smoofy: Pořád opakuješ, že před uskutečněním to zákazník nezjistí. Ale to já ani nikde netvrdím. Tvrdím jen to, že až zákazník zjistí, do čeho šel, tak si příště dvakrát rozmyslí, jestli mu ty nervy za tu menší cenu stojí.
Pokud najimam firmu na nejakou praci, musim vedet co chci a umet si domluvit podminky.
Jednou mluvíš o nezkušených zákaznících a pak hned zase o někom, kdo ví, co chce a střídáš to, jak se ti hodí. Ujasni si to nějak. Pokud mám zkušenosti, tak se pravděpodobně nebudu nervovat se studentem a najmu si profesionála. Takže předpokládám, že se bavíme o nezkušeném zákazníkovi.
Na vsech urovnich se najde neustale nekdo kdo vas bude zavalovat elementarnimi dotazy a to i u profesionalnich firem
Pokud někomu nejsou jasné základní věci, tak to zřejmě není profesionál.
Zazil jsem i u drazsich "profi" firem
Od toho jsou tady reference, podle kterých si můžeš firmu snadno ohodnotit. U studenta můžeš maximálně tipovat. Ostatně nemluvím z vlastních, ale z cizích zkušeností a ty se všechny až nápadně podobají.
Zadna spolecnost nebude poskytovat zazracnou podporu zadarmo
O poskytování podpory zadarmo jsem přece taky nikde nic nepsal. Nauč se číst. Zvednout telefon a domluvit si rozsah úprav, termín a cenu a moct se na to spolehnout je rozhodně jiný level, než nahánět po všech čertech studenty, které když už seženeš, tak se na to s vysokou pravděpodobností vykašlou, protože už je to jednoduše nezajímá, nemají zrovna čas, ..., doplň výmluvu.
Rozhodně nechci nějak generalizovat. Ale u člověka nebo firmy s X lety praxe a určitým počtem úspěšně dotažených projektů je logicky mnohem větší šance na bezproblémovou spolupráci a kvalitní zpracování než u někoho, kdo začíná a má to jako bokovku při studiu. Tomu samozřejmě odpovídá i cena.