Cena práce?

Johnik

Cena práce?
« kdy: 25. 10. 2012, 18:34:18 »
Zdravím,
jsem student VS informační technologie, věnuji se sítím už cca rok aktivně. Nyní jsem v práci, kde dělám analýzu stávajícího stavu + návrhy na řešení a implementaci "složitějších" technologií a podporu kolegům. Jinak mám certifikát CCNA (chci pokračovat CCNP), Microsoft Windows základní 70-680, časem chci i Win Server 2012 - pod WinS 08 mi nedělá problém základní administrace active directory, dhcp, dns, vpn, základy firewallové politiky, virtualizace apod. + základní zkušenosti s MacOS a linuxem.
Má hodinová mzda je cca 125Kč/h myslíte si, že je to moc/málo na člověka s mými znalostmi/zkušenostmi?
Rád bych tuto práci dělal i nadále, jen na vyšší úrovni (větší sítě) doporučíte nějakou zajímavou pozici kde získat zkušenosti, případně kurzy? Chtěl bych se tedy dostat do fáze čistě konzultanta pro vylepšení, stavbu podnikových sítí .... Jaká je cca mzda na podobných pozicích?
Město BRNO.

Díky za odpovědi, Honza

martin

Re:Cena práce?
« Odpověď #1 kdy: 25. 10. 2012, 21:25:41 »
To se dá těžko takhle zhodnotit. Viděl jsem nejednou sběratele certifikátu, který na práci moc nebyl.

Jedno je ale jisté. Pokud chceš víc, řekni si o víc. Aneb líná huba - holé neštěstí. Zbytek je jen o schopnosti vyjednávat. Jinak jobs.cz zveřejňuje statistiky mezd požadovaných a nabízených v závistlosti na typu pozice a segmentu trhu. Co si naposledy pamatuji, tak to průměry byly cca 35k požadavek uchazečů vs. 42k nabídka zaměstnanců. Ale jak říkám do hry vstupuje daleko více faktorů.

Diskobolos

« Odpověď #2 kdy: 25. 10. 2012, 22:18:50 »
Jestli se cítíš jako nadprůměr a máš za sebou nějaké výsledky, tak 125/hod je velmi málo. Nejde tak ani o to, že jsi student, je to specifický segment trhu, kde je dost peněz. Vynásob to 2x a prodej to jako benefit, že jsi 5x levnější než konkurence.

netopz

« Odpověď #3 kdy: 25. 10. 2012, 23:26:40 »
Dělám v Brně při studiu vývojáře a mám 120 na hodinu plus nějakou tu tisícovku měsíčně jako bonus, když to šlape. Co vím od svých kámošů, mají to velice podobně na takovýchto "junior" pozicích. Nikdo tě přeplácet nebude...

Putty

« Odpověď #4 kdy: 26. 10. 2012, 08:46:15 »
Dělám v Brně při studiu vývojáře a mám 120 na hodinu plus nějakou tu tisícovku měsíčně jako bonus, když to šlape. Co vím od svých kámošů, mají to velice podobně na takovýchto "junior" pozicích. Nikdo tě přeplácet nebude...

Vyvojare ceho? Neni to tak nahodou jen obycejny PHP koder, ktery prepisuje myslenku/navrh nekoho jineho?

Vyvoj stoji cca od 300kc/h. pro jednodussi technologie (napr. web) a od cca 700kc/h. pro slozitejsi technologie.

Xjmeno363-megatroll

« Odpověď #5 kdy: 26. 10. 2012, 09:24:01 »
Je třeba zohlednit, zda se jedná trvalý pracovní poměr, či krátkodobou brigádu. U trvalého poměru je to cca 20tis./měs. Nepíšete zda se jedná o čistou mzdu, nebo hrubou. V případě čisté mzdy stojíte zaměstnavatele reálně 37tis/měs. Myslím že při krátkodobé brigádě a za to co jste popsal je to zcela odpovídající a víc bych vám také nedal.
Nikdo do vás nebude investovat, když stejně za rok zdrhnete a je vás na ulici dalších deset.
Ty vědomosti zase nejsou něco extra. Doporučuji vám spíše využít současnou pozici k získávání zkušeností - berte to jako benefit k platu.

Toom

« Odpověď #6 kdy: 26. 10. 2012, 12:11:30 »
Pro oceneni prace je treba si polozit otazku - umim neco extra nebo +- me znalosti ma dalsich 100 lidi v lokalite. Pokud umite neco extra muzete zadat o lepsi penize. Pokud mate znalosti jako dalsich 50 lidi tak si navzajem skodite. Jak to myslim? Umite urcitou veca  cenite si ji na (placnu ...) 30 000.- Kč/měsíc a pak jsou tu lide, kterym za to staci dostat 25k. Pokud jste si rovni, tak hadejte ... Tim se tlaci podle meho nazoru cena prace na trhu dolu. Ve vetsich firmach je bohuzel tedkon trend nizkych nakladu a tak to vypada vetsinout tak, ze v oddeleni o 10ti lidech ma 3 lidi nadprumerne placena a jsou hodne dobri a zbytek jsou juniori pripadne levni lide, kteri nejsou zas tak super ... Bohuzel.

MP

« Odpověď #7 kdy: 26. 10. 2012, 13:30:08 »

Vyvojare ceho? Neni to tak nahodou jen obycejny PHP koder, ktery prepisuje myslenku/navrh nekoho jineho?

Vyvoj stoji cca od 300kc/h. pro jednodussi technologie (napr. web) a od cca 700kc/h. pro slozitejsi technologie.

LOL

bw

« Odpověď #8 kdy: 26. 10. 2012, 14:19:47 »
a co tak miesto fora sa pytat ludi, ktori Ti tie peniaze nakoniec daju? samozrejme najradsej by videli naklad 0, ale otazka ma stat 'cenite si moje schopnosti na plat X?' (X si navrhni podla seba). potom hladaj pracu, kym sa v X nestretnete, alebo, ak dlho nic nenajdes, asi je X privysoke.

ABC

« Odpověď #9 kdy: 26. 10. 2012, 22:50:11 »
Někteří místní frajeři budou tvrdit že si při studiu vydělaly na menší letadlo. Co jsem tak slyšel ve svém okolí tak za brigádu/praxi v oboru dostaly lidé cca 0-500Kč za hodinu (ani mzdy kolem 70-80kč/hod nejsou výjimkou). Sice mírně riskantnější, ale zajímavá může být úkolová mzda.

« Odpověď #10 kdy: 26. 10. 2012, 23:00:55 »
(ani mzdy kolem 70-80kč/hod nejsou výjimkou).
To musí být teda hodně tragičtí zaměstnanci :)

ABC

« Odpověď #11 kdy: 27. 10. 2012, 00:16:33 »
(ani mzdy kolem 70-80kč/hod nejsou výjimkou).
To musí být teda hodně tragičtí zaměstnanci :)
Asi jsem dost nezdůraznil, že v předchozím příspěvku považuju pojmy praxe a brigáda v oboru za identické.Např. kolem 80kč/h nabízí studentům fy. Škoda auto.

jeník

« Odpověď #12 kdy: 27. 10. 2012, 04:18:49 »
To jsou depresivní ceny, když ty ukrajinci berou na stavbách 200 a ještě to nedaní. Že se na to za ty peníze nevykašlete. :D

« Odpověď #13 kdy: 27. 10. 2012, 08:33:45 »
Např. kolem 80kč/h nabízí studentům fy. Škoda auto.
No jo, jenže to jsou praktikanti, to je trochu něco jinýho: http://tuni.tul.cz/clanek/5556/

klw

« Odpověď #14 kdy: 27. 10. 2012, 10:26:11 »
Říct X Kč/h o ničem nevypovídá. Když řeknu 60 Kč/h pro studenta, zdá se to být tragicky málo. Když k tomu dodám, že to je technická podpora a servis IT, kdy někdy sice práce je nad hlavu, ale často naopak není žádná (takže je čas věnovat se něčemu jinému, třeba psaní semestrálek), je možnost zařídit si vzít překryvné směny s překryvem pár hod. denně, je možnost domluvit se s kolegy vzít si až 14 hod. denně anebo i nic (jak to komu zrovna vyhovuje), je možnost přístupu k velmi rozsáhlé IT infrastruktuře (tzn. technické zázemí pro vlastní rozvoj), atd., tak už to zas tak špatně nezní. Já měl takovouhle zkušenost.