Tahle otázka mě v poslední době napadla. Ale jednoznačná odpověď neexistuje. Záleží na stylu používání, aplikacích, hardwaru.
Už mnoho let používám převážně deriváty Ubuntu. V zásadě to funguje, ale setkávám se i s problémy. Spousta těch problémů je společná s Debianem (tady považuji za vhodné zmínit, že Debian stable se tak nejmenuje proto, že by neobsahoval chyby (AFAIK pokud na ně není CVE, neopravují se), nýbrž protože se nemění). Většina problémů, které se mě dotýkají, jsou rozbité balíčky (aplikace nefunkční hned po instalaci) nebo neaktuální verze s neopravenými chybami. Aktuálně mám na laptopu výše zmíněný Linux Mint LTS s MATE. V zásadě to funguje, ale stále je tu vousatá chyba v GNOME Panelu (teď přejmenovaném), že se občas neskrývá panel nebo se položky na něm náhodně rozsypou. To už asi nikdo nikdy neopraví, ale dá se s tím smířit a nějak přežívat.
To ovšem není můj styl. Proto se raději dívám po něčem, co vyvíjí a obsahuje aktuální KDE Plasma Workspaces, jež mi vyhovují. Loni jsem zkoušel Sabayon (neuvěřitelné množství zcela náhodných chyb), Fedoru (tak nějak fungovala, chystám se ji zkusit znovu) a Arch (vyhovuje mi, ale bohužel nemám čas sledovat novinky, jinak je ten systém úžasně rychlý, jednoduchý (KISS), obsahuje software s minimem úprav proti upstreamu a vůbec jsem si zamiloval AUR).
Momentálně mám na jednom počítači openSUSE a spokojený nejsem. Abych to mohl používat, musím mít přidaných mnoho komunitních repozitářů, z nichž ale často některý nefunguje, zypper je při aktualizaci strašně pomalý oproti tomu, nač jsem zvyklý, atd.