000,- hodnotu? Autor, galerie nebo kupec?)
Je to jako s tím Bullmerem, Gatesem a zákazníky. Kdo vytvořil to bohatství? Gates by při nejlepší vůli bez Bullmera programoval pro nějakou firmu, tedy pokud by si nenašel nějakého Bullmer-like člověka. Proto existuje umělec, kreativec, který dělá umění, pomáhají mu v tom například geniální matematici (barvy..atd), ale bez nějakého Bullmera toho stejně moc nevydělají!
Proto není hřích být lačná tlama toužící po penězích, proto může být vhodné takovou lačnou hubu najmout, ne k vůli jejím schopnostem, protože ty jsou v oblasti tvorby neporovnatelné, ale právě pro tu lačnost a hlad po penězích! Tím se tvoří hodnota.

V dnešním světě potřebujete základ, diamant, to je ten co tvoří.
Pak někoho, kdo to udělá.
A nakonec lačnou a hladovou bestii, která vydělá peníze.
To je milé děti princip kapitalismu, opsáno z čítanky kapitalisty kapitola první.

Diskobolos

« Odpověď #197 kdy: 28. 11. 2012, 20:30:32 »
@KaptitánRUM - to je po božkovu?  :D

Many

« Odpověď #198 kdy: 28. 11. 2012, 20:40:52 »
@KaptitánRUM - to je po božkovu?  :D

Přesně tak, kecá z hladu nebo z chlastu!

KapitánRUM

« Odpověď #199 kdy: 28. 11. 2012, 20:43:36 »
Varoval jsem Vás, ať to nečtete, že to nezvládnete pochopit.

Diskobolos

« Odpověď #200 kdy: 28. 11. 2012, 21:00:56 »
Varoval jsem Vás, ať to nečtete, že to nezvládnete pochopit.

Něco na tom bude, ale ten projev... To je tak do hospody s kámošema, né do odborného fóra. Kdo tě pak bude brát vážně?  :P

KapitánRUM

« Odpověď #201 kdy: 28. 11. 2012, 22:00:12 »
Hm, z mojí zkušenosti si na ty "slušný" hrajou ty největší svině a zloději, já si na nic nehraju.
Píšu věci jak jsou a když se jim to nelíbí, můžou si do tý svý úrednický zadnice strčit tenhleten prostředníček: http://fuckoff.adamslo.net/fuck-off.jpg

Až přestane být v módě to, si co nejvíc nakrást.
Až se lidi začnou chovat k sobě slušně.
Až už se nebude stávat, že dva homelesáci budou táhnout mladou holku pryč z nádraží, aby jí pak znásilnili, ale nikdo jí nejen že nepomůže , ale ani nezavolá benga, jako se to stalo v Hradci na hlavním nádraží!.
Až budou devianti dostávat tresty, jaké si zaslouží.
Až se na školách bude učit to, aby lidé začali o věcech přemýšlet.
Až se rodiny začnou starat o svoje děti a ne jen o peníze.
Až nebude potřeba množit cikorky, aby bylo dost dětí.
Pak schovám bouchačku do šuplíku, začnu mluvit pěkně učesaně, oblékat se jako intelektuál a hrát si s ostatníma na hodné hošíky.
.....takže nejspíš nikdy.

TomasVoracek

« Odpověď #202 kdy: 28. 11. 2012, 23:37:17 »
Hm, z mojí zkušenosti si na ty "slušný" hrajou ty největší svině a zloději, já si na nic nehraju.
Píšu věci jak jsou a když se jim to nelíbí, můžou si do tý svý úrednický zadnice strčit tenhleten prostředníček: http://fuckoff.adamslo.net/fuck-off.jpg

Až se lidi začnou chovat k sobě slušně.
Až už se nebude stávat, že dva homelesáci budou táhnout mladou holku pryč z nádraží, aby jí pak znásilnili, ale nikdo jí nejen že nepomůže , ale ani nezavolá benga, jako se to stalo v Hradci na hlavním nádraží!.
Až budou devianti dostávat tresty, jaké si zaslouží.
Až se na školách bude učit to, aby lidé začali o věcech přemýšlet.
Až se rodiny začnou starat o svoje děti a ne jen o peníze.
Až nebude potřeba množit cikorky, aby bylo dost dětí.
Pak schovám bouchačku do šuplíku, začnu mluvit pěkně učesaně, oblékat se jako intelektuál a hrát si s ostatníma na hodné hošíky.
.....takže nejspíš nikdy.

Jako bys mi mluvil z duse.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #203 kdy: 29. 11. 2012, 01:39:39 »

Vetsina lidi proceka svuj zivot. Zacni hned ted, nemas neomezeny mnozstvi casu. Nikdo nema.

KapitánRUM

« Odpověď #204 kdy: 29. 11. 2012, 07:04:09 »
Vetsina lidi proceka svuj zivot. Zacni hned ted, nemas neomezeny mnozstvi casu. Nikdo nema.

No vidíš, proto nekradu, co ty? Kradeš?

Markus

« Odpověď #205 kdy: 29. 11. 2012, 09:48:26 »
No je to komunista ne?

nevim

« Odpověď #206 kdy: 30. 11. 2012, 21:23:48 »
No je to komunista ne?

VERICI komunista! :)

Waseihou

« Odpověď #207 kdy: 30. 11. 2012, 22:44:12 »
Citace

Hej, tohle jsem si poslední dobou taky uvědomil, a dost mě to vyděsilo. A nasralo, protože jsem pročekal až moc. Problém je, co dělat mám? Lidi jsou patetičtí, ale stejně jsou svkělí...

Je snad možné, že mi začlo docházet to, co mnozí věděli již jako děcka? Že život je jen jeden? To je naprosto děsivé! Teď to teprve vidím, mám před sebou OMEZENÉ množství času, a záleží na mě, co s ním udělám. Navíc jeden den prožitý dnes je cennější než jeden den prožitý zítra, protože zítra budu o den starší. Až budu starý děděk, jakou cenu bude mít jeden prožitý den oproti tomu dnešnímu? 1/10, 1/100?

Ale potom mi prosím někdo odpovězte! Jak žít?

nevim

« Odpověď #208 kdy: 01. 12. 2012, 10:54:36 »
Citace

Hej, tohle jsem si poslední dobou taky uvědomil, a dost mě to vyděsilo. A nasralo, protože jsem pročekal až moc. Problém je, co dělat mám? Lidi jsou patetičtí, ale stejně jsou svkělí...

Je snad možné, že mi začlo docházet to, co mnozí věděli již jako děcka? Že život je jen jeden? To je naprosto děsivé! Teď to teprve vidím, mám před sebou OMEZENÉ množství času, a záleží na mě, co s ním udělám. Navíc jeden den prožitý dnes je cennější než jeden den prožitý zítra, protože zítra budu o den starší. Až budu starý děděk, jakou cenu bude mít jeden prožitý den oproti tomu dnešnímu? 1/10, 1/100?

Ale potom mi prosím někdo odpovězte! Jak žít?

Mam ten stejny problem. Uvedomuji si to, ale zatim nevim jak dal. Nejpozdeji do roka me ceka rozhodnuti, kterym smerem bude pokracovat muj zivot a co budu delat. Vim, ze je to dulezite rozhodnuti ...

Bud rad, ze jsi jeste mlady, stale muzes jeste ze zivota neco mit. Az budes stary dedek, zivot bude stat uplne za hovno - nic dobreho Te neceka, jen same problemy, ktere budou neustale pribyvat se zhorsujicim se zdravotnim stavem - napr.: prijdes o zuby, o prostatu, erekci, ... prijdes o vse, co bylo v mladi krasne, ... budes jen sedet doma, cumet na bednu a z okna od rana do vecera. Bude Te vsechno bolet - svaly, klouby, zada, ... neustale chodit jen po doktorech - odbery krve, ruzne vysetreni ... Budes porad jen protivny a mozna i sam ... Takovy zivot pro me momentalne nema smysl, ale vim, ze v tu dobu budu chtit porad zit i kdyz to bude mit zadnou cenu.

Rozhodni se spravne, uzivej si vice zivota, dokud to jde. Delej to, co Te bavi - a pokud nevis, musis hledat a poznavat nove veci. Hlavne se nenech osalit penezi - promarnil by jsi cely svuj zbytek zivota. Nedelej veci pro penize, ale pro radost a pro sebe.

Tuto situaci jsem si uvedomil pred par lety a zasadne zmenil zivotni styl - nejprve jsem presel na zdravou stravu, pak jsem zacal sportovat, nejprve jen cyklistika, pak i beh, fitness, sauna ... zacal jsem myslet vice pozitivne a byt vetsi optimista. Vice si dopravam - napr., kdyz jdu na pivko s prateli, dam si vzdy dobrou teplou veceri, kterou si pekne vychutnam.
Zhubnul jsem asi 10kg (prakticky jen tuky), lehce se mi zacinaji rysovat svaly, mam o hodne lepsi kondici nez drive, citim se lepe. Poridim si nove bryle, tak, aby mi slusely, celkove trochu zlepsuji svuj fyzicky vzhled (napr. hezke obleceni).
Toto je teprve zacatek, ... az dodelam skolu - tedy, doufam, ze to zvladnu, protoze uz v tomto smeru nemam silu (posledni rok), chci poznavat nove veci a jeste vice se venovat sobe - chci zkusit terapii tmou, ruzne reflexni masaze, cestovat - poznat jine kultury a filozofie. Chci poznat a "vyzkouset ruzne zeny" - tedy, nejenom cesky, ale treba i mulatku a tak.
Praci chci brat jen jako nutnost, ktera mi zajisti preziti. Nepotrebuji vydelavat 80 tis. mesicne, staci mi jen to, abych prezil a mohl uskutecnit sve sny.

Pokud se nejak rozhodnes, dej vedet jak ... :). Pripadne i prubezne.

poiu

« Odpověď #209 kdy: 01. 12. 2012, 11:38:20 »
Praci chci brat jen jako nutnost, ktera mi zajisti preziti. Nepotrebuji vydelavat 80 tis. mesicne, staci mi jen to, abych prezil a mohl uskutecnit sve sny.
Podla typu snov moze byt aj 80 tis mesicne malo. Niektori tu povazuju za znak uspechu vlastne lietadlo, niekto iny by sa mozno rad vyvaloval az do smrti na Seychellach, letel do vesmiru a podobne - ja napriklad povazujem za znak uspechu, ked su ludia okolo mna stastni. A tu nejde o to "byt stastny" vo vyzname "vyhral som loteriu", "uzil som si", "kupil som si lietadlo", ale o naozajstne zivotne stastie.

Niekto vidi ludi, co toho sami vela nepotrebuju ako "looserov", ale podla mna su prave taki "looseri" treba v dnesnej a vlastne aj v kazdej dobe.

Navíc jeden den prožitý dnes je cennější než jeden den prožitý zítra, protože zítra budu o den starší. Až budu starý děděk, jakou cenu bude mít jeden prožitý den oproti tomu dnešnímu? 1/10, 1/100?
Z aktualneho pohladu dneska je pritomnost ovela dolezitejsia ako nejaky den, ked budes "stary dedek". Ale to len preto, lebo dnesok je tu a ten mozes zmenit a aktualne ho zijes.
Z nejakeho globalneho nadhladu, alebo obzretia sa spat, ma dnesok podla mna rovnaku hodnotu, ako mal den pred 20 rokmi a aku bude mat den za 20 rokov.