Jakou střední školu pro co nejvyšší plat?

KapitánRUM

Re:Jakou střední školu pro co nejvyšší plat?
« Odpověď #75 kdy: 17. 11. 2012, 13:47:56 »
....
Už vidím živě ty výkřiky "no jo, inženýrské řešení" :)

Nicméně mi to připomnělo "vtip", že matematika umí naprosto přesně vypočítat, jak se bude chovat hmotný bod ve vakuu za podmínky, že je v celém světě sám ;)

Jistě že matematika má na světě svoje místo a programátor její části vždy potřebuje, otázka je, jestli mu stačí finanční výpočty a nebo se musí stát největším matematickým onanem. Mezi námi, já bych si nikdy nesedl do rakety, která má přistát na měsíci, kterou by řídil program, co jsem napsal. Myslím, že bych se v lepším případě po přistání na Marsu divil, že je tam o něco vyšší gravitace. Ale o tom to je, na tvorbu eshopu potřebuješ prakticky matematiku základní školy, na helpdesk potřebuješ cca to stejný, prostě na hromadu aplikací tu matematiku nepotřebuješ. Tvrdím, že problém nastane až tehdy, pokud se chceš mermomocí nasrat do tvorby programu, který je mimo tvoje schopnosti. I když kamarád je tak trochu debil, neumí programovat ani z poloviny jako já a jeho nejoblíbenější klávesová zkratka je CTRL-C+CTRL-V. Přesto si troufl na aplikaci pro výpočet dividend/úroků/pojistného rizika a podobně. Já bych třeba váhal, protože to už je poměrně složitá záležitost, kde je nutné vidět do problému nejen matematicky, ale i z hlediska těch pojišťováků (prodávají životní pojištění, kde se trochu něco spoří, ale hlavně to je úrazová pojistka a tak, jak se to přesně jmenuje nevím).  Na a můj kamarád si na to troufl, načež jsem musel na pár dní poupravit svoje mínění, že je není debil, ale je chytrej. Totiž si sedl se zákazníkem a zákazník mu všechny vzorce dodal, pak udělali metody, nejprve je otestoval na mezní hodnoty, ověřil vůči starým datům a pak to testovali se zákazníkem asi týden na všechny možné stavy. Nad "knihovnou", která takhle vznikla, jen postavil několik různých ksichtů, ale už to bylo ve stylu "nakrm funkci a, dostaneš b, nakrm funkci c hodnotou z b a získáš ...." tedy, byť ten člověk nedokončil střední školu, problém zvládl naprosto bravurně. Jo a předtím si na tom vylámal zuby jeden matfyzák, co se prsil, že má matematiku v malíčku a že to pro něj nebude nic složitého. Bylo! A dal to dohromady pologramotný opičák se silným selským rozumem a tvrdou povahou, která se do problému zakousne a umí věci metodicky řešit. No, kdyby mu ten vzorec nikdo nenapsal, byl by ve stejné zadeki jako ten matfyzák, byť ruku na srdce, to namyšlený hovado z matfyzu by se nejspíš po několika dlouhých měsících k řešení dobralo s větší pravděpodobností, než ten můj kamarád. Ale život není o dlouhých měsících bádání, jak to má být. Howg o matematice.

nevim

« Odpověď #76 kdy: 17. 11. 2012, 14:35:19 »
1. Gympl - jsou tam holky
2. Holky - nejvyšší čas si užít, mládí zažiješ jen jednou, nepromarni ho jen na IT, jdi po těch holkách, jeden rok prožitý když je ti 15 má větší cenu než když je ti třeba 25, zvláště pokud bys byl stále panic... a proto ššš - šukat, šukat, šukat

Pokud tě bod 2. OPRAVDU nezajímá, tak elektro se zaměřením na IT. Pokud trochu ano, tak gympl se zaměřením na matematiku a informatiku, vyhneš se tak latině (bývá ale nahrazena deskriptivou... fuj) a obvykle tam bývá i nematematická třída plná kočiček. Nad nima jen v duchu nehonit ale konat, jinak budeš ještě léta s rukama v klíně "vzpomínat" na jejich krásu, ale tvé šance již budou nulové.

Zvaž bod 2., nakonec to je ten důvod proč chtít vydělávat statisíce, že... viz. příklad týpka od nás z práce - hypotéka na dům, úvěr na auto a manželka čeká už třetí děcko. Zvláště pokud nemáš od rodičů nic pořádného do začátku, tak stejně skončíš jako mezičlánek jehož jediným smyslem je zabezpečit ženštinu a haranty, oslíček na otřesení. A pak doufat že to haranti nerozfrcají a dotáhnou to dál bo už budou mít lepší start...

A proto je třeba ty budoucí POTENCIÁLNÍ manželky začít ojíždět dokud je to mladé a maximálně krásné a rozverné, maximalizovat benefit. Protože pak tě ta coura dostaste, a ještě se s radostí necháš! Nějaká nakonec...

S tema holkama naprosto souhlasim.
Kdyz jsem byl ja v tomto veku, venoval jsem se IT maximalne - vesker svuj volny cas. Diky tomu jsem mel malo pratel - prakticky jen spoluzaky ze skoly. Protoze jsem chodil na elektrotechnickou, pohyboval jsem se zpravidla jen mezi klukama. Ted jsem v poslednim rocniku magisterskeho studia informatiky na velice dobre skole a mam opravdu problem to vubec dodelat, protoze me to v poslenich letech tak nejak prestalo bavit a pokud se tomu studiu clovek nevenuje opravdu poradne, tak to hodne dre.

K tem holkam ... Protoze jsem se celou dobu pohyboval jen v panskem kolektivu, nemam prakticky zadne kamaradky. Coz ma fatalni dopady na seznamovani s holkama. Jak se mam seznamovat, kdyz zadne holky neznam (~nemam moznost)? Oslovovat holku na ulici je nesmysl, na diskotece to nema cenu, pres internet je to o nicem (vetsinou jsou tam jen same osklive tlustosky, ktere jen sedi na zadeki a nikdo je nechce - zkousel jsem to), ... Dostal jsem se do situace, kdy nemam moznost se seznamit se zenou - chodim do spolecnosti, ale se znamymi, kteri jsou na tom stejne jako ja, takze tady cesta nevede.
Kdyz vidim tolik krasnych holek na ulici, uvedomuji si o co vsechno jsem prisel a jak jsem si to vsechno zadupal - tak rad bych jednu z nich mel ... ale nejde to.

Kdyz to shrnu: Na zacatku IT fanatik, ktery hodne prevysoval ostatni ve svych schopnostech/znalostech ... na konci zoufalec, ktery neni schopny se seznamit a ktereho uz ani to IT nebavi. Kdybych se mohl vratit zpet, rozhodl bych se jinak.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 17. 11. 2012, 15:50:45 »
A urcite mas poruchu osobnosti. Uz ti ji diagnostikovala psycholozka? :-)

« Odpověď #78 kdy: 17. 11. 2012, 18:11:20 »
pres internet je to o nicem (vetsinou jsou tam jen same osklive tlustosky, ktere jen sedi na zadeki a nikdo je nechce - zkousel jsem to)
vidis, ja taky nejak nemel cas nekde trajdat a seznamovat se a ztracet tim cas. pres internet to zatim dopadlo na 7 let manzlestvi a dve krasne deti :)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

KapitánRUM

« Odpověď #79 kdy: 17. 11. 2012, 18:33:06 »
Možná jen nejsi vybíravej no  ;D
Kamrád si našel taky jednu takovou a když byl opilej, pustil nám svoje "domácí video", vypadalo to jako kdyby krotil lachtana  ;D A dokonce i ty zvuky vypadaly autenticky!  ;D

« Odpověď #80 kdy: 17. 11. 2012, 21:13:00 »
Možná jen nejsi vybíravej no  ;D
Kamrád si našel taky jednu takovou a když byl opilej, pustil nám svoje "domácí video", vypadalo to jako kdyby krotil lachtana  ;D A dokonce i ty zvuky vypadaly autenticky!  ;D
vybiravej jsem a to dost, byla to urcite nahoda, ale to nic nemeni na tom ze krome nas znam nekolik dalsich takovych paru. clovek si musi uvedomit od ceho se odvijeji jeho zivotni hodnoty a od ceho by se mohly odvijet zivotni hodnoty jeho partnera. u me to byla hudba o ktere si myslim, ze mi urcila zivotni partnerku(ne-karieristku).

nevim

« Odpověď #81 kdy: 17. 11. 2012, 21:57:35 »
pres internet je to o nicem (vetsinou jsou tam jen same osklive tlustosky, ktere jen sedi na zadeki a nikdo je nechce - zkousel jsem to)
vidis, ja taky nejak nemel cas nekde trajdat a seznamovat se a ztracet tim cas. pres internet to zatim dopadlo na 7 let manzlestvi a dve krasne deti :)

Tak to mas opravdu stesti :).

V seznamovani pres internet je i jista nesymetrie mezi pohlavim. Staci experimentalne vytvorit dva profily - jeden muzsky, druhy zensky ... umistit na ne fotografie zcela prumernych lidi ... a podat si inzerat. Budete se mozna divit, kolikanasobne prevysuje poptavka po zenach poptavku po muzich.
Ja se ptal holky, kterou jsem vytahl ven pres seznamku. Zamerne jsem se ji ptal, kolik ji tak denne prijde odpovedi a byl jsem sokovan. Rikala, ze pres 600 odpovedi denne na inzerat - a to byla podprumerne hezka holka. Precetla par odpovedi a zbytek rovnou smazala. Nedalo se v tom vyznat, coz zcela chapu. Takze, podle meho nazoru je seznamovani pres internet mrtve - alespon z pohledu muze.

« Odpověď #82 kdy: 17. 11. 2012, 22:13:28 »
jak jsem psal: je pravda, ze to je 7 let zpatky(a ti ostatni co znam tak v podobne dobe, spis jeste vice). Asymetrie jiste ano, ale kdyz holka da na profil jako hlavni charakteristiku, ze je rockerka tak je to oboustranne vyrazny filtr :)

2012

« Odpověď #83 kdy: 17. 11. 2012, 23:06:17 »
Co to s tema zenskejma vsichni mate? Stoji vas to svobodu, penize, cas, nemluve o jistej dnech v mesici, kdy je lepsi tomu nebyt nablizku. A co ziskate jako protihodnotu, krom vareni, uklizeni, prani a zehleni? Mozna tak hypoteku a pocuchany nervy... Ne diky.

2025

« Odpověď #84 kdy: 17. 11. 2012, 23:29:43 »
Postačující podmínky pro získání některého prvku z množiny potenciálních nositelek Naší DNA jsou: charisma (převážně vrozené, částečně jde dohnat napodobováním statisticky úspěšných vzorů chování), vysoký příjem (tudíš se tento příspěvek týká tématu), obrovské péro (obrazně řečeno). Nebo se šíření genomu stalo překonaným fenoménem?

Waseihou: už jsi přišel na to, kde se koncentrujou kundy?

bw

« Odpověď #85 kdy: 17. 11. 2012, 23:48:55 »
Skor by boli podla mna nejake z nasledujucich problemov (naozaj len tipujem):
1. neviem, ci tych 2500 bolo cisteho (na ruku) alebo hrubeho - bolo to len spominane ako plat...
2. debil veduci - taky, ze pod nim nikto nechce pracovat ani za 3000
3. dlha pracovna doba. Neviem teda, ci to tak funguje aj v CR, ale vo vyrobnych firmach na Slovensku sa velmi casto pracuje 12h denne pondelok-piatok a niekedy este naviac aj v sobotu (ked sa nestihaju zakazky). Kto nesuhlasi, ten moze ist na Urad prace - o kontrole sa vie mesiac dopredu a to uz manageri nadavaju, ze sa zase nebude stihat.

re 1) existuje jeden jediny dovod, preco by to malo byt od HH definovane v cistom? vie, kolko mas deti, ci si ZTP, ake davas komu odpocitatelne dary, kolko davas odborom, ake mas prispevky na ake poistenia, ci v dobe zamestnania budes student atd.?
OMG, mysli, bakuline!
re cela odpoved: tipujem, ze to bolo s nedosiahnutelnymi 40% bonusmi.

KapitánRUM

« Odpověď #86 kdy: 18. 11. 2012, 00:32:26 »

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #88 kdy: 18. 11. 2012, 04:04:51 »
Smilstvo je silne destruktivni hrich a znici vasi osobnost velice spolehlive. Neni to zadny hrdinstvi, ale zbabelost kdyz zradite mnoho lidi i sami sebe. Zijete aby jste "maximalizovali benefity" a pritom maximalizujete ztratu, protoze ztatite svoji dusi, coz je to nejvetsi bohatstvi co mate.

Velice hezka videa:

http://www.youtube.com/watch?v=ct2XmVtvuA8
http://www.youtube.com/watch?v=3k4DBxcnBxU&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=xsHQ2X0J2yg&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=vBvbX-o1aPs&feature=relmfu

Napadlo vas nekdy, proc jste takovy slabosi co porad klickuji a nedokazi jit rovne? Tohle je prave ta pricina. V bibli je vubec mraky hezkych prislovi, treba tohle:

Svévolníka výdělek z jeho práce zklame, kdežto kdo rozsévá spravedlnost, má mzdu jistou.

Podle vaseho uvazeni jste zasadili a ted se divite co vyrostlo. Kdyby jste poslouchali Boha, tak nemusite takhle experimentovat a usetrite si spoustu trapeni.

« Odpověď #89 kdy: 18. 11. 2012, 06:53:18 »
vidis to, a ja treba nejakyho typka na nebicku vubec nepotrebuju k tomu abych byl zene verny... lepsi je verit v sebe nez v neco o cem neni jediny dukaz.