Dva routery v domácí síti

Dadko

Re:Dva routery v domácí síti
« Odpověď #15 kdy: 13. 11. 2012, 13:58:45 »
tak pre zaciatok Voda8, WebStar 2203 pokial viem nie je router ale iba kabelovy modem. Router ma vecsinou viac ako jeden ethernet port a nie len jeden jediny. Chyba bude pravepodobne len na strane tvojho D-Link routeru. Bud nemas povolene UPnP alebo nieco podobne. Co viem tak vseobecne Cisco VPN sa nema rado s NAT spojeniami.

« Odpověď #16 kdy: 13. 11. 2012, 14:10:09 »
Mám doma taky nějaký D-Link (kvůli IPv6 a externím anténám) a taky má nějaký pošahaný firmware – pravidelně se stává, že je potřeba ho resetovat, protože nefunguje jedna z WiFi, případně se na něj nedá vůbec připojit.

Zkusil bych jiný modem.

sito

« Odpověď #17 kdy: 13. 11. 2012, 19:39:42 »
Na nemeckom http://dlink.de je pre DI-524 pristupny novsi firmware vo verzii 3.13b02. Mne pomohol...

flack

« Odpověď #18 kdy: 13. 11. 2012, 20:34:35 »
Na nemeckom http://dlink.de je pre DI-524 pristupny novsi firmware vo verzii 3.13b02. Mne pomohol...

Ako pozeram ja tak verzie firmwaru sa dost odlisuju vzhladom na revizu hardwaru... Takze pre reviziu A je posledna verzia FW 1.23, pre revizu C je verzia FW 3.23, pre reviziu D je verzia FW 4.03, pre reviziu E je verzia 5.10(shiping firmware)

a na nemeckej stranke je firmware 3.13b02 pre reviziu G.

Takze na tie revizie naozaj pozor.

Henrich

« Odpověď #19 kdy: 07. 02. 2013, 03:00:51 »
Takže WebStar 2203 nie je žiaden router ale je to prosto modem pre UPC káblovku. Oficiálne sa to volá Scientific Atlanta Webstar 2203 a mám ho tiež. Do tohto modemu sa zašrobuje koaxiálny kábel od káblovky UPC a z neho je výstup klasickým sieťovým UTP káblom buď priamo do 1 PC alebo do routra. Na tomto modeme je mimo výstupu pre LAN kábel aj dva výstupy pre telefónnu linku. Tento modem sa neda nijako konfigurovať. Je napevno nakonfigurovaný od UPC. Konfigurovať sa dá len prípadný pripojený router. Inak UPC si zaznamenáva IP adresu sieťovky pripojenej k ich modemu WebStar 2203 a ak pripojíme inú sieťovku ako je zaznamenaná tak je nutné si túto IP adresu zaregistrovať na portály UPC. Teda k miesto PC či notebooku pripojíme k WebStaru router tak IP adresu routra musíme zaregistrovať po zadaní mena a heslo na UPC/reg lebo inak to nebude korektne fungovať. Tento typ modemu (WebStar 2203) sa hlavne v lete prehrieva. Je nutné ho odpojiť od elektriny. Nechať vychladnúť a po pol hodinke znova zapojiť do elektriny. Ak to nepomôže je potrebné odšrobovať koaxiálny kábel od modemu a znova ho prišrobovať. Ono sa to totiž vie zohriať možno na 80 či 100 stupňov a potom to stratí kontakt. Nie celý modem len koncovka kde je prišrobovaný koaxiálny kábel je veľmi horúca.