Hm, to tu dáváme pěkné rady do života

Ano ano, člověk si musí dát pozor aby se nestal zoufalcem. To se může stát třeba i snaživým studentům, kteří si neuvědomí, že škola/vzdělání nejsou všechno. Rozvoj vlastní osobnosti je taky důležitý, a přitom škola o tom moc/vůbec neřekne. Pod tím je samozřejmě myšleno "rozvíjení sociálních dovedností" a s tím samozřejmě souvisí i schopnost bavit se s děvčaty.
Takže ať navrátíme téma zpátky k otázce - onen mladík by se měl velmi dobře zamyslet, CO bude dělat AŽ vyleze z VŠ, předpokládejme že půjde touto dnes nejběžnější cestou.
Realita obvykle není přesně to co člověk očekával, a práce s největší pravděpodobností nebude poslání ale pouze prostředek obživy.
Proč tedy dělat do IT?
Já jsem se o něj zajímal právě z filozofických důvodů, fascinovaly mě všelijaké fraktály a umělá inteligence, v tom věku jako má tazatel mi to přišlo neuvěřitelné a když jsem se dozvěděl o fraktálech, věřil jsem tomu že zde je klíč k pochopení samotné podstaty světa. Ve všem byl fraktál, a věci začaly dávat smysl. Protože jsem si myslel že svět je úžasný, toužil jsem po nesmrtelnost a tak jsem se zajímal o umělou inteligenci, protože jsem věřil v možnost uploadu vědomí do neuronové sítě (nějakou jsem si nakódil na gymplu, no bylo to pomalé...).
No a realita po studiu IT je taková že mě to už spíše ubíjelo, a nějak se přidaly blbé nálady a nakonec jsem přestal věřit v jakýkoliv idealismus, mimochodem výše uvedené nápady jsou v podstatě chujoviny. Ještě na konci gymplu jsem věřil jak je to úžasné, ale nakonec to prostě tak transcendentální není.
Následovala podivná epizoda v mém životě kdy jsem se ehm., ehm., pomátl, ale naštěstí mě nesebrali, měl jsem asi psychospirituální krizi, a ehm., experimentoval jsem s magií, vyvoláváním pohanských bohů, lektvary a podobnými chujovinami, protože jsem došel k závěru že svět ztratil krásu a je příliš obyčejný, tak jsem chtěl zkusit ověřit, jestli objektivní realita existuje nebo ne, jestli existuje astrál a nadpřirozeno. Dopadlo to tak že jsem chodil meditovat do lesa s krabicí vína a šňupacím tabákem, kde jsem se sám zpil pod obraz abych lépe "komunikoval" z lesem. Tím jsem upadl do alkoholismu a osvojil jsem si zahálčivý způsob života...
Nějaké ty rituály:
http://www.ulozto.cz/xJQRxuq/slovanska-magie-pdfmimochodem jsem tehdy toužil o sjednocení národa a návratu k původním božstvům, plánoval jsem hromadné rozbíjení kapliček a nahrazování panenky Marie a krucifixů slovanskými božstvy...
No a pak mě okolnosti donutily pracovat