Dva routery v domácí síti

Dva routery v domácí síti
« kdy: 01. 11. 2012, 21:29:24 »
nazdar ludia,

Prosim Vas o radu

mam internet od UPC
kabel mam zapojeny do routru WEBstar epc2203, z tohto routru taham kabel do D-link 524, kabel som dal do WAN.
internet mi ide celkom v pohode, mozem pozerat youtube, filmy v TV archivoch ale mam problem s jednou strankou, kde je ulozene e-learning video. Video mi ide tak 10 min(niekedy aj kratsie) a potom mi zamrzne a musim ho pustit od zaciatku.
Dalsi problem mam ak priatelka sa prihlasi pracovnym notebookom a chce spustit VPN cisco. obcas to ide v pohode ale pri 70% mi stale hlasi chybu CISCO VPN CLIENT: REASON 412 – THE REMOTE PEER IS NO LONGER RESPONDING. taktiez ked je prihlasena cez wifi internet jej ide dost pomaly, stranka jej nabehne tak do minuty.

ked taham kabel rovno do mojho notebooku tak e-learning video ide bez problemom a tak isto ked sa priatelka napoji na router WEBstar tak jej vpn ide v pohode.

v D-linku som nastavoval jedine sifrovanie, mam WPA s heslom, mam dynamicku IP adresu od providera a taktiez mam dynamicke adresy pre pripajanie do WIFI.

mozete mi prosim stym problemom pomoct, co mozem mat spatne nastavene?

diki moc
« Poslední změna: 01. 11. 2012, 23:19:06 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Dva routery v domácí síti
« Odpověď #1 kdy: 01. 11. 2012, 23:57:44 »
Ten D-Linkje snad ADSL modem, ne? Jak jste to tedy zapojil do toho kabeloveho modem??? Predpkladam, ze ne telefonnim kabelem, protoze WAN toho D-Linku je na te ADSL zdirce. Pokud to tedy zapojite do LAN zdirky, jaksi vam nebude chodit NAT, DHCP server bude posilat nespravnou gateway.... Mohl byste nejak upresnit, jak to mate zapojene? Jestli jsem spravne pochopil, jak to mate zapojene, tak uprimne receno mi neni jasne, proc vam to chodi alespon tak, jak pisete. Podle me potrebujete router, ktery routuje mezi ethernetovou siti a ethernetovou siti, ne router-modem, ktery routuje mezi ADSL a ethernetem.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02. 11. 2012, 00:40:46 »
Zapojeny to ma velice pravdepodobne dobre, jinak by to nefungovalo vubec. Problem vidim spise ve dvojim natovani na siti predevsim vzhledem k pouziti SOHO routeru. Rozhodne updatuj firmware na co nejaktualnejsi.
Pokud se k tomu D-linku pripojis kabelem tak to funguje v poradku, nebo to dela stejne na wifi i wired?

mecky

« Odpověď #3 kdy: 02. 11. 2012, 00:50:20 »
di 524 je ethernet-ethernet router, takze tam problem nieje
2 naty by tam tak isto nemali byt, ten webstar by mal byt iba modem
tiez ma zaujima odpoved na 3 smoofyho otazku

« Odpověď #4 kdy: 02. 11. 2012, 01:03:33 »
Vdaka velmi pekne za odpovede.
Dufam ze vam dokazem spravne odpovedat.

Takze je to takto.
najpr som mal jeden router WEBstar je to router od UPC, do toho mi ide pripojka (koaxialkabel). z toho routru mam tak vedeni dalsi sietovi/lan kabel ktory mam zapojeny do D-linku a vlozim to do WAN (dnes som to vyskusal dat do LAN a isiel mi net iba na jednom PC ostatne mi vobec neslo) a taktiez z routru WEBstar mi ide kabel do telefonu.
ked taham Sietovi kabel LAN priamo z routru WEBstar, ktory mam povodne od UPC tak vsetko mi ide v pohode. ked som na wifi mam tie problemy.
Napojit dalsi kabel z D-link, tak zeby som mal kabel z routru WEBstar do D-link  poloha WAN a potom sietovi kabel z policka LAN som neskusal.
D-link pouzivam iba na wifi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02. 11. 2012, 01:22:15 »
Aha, tak to je jiny model, nez ten, co znam ja. Je to jiz dost stara hajtra, nekdy z 2004 nebo tak a me nedavno odesel jeden o neco novejsi D-Link ADSL modem. Nevim, kolik ma najeto, ale mohlo by byt, ze jiz zacina odchazet. Treba se prehreje nebo neco, kdyz se skrz nej husti video. Mel jsem Belkina, ktery tohle neustal, ale ten uplne lehnul a musel se vypnout a zapnout, coz se tady zretelne nedeje. Nemuzete si nekde pujcit jiny router a zkusit to s nim?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02. 11. 2012, 01:25:14 »
BTW, ten D-Link by mel mit log. Koukal jste do nej?

« Odpověď #7 kdy: 02. 11. 2012, 01:42:35 »
nemam pocit zeby odchadzal, pretoze bez problemov pozeram, stahuje obrovske data a nieje problem iba stym videom a vpn.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02. 11. 2012, 02:24:14 »
Citace
Napojit dalsi kabel z D-link, tak zeby som mal kabel z routru WEBstar do D-link  poloha WAN a potom sietovi kabel z policka LAN som neskusal.
To bude treba vyzkouset at vidime ci je chyba v zarizeni nebo na interfacu. Rozhodne udelej ten upgrade firmwaru. Pokud se podivas na google tak zjistis, ze se stejnym D0link routerem melo problemy podobneho razu vice lidi.

« Odpověď #9 kdy: 02. 11. 2012, 19:16:48 »
Zdravim
tak vyskusal som napojit kabel do D-linku a pustit VPN a video cez kabel.
Vsetko ide v pohode, VPN nabehol hned, a video mi ide uz 50 min bez prerusenia.

firmware mam V3.12 z roku 2008, podla stranky www.dlink.cz mam najaktualnejsi.

diki moc za pomoc

« Odpověď #10 kdy: 12. 11. 2012, 20:59:28 »
nazdar ludia, fakt mi nikto stym neviem poradit?

flack

« Odpověď #11 kdy: 12. 11. 2012, 21:42:19 »
Voda8 skusal si ho hodit do defaultu? myslim resetnut -nie restartnut.

Inak poznam tento 524 a poviem ze je to pekny bazmek :D Nam na skole na nom vypadavala resp vytuhavala wifi pritom LAN porty fungovali no neskor sa zasekaval cely az napokon zostal hluchy uplne len sa mu rozsvietia ledky a nedokaze fungovat uz ani ako switch :D

Ja by som ho skusil hodit do defaultu a pozrel ake tam je MTU no podla mna je to obecne router na prd, na prd, na prd.

« Odpověď #12 kdy: 12. 11. 2012, 22:00:43 »
no ja som to uz asi 5 krat restartoval, a furt mam ten isty problem

« Odpověď #13 kdy: 12. 11. 2012, 22:08:21 »
akurat idem cez kabel a vidim ze mam stahovaciu rychlost 3,6MBs, ale ked idem cez kabel tak mam iba 1,5MBs

vedeli by ste mi prosim poradit jaky si mam kupit router aby mi neuberal polovicku rychlosti?

diki moc

na ten dlink sa asi pekne vyser.m

flack

« Odpověď #14 kdy: 13. 11. 2012, 10:01:21 »
Poznam jeden fakt lacny dlink wr741nd
http://www.alza.cz/tp-link-tl-wr741nd-d155297.htm?lang=CZ

Zatial som nepocul nikoho sa na neho stazovat
+ma odnimatelnu 5dBi antenu
+vcelku slusny firmware
+moznost flashnut DD-WRT firmare (Rozhodne velke plus)
+nizka cena

-nieje to MIMO router

ale za tu cenu posudte sam.