Nucení Google+ uživatelům služeb Googlu

Riff

Nucení Google+ uživatelům služeb Googlu
« kdy: 26. 10. 2012, 15:37:31 »
Když jsem se dneska přihlásil na youtube, tak jsem zjistil, že ke svým zprávám, videím, seznamům a dalším věcem v kanálu se nedostanu, dokud si nezřídím Google+ účet. To ať si Google narve do špic - nechci to, nepotřebuju to a nikdy to nepoužiju. To už na tom musí být Google+ opravdu špatně, když ho všem takhle trapně cpou násilím. Google mě tím už definitivně nasral, youtube účet jsem zrušil a homepage jsem přenastavil na Seznam. Co na tohle trapné umělé navyšování počtu uživatelů Google+ říkáte vy?
« Poslední změna: 26. 10. 2012, 23:24:42 od Petr Krčmář »

astray

Re:Co říkáte na nucení Google+ uživatelům služeb Googlu?
« Odpověď #1 kdy: 26. 10. 2012, 15:51:20 »
To nic není. Horší je, když Ti Google zruší nějakou službu, na kterou jsi byl zvyklý, např. Google Notebook.

Rax

« Odpověď #2 kdy: 26. 10. 2012, 16:01:43 »
Google je soukromá společnost a může si tak dělat téměř všechno co se jí zlíbí a je to tak správně.
Pokud se ti to nelíbí, běž jinam.

Riff

« Odpověď #3 kdy: 26. 10. 2012, 16:06:58 »
Citace
Google je soukromá společnost a může si tak dělat téměř všechno co se jí zlíbí a je to tak správně.

Já jsem taky jinam šel ;-) Jen mi podobné praktiky jako blokování účtu v zájmu propagace další služby přijdou opravdu trapné a zajímal mě názor ostatních.

DK

« Odpověď #4 kdy: 26. 10. 2012, 16:08:42 »
Citace

Já jsem taky jinam šel ;-) Jen mi podobné praktiky jako blokování účtu v zájmu propagace další služby přijdou opravdu trapné a zajímal mě názor ostatních.

google+ pouzivat nemusis :) nikdo te k tomu nenuti... mas to samozrejme aktivovane, takze to pouzivat muzes, ale nemusis

pokud pouzivat google apps, tam to rovnou muzes i vypnout

Riff

« Odpověď #5 kdy: 26. 10. 2012, 16:13:18 »
Citace
google+ pouzivat nemusis  nikdo te k tomu nenuti...

Používat to samozřejmě nemusím. Ale abych se vůbec dostal ke svému účtu na nesouvisející službě, tak si to bezpodmínečně musím zřídit - to je to, co mě naštvalo.

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 26. 10. 2012, 16:38:46 »
Přidám osobní postřeh z praxe. Sedím ve vlaku a říkám si, kde je asi teď kámoš. Pouštím na Androidu Latitude a koukám, že pokud ho chci používat, musím na G+. Od té doby nemám Latitude a tím pádem ani Google Mapy. Mám místo nich českou navigaci zdarma, využívá openstreetmaps, funguje offline, dovoluje mí nastavit víc než jeden průjezdní bod... Co víc sakra chtít? :-)

Google ano, ale jen v rozumné míře.

Program

« Odpověď #7 kdy: 26. 10. 2012, 17:34:15 »
Takže jestli to chápu dobře, chcete mít na googlu účet, ale nechcete mít dostupnou nějakou konkrétní službu...

« Odpověď #8 kdy: 26. 10. 2012, 17:52:19 »
Google prostě z Google+ asi chce mít centrální identitu, proti které se bude ověřovat všechno. To není blbej krok. Nechápu, čím tě omezuje, že "máš Google+" - prostě tam nikdy nic nenapíšeš, do profilu nic nevyplníš a nikdy se na tu stránku nepodíváš. Nechápu, v čem je problém (kromě pocitu "mám Google+")

Riff

« Odpověď #9 kdy: 26. 10. 2012, 18:12:16 »
Citace
Google prostě z Google+ asi chce mít centrální identitu, proti které se bude ověřovat všechno.

K tomu snad slouží Google account. To bude těch centrálních identit několik? Taková virtuální schizofrenie?

Riff

« Odpověď #10 kdy: 26. 10. 2012, 18:25:49 »
Spíš mám pocit, že se budou blokovat účty pokaždé, když bude Google potřebovat protlačit nějakou neúspěšnou službu.

evil

« Odpověď #11 kdy: 26. 10. 2012, 18:30:08 »
Heslo googlu bolo kedysi Dont be evil.....teraz sa ponekud v ramci zvysovania trzieb z cielenej reklamy a zhromazdovania udajov riadia heslom Dont be evil, if you there cant reach money -)).

« Odpověď #12 kdy: 26. 10. 2012, 18:55:11 »
K tomu snad slouží Google account. To bude těch centrálních identit několik? Taková virtuální schizofrenie?
Podle mě ho časem Google+ nahradí - a nic "evil" na tom nevidím.

Riff

« Odpověď #13 kdy: 26. 10. 2012, 19:21:19 »
A bez všeho toho sociálního balastu, o který plno lidí nemá nejmenší zájem, by to nešlo? Jasně, že šlo - jako centrální identita to oproti stávajícímu řešení nepřinese vůbec nic. Samozřejmě kromě spousty dat, co se tím získají a zpeněží při prodeji reklamy.

Xjmeno363-megatroll

« Odpověď #14 kdy: 26. 10. 2012, 19:26:19 »
copak to nechápete/nevidíte? google začíná pomalu umírat...

každá velká společnost/společenství od jistého horizontu jeví sebevražedné snahy - postihlo to antické Řecko, Ubuntu, neodvratitelně facebook, USA, google nebude výjimkou...

od té doby co po mě google dost nevybíravým způsobem žebral mobil při každém vstupu do mailu - SKONČIL!