A k nabozenstvi se utikaji prave slabosi
To je casto rozsireny omyl. Jako krestan musis projit mnoha zkouskama. Vydrzis treba ze sexem az do svatby? Odmitnout vojenskou prisahu? Odmitat zdravit vlajku kazdy nastup a pokazde za to nafasovat 3 ostry? Ja se vzdy nebal se postavit komukoliv a sam.
A proc bych to, proboha, delal? Krestani asi ziji v predstave, ze ateiste pachaji denne sexualni orgie jiz od utleho veku nebo co. Ja se sexem do svatby nevydrzim, protoze se zenit nehodlam. Jeste aby mi stat, potazmo nejaka uchylna pedofilni cirkev, kecali do toho, s kym ziju. Krome toho si krestani svym asketickym postojem zadelavaji na budouci problemy, az po svatbe zjisti, ze si sexualne vubec nevyhovuji a co buh spojil, clovek nerozpoji.
K odmitani slozeni prisahy a dalsich vojenskych opicaren nemusi clovek byt krestan. Davy odmitacu byli i jinych nabozenstvi ci ateiste. Nema to nic do cineni s nabozenstvim, ale s moralnim postojem, ktery vam nabozenstvi neda. BTW, Hitler byl take krestan. Jako ultrapravicak byl podporovan cirkvi az do sameho Vatikanu. Cirkev, az na par vyjimek, nikdy nevystoupila proti tomu, co Hitler delal. Ta sama cirkev pak lifrovala nacisticke valecne zlocince do Jizni Ameriky, kde vetsina z nich spokojene dozila. Akorat chudak Mengele se nam nejak utopil pri plavani, ale to az na stara kolena.
Proc prave Jezis?
Zalibila se mne jeho filozofie jak mame zit kdyz jsem byl male dite. Promlouval mi primo do srdce.
Tady mate neco o te krestanske filosofii: George Carlin o deseti prikazanich:
https://www.youtube.com/watch?v=OpL2m6XJhQw . Doporucuji. Carlin rozhodne nebyl blbec.