Jakou střední školu pro co nejvyšší plat?

bbbb

Re:Jakou střední školu pro co nejvyšší plat?
« Odpověď #105 kdy: 18. 11. 2012, 20:30:49 »
test1234, Mám:

Jsem na tom podobně. Celý život jsem se podřizoval nějakému cíli. Mým posledním cílem bylo dostudovat školu. Což se nakonec podařilo, ale pak jsem upadl do jakési prázdnoty, chyběl mi další cíl.

Dnes? Už to řeším míň. Našel jsem se v jedné neziskové organizaci, kde jsem poznal fajn lidi a kde se můžu realizovat. Oproti mé škole mám teď spoustu času po večerech a o víkendech. V práci? Dělám v jedné nadnárodní firmě, sice je to za pár peněz, ale baví mě to. Nabídky práce mi chodí, ale ještě nemám potřebu přecházet jinam za víc peněz, s rizikem, že mě nová práce přestane bavit.

Tak to nevzdávejte a nepřestávejte hledat něco, co by vás mohlo bavit. Když jsem na tom nejhůř, tak mi pomáhá víra, ale chápu, že to není cesta pro každého. Hodně zdaru!

:D mam pocit ze test1234, Mam a izidor je rovnaky clovek. neni to nahodou novodoby BLEK. ?

Waseihou

« Odpověď #106 kdy: 18. 11. 2012, 21:24:25 »
Hm, to tu dáváme pěkné rady do života :D Ano ano, člověk si musí dát pozor aby se nestal zoufalcem. To se může stát třeba i snaživým studentům, kteří si neuvědomí, že škola/vzdělání nejsou všechno. Rozvoj vlastní osobnosti je taky důležitý, a přitom škola o tom moc/vůbec neřekne. Pod tím je samozřejmě myšleno "rozvíjení sociálních dovedností" a s tím samozřejmě souvisí i schopnost bavit se s děvčaty.

Takže ať navrátíme téma zpátky k otázce - onen mladík by se měl velmi dobře zamyslet, CO bude dělat AŽ vyleze z VŠ, předpokládejme že půjde touto dnes nejběžnější cestou.

Realita obvykle není přesně to co člověk očekával, a práce s největší pravděpodobností nebude poslání ale pouze prostředek obživy.

Proč tedy dělat do IT?

Já jsem se o něj zajímal právě z filozofických důvodů, fascinovaly mě všelijaké fraktály a umělá inteligence, v tom věku jako má tazatel mi to přišlo neuvěřitelné a když jsem se dozvěděl o fraktálech, věřil jsem tomu že zde je klíč k pochopení samotné podstaty světa. Ve všem byl fraktál, a věci začaly dávat smysl. Protože jsem si myslel že svět je úžasný, toužil jsem po nesmrtelnost a tak jsem se zajímal o umělou inteligenci, protože jsem věřil v možnost uploadu vědomí do neuronové sítě (nějakou jsem si nakódil na gymplu, no bylo to pomalé...).

No a realita po studiu IT je taková že mě to už spíše ubíjelo, a nějak se přidaly blbé nálady a nakonec jsem přestal věřit v jakýkoliv idealismus, mimochodem výše uvedené nápady jsou v podstatě chujoviny. Ještě na konci gymplu jsem věřil jak je to úžasné, ale nakonec to prostě tak transcendentální není.

Následovala podivná epizoda v mém životě kdy jsem se ehm., ehm., pomátl, ale naštěstí mě nesebrali, měl jsem asi psychospirituální krizi, a ehm., experimentoval jsem s magií, vyvoláváním pohanských bohů, lektvary a podobnými chujovinami, protože jsem došel k závěru že svět ztratil krásu a je příliš obyčejný, tak jsem chtěl zkusit ověřit, jestli objektivní realita existuje nebo ne, jestli existuje astrál a nadpřirozeno. Dopadlo to tak že jsem chodil meditovat do lesa s krabicí vína a šňupacím tabákem, kde jsem se sám zpil pod obraz abych lépe "komunikoval" z lesem. Tím jsem upadl do alkoholismu a osvojil jsem si zahálčivý způsob života...

Nějaké ty rituály: http://www.ulozto.cz/xJQRxuq/slovanska-magie-pdf
mimochodem jsem tehdy toužil o sjednocení národa a návratu k původním božstvům, plánoval jsem hromadné rozbíjení kapliček a nahrazování panenky Marie a krucifixů slovanskými božstvy...

No a pak mě okolnosti donutily pracovat :D

backup

« Odpověď #107 kdy: 18. 11. 2012, 21:31:32 »
Hm, to tu dáváme pěkné rady do života :D Ano ano, člověk si musí dát pozor aby se nestal zoufalcem.
....

Proc si radsi nevstoupil do nejake partaje. Treba ODS nebo  jeste lepe VV, tam si mohl ty chujoviny provozovat i nadale a Barta by ti to jeste platil :-)

bbbb

« Odpověď #108 kdy: 18. 11. 2012, 21:34:28 »
protože jsem došel k závěru že svět ztratil krásu a je příliš obyčejný, tak jsem chtěl zkusit ověřit, jestli objektivní realita existuje nebo ne, jestli existuje astrál a nadpřirozeno. Dopadlo to tak že jsem chodil meditovat do lesa s krabicí vína a šňupacím tabákem, kde jsem se sám zpil pod obraz abych lépe "komunikoval" z lesem.

z toho si vobec nic nerob, omnoho viac su mi sympaticki takyto ludia ako nejake mainstream sragory. kazdy dospieva inak. ja som tiez chodil do lesa a nemozem povedat, ze na to co som tam robil som dnes dva krat nadseny. kazdy sa s "dospelym" svetom vyrovnava inak. to neznamena, ze som sa s nim vyrovnal. a pochybujem, ze sa s nim vobec vyrovnat chcem.

Waseihou

« Odpověď #109 kdy: 18. 11. 2012, 21:44:32 »
Technicky vzato bych se asi měl ve volném čas dát na spisovatelství. Podkladů na to mám dost, a vlastně už jsem i docela zajímavá postava. Třeba včera večer jsem někde u garáží naprosto namol řval cosi o 17. listopadu, drnkajíce u toho na baskytaru či hledajíce trsátko když mi co chvíli vypadlo, páč jsem byl opravdu hodně namol... vůbec když se napiju, tak dělám bordel...

nevim

« Odpověď #110 kdy: 18. 11. 2012, 22:13:22 »
tolko negativnych pribehov ... to nemoze byt len nahoda a nieco za tym musi byt. nejaky spolocny menovatel toho, preco sa v skorej dospelosti deje to, co sa deje. nechce sa mi verit, ze sa na root.cz len tak stretli (uz) styria ludia co maju podobny problem. kde je ten zakopany pes?
...

Podle me to nahoda neni a o tomto problemu vim uz dlouho. Vyskytuje se hlavne u IT nadsencu.
Problem IT nadsencu je:
1) V nas - hodne lidi, co do informatiky proniknou se uzavrou okolnimu svetu. Venuji veskery svuj cas IT a tim ztraceji sociani kontakty, spolecne zajmy (protoze informatik ma vetsinou zajem jen jeden) ... Vzpominam na casy, kdy jsem si s lidmi nemel co rict. Myslel jsem porad jen na svoje IT, matematiku a nikdo tomu stejne nerozumel ...
2) Nasem oboru - informatika je velice specificky obor. Hodne lidi (hlavne zeny) do toho nevidi (proto je taky IT nezajima) a proto nas, informatiky, nechapou. Je to "ciste mentalni" prace a vysledek nemusi byt vzdy videt. IT je svet sam pro sebe.

Celkove ma na to vliv dnesni doba. Zeny jsou hrozne nedostupne (jsou namyslene), lidi jsou celkove na sebe hnusni, sobecti. Kazdemu jde jen o penize. Ja to zklamani mam z celeho sveta.

Popravdě, nic jiného než vysadit mi nezbylo už někdy před třemi lety a od té doby jsem vysazený. A to co radíš jsem dělal, ale řekl bych, že dopad byl spíš opačný. Přeci jen, co oko nevidí...
Kéž by to bylo tak jednoduché, jak píšeš.

Mam stejny nazor. Jednu dobu jsem mel deprese a nevidel v nicem smysl. Vypnul jsem, zacal jsem aktivne sportovat, jezdit v horach na kole, ... vypnul jsem ... jenze, mam tak nejak pocit, ze jsem zustal uz vypnuty. Psychicky jsem se hodne spravil, ale to nadseni z IT je asi fuc. Posledni dobou si chci jen uzivat - dobre jidlo, traveni casu v prirode, ... ale prace ne. Pritom jsem byl jeden z nejlepsich ... celkem smutny osud.

Následovala podivná epizoda v mém životě kdy jsem se ehm., ehm., pomátl, ale naštěstí mě nesebrali, měl jsem asi psychospirituální krizi, a ehm., experimentoval jsem s magií, vyvoláváním pohanských bohů, lektvary a podobnými chujovinami, protože jsem došel k závěru že svět ztratil krásu a je příliš obyčejný, tak jsem chtěl zkusit ověřit, jestli objektivní realita existuje nebo ne, jestli existuje astrál a nadpřirozeno. Dopadlo to tak že jsem chodil meditovat do lesa s krabicí vína a šňupacím tabákem, kde jsem se sám zpil pod obraz abych lépe "komunikoval" z lesem. Tím jsem upadl do alkoholismu a osvojil jsem si zahálčivý způsob života...

Nějaké ty rituály: http://www.ulozto.cz/xJQRxuq/slovanska-magie-pdf
mimochodem jsem tehdy toužil o sjednocení národa a návratu k původním božstvům, plánoval jsem hromadné rozbíjení kapliček a nahrazování panenky Marie a krucifixů slovanskými božstvy...

Zajimave :). Ja se taky zajimal o nadprirozene veci.

test1234

« Odpověď #111 kdy: 18. 11. 2012, 22:26:38 »
"test1234" tu píše jen pod jednou přezdívou a sám za sebe. Také mne překvapilo, tolik je tu lidí, kteří to mají na vlas stejné....

aswq

« Odpověď #112 kdy: 18. 11. 2012, 22:30:00 »
Na tom není nic moc zvláštního.

Tohle nemá s informatikou nic společného. I přece tu jeden psal, že IT nedělá. To je problém toho, když chceš něco dokázat. Ono totiž nestačí se pak jen tak poflakovat a nic nedělat, což je pro většinu lidí běžný ideál. Tím se ztrácíš ostatním a nakonec úplně všem, kteří jsou pasivnější. Oni si mezitím užívají běžného života. Sice nejdou směrem, že by něco dokázali, ale jak je vidět tady, dopadnou úplně stejně jako ti ostatní. Jejich výhodou je, že zažili takové ty běžné životní věci.

izidor

« Odpověď #113 kdy: 18. 11. 2012, 22:37:45 »
test1234, Mám:

Jsem na tom podobně. Celý život jsem se podřizoval nějakému cíli. Mým posledním cílem bylo dostudovat školu. Což se nakonec podařilo, ale pak jsem upadl do jakési prázdnoty, chyběl mi další cíl.

Dnes? Už to řeším míň. Našel jsem se v jedné neziskové organizaci, kde jsem poznal fajn lidi a kde se můžu realizovat. Oproti mé škole mám teď spoustu času po večerech a o víkendech. V práci? Dělám v jedné nadnárodní firmě, sice je to za pár peněz, ale baví mě to. Nabídky práce mi chodí, ale ještě nemám potřebu přecházet jinam za víc peněz, s rizikem, že mě nová práce přestane bavit.

Tak to nevzdávejte a nepřestávejte hledat něco, co by vás mohlo bavit. Když jsem na tom nejhůř, tak mi pomáhá víra, ale chápu, že to není cesta pro každého. Hodně zdaru!

:D mam pocit ze test1234, Mam a izidor je rovnaky clovek. neni to nahodou novodoby BLEK. ?

BLEK.? Uh. To ne, já nemám poruchu osobnosti :) S těma dalšíma dvěma nemám nic společného, spíš si říkám, že se tu podobných lidí neozvalo víc.

Udělal jsem akorát chybu, že jsem moc hrotil tu školu. Na druhou stranu mám teď velkou motivaci zkoušet nové věci. Změnil jsem se. Takže kromě zmíněné neziskovky to je tanec, sport, cestování, atd. U piva nevyhledávám diskuze o IT. Nějaké kalení o samotě v lese mě bohužel nechytlo. Pokud ses v životě s ničím nemýlil, pak mi nezbývá než ti gratulovat :)

Závěrem snad jen vzkaz těm, kteří tady často řeší, jak vybrat tu zaručenou školu - nic nepřehánějte :)

aswq

« Odpověď #114 kdy: 18. 11. 2012, 22:39:29 »
Ani školou to není :D

« Odpověď #115 kdy: 18. 11. 2012, 23:16:32 »
Waseihou, cos vykouřil? :-D

Btw už jsi zjistil, kde se vyskytují kundy?

KapitánRUM

« Odpověď #116 kdy: 19. 11. 2012, 00:22:31 »
Waseihou, cos vykouřil? :-D
Btw už jsi zjistil, kde se vyskytují kundy?

Lol, myslím že odpověď na druhou otázku je NE, čímž se zároveň nabízí odpověď na první otázku  ;D ;D ;D

Druhé Já pana Houby

« Odpověď #117 kdy: 19. 11. 2012, 00:42:59 »
BLEK.? Uh. To ne, já nemám poruchu osobnosti :)

To já poruchu osobnosti určitě mám. Kromě toho jsem bezcenný člověk a jsem už tři roky nezaměstnaný.  :(

KapitánRUM

« Odpověď #118 kdy: 19. 11. 2012, 00:53:12 »
Kdo je tu nezaměstnanej?
A kde?
Nějaký takový podržtaška by se možná hodil  ;D

« Odpověď #119 kdy: 19. 11. 2012, 08:10:10 »
Zeny jsou hrozne nedostupne (jsou namyslene), lidi jsou celkove na sebe hnusni, sobecti.
Zacatek je nesmysl, zensky jsou stejne chtivy jako driv. Zbytek souhlas(je to imho hlavne "diky" mediim ktery mainstreamu cpou ze nevera, rozvod apod je dneska vlastne IN a celozivotni vztah s jednim partnerem je nuda.
Stejne tak vytvari pocit, ze dulezite jsou naproste nesmysly - velky auto atd a pritom ty hvezdy se na to nepredrou a jsou uplne happy... je spousta lidi ktery tyhle masazi podlehnou).

Druha cast ktera ma vliv na to ze nejsou lide moc statny je soucasny komunismus a politicka reprezentace celkove(lzou, kradou a plivou nam do ksichtu. strana ktera se tvari nejvic pravicove zvysuje dane a kdyz to nedosahne tak skrtne stavby dalnic a vzdelani/vyvoj).
Děkuji za možnost editace příspěvku.