První pohled působí super, 120-200 tisíc korun českých jako plat.
A to si jako myslíš, že spolu s desítkami tisíc jiných vychodíš průmyslovku a pak tě někdo zaměstná za 40 tisíc hrubého?

Ne, ty si dokonce myslíš, že za 120-200 tisíc.

medicínu, mě nazívající se "nejtěžší VŠ".
To je nějaké místní nářečí?

Hele, medicína jistě patří mezi náročnější školy, ale určitě nepatří mezi "nejtěžší VŠ". O tento titul se u nás nejspíš dělí jádro a matfyz. Ale ono je docela problematické vybrat z různě zaměřených škol objektivně nejtěžší.
Ještě chci dodat, že nemám velikou zálibu v matematice a objektivní či logické myšlení v matematice mi nesedne, naopak logické myšlení v humanitních vědách je prý pro mě stvořené.
Tak to ti příliš nesedne ani průmka, tím méně technická VŠ, ale ani ta medicína. Ony všechny přírodní a technické vědy jsou tak nějak na matematice a formální logice postaveny. Jen mi není jasné, jak se logické myšlení v matematice principiálně liší od toho v humanitních vědách.

V tom případě jedno z toho nemůže být logikou.
Jinak k těm známkám, jsou dostačující, nemám důvod si vymýšlet, nevím jak ty, ale já když příjdu po 7 hodinách ze školy, nemám náladu ještě číst po sobě dvakrát příspěvek.
Jestli tě 7 hodin na základce tak vyčerpává, tak to bych na tvém místě poněkud spadl na zem v představách, jakou školu jsi schopen absolvovat a jakých pracovních a finančních úspěchů dosáhnout.
Podle mě to ještě není tak žhavé na konci základky řešit toto. To se ukáže teprve na té střední. Teď jde spíš o to, jestli půjdeš na nějaké učení, nebo na technický obor, nebo se budeš všeobecně vzdělávat, nebo na něco uměleckého. Pokud si chceš i po střední škole zachovat co nejširší možnost volby a máš na to hlavu, pak se samozřejmě doporučuje spíše pokračovat ve všeobecném vzdělávání, takže asi gympl. Ze všech ostatních škol se na VŠ dostává hůř a když už se poštěstí, tak první 2-4 semestry pak mnohem více bolí. Představa, že si se střední vystačíš k tomu, aby ses dostal na vysoce nadprůměrné platy, je dosti odvážná. Ne, že by to bylo nemožné, ale obvyklé to zrovna není. Problém bych viděl už v samotném stylu myšlení "chci vydělávat co nejvíc peněz, kam mám jít na školu?" Obávám se, že tak jednoduše to v životě nefunguje.