reklama

FIT VUT - špatná volba?

Drasar

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #15 kdy: 22. 10. 2012, 13:08:23 »
Po mesici skoly muzes tezko delat nejake zavery. VS je proste jina nez stredni a chvili bude trvat, nez si zvyknes. Neni to o tom, aby ses od rana do vecera bifloval a na nic jineho nemel cas. Jasne, v prvaku toho bude hodne a muze to byt sok, ale casem se to zlepsi ;) Az poznas ucitele a obsahy predmetu, tak budes vedet, kde muzes povolit a kde naopak musis zabrat. Nema smysl vsechno hned hrotit, mas opravne terminy a prinejhorsim si predmet zopakujes. Nakonec zjistis, ze nekterymi predmety proklouznes jako nic, hrotit to muzes zacit, az pujdes na 5. termin ;) Dulezita je take skupinova spoluprace. Nekomu jde to, jinemu zase ono. Kdyz budete projekty delat hromadne a hromadne se ucit na zkousky, tak zjistis, ze si muzete vzajemne dost pomoci a vysvetlit latku jeden druhemu. To ze jsi absolvent gymplu a trapis se s assemblerem je normalni, z toho v prvaku omdlivaji vsichni gymplaci ;) Nektere predmety vypadaji desive, ale kdyz casem zjistis (nebo z doslechu od spoluzaku/absolventu), ze u zkousky bude chtit ucitel uplny hovno, tak budes mit mnohem prinosnejsi misto biflovani navstevu Mersey/Charlies/Livingstone/Two Faces/... :) Nejednou jsem zazil, kdy spoluzaci prichazeli v 7 rano na zkousku po nocnim tahu s cervenyma ocima a lihovym dechem :D

reklama


Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #16 kdy: 22. 10. 2012, 13:18:13 »
Navazující magisterský jsem loni zkoušel na masaryčce (skončil jsem na matice - odborný předměty pro mě byly "opakování z bakalářskýho" a měl jsem to levou zadní ...),
Tohle mě docela zajímá, můžeš napsat víc?

Jak přesně jsi skončil - že tě fakt vyhodili, nebo že jsi naznal, že to nedáš? Přijde mi, že na 3 pokusy krát dva roky - tj. na 6 pokusů to musí dát skoro každej, kdo opravdu chce. Nebo ne? Jaká konkrétně matika to byla?

A tím opakováním z bakaláře chceš říct, že praktický věci, co se na MU učí pro tebe byly moc jednoduchý? (ne že bych s tím nesouhlasil :), spíš mě zajímá co konkrétně máš namysli a co konkrétně je na VUT v těch praktických věcech navíc).

Pokud můžeš odpovědět, předem dík za to.

eMko

  • ****
  • 456
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #17 kdy: 22. 10. 2012, 13:21:42 »
Možná se zde přítomní budou divit, ale tohle je jeden z nečastějších dotazů prváků ohledně programování v C, přestože na vyučující upozorňují jak v přednáškách, tak na cvikách. Na FITU jsem byl 4 roky a pokaždé se našlo několik jedinců, co se na to ptalo

eMko

  • ****
  • 456
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #18 kdy: 22. 10. 2012, 13:22:27 »
Možná se zde přítomní budou divit, ale tohle je jeden z nečastějších dotazů prváků ohledně programování v C, přestože na vyučující upozorňují jak v přednáškách, tak na cvikách. Na FITU jsem byl 4 roky a pokaždé se našlo několik jedinců, co se na to ptalo

Sorry, nevšiml jsem si, že fórum pokračuje na druhou stranu, bylo to ohledně -lmath při překladu C programu

eMko

  • ****
  • 456
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #19 kdy: 22. 10. 2012, 13:31:32 »
Navazující magisterský jsem loni zkoušel na masaryčce (skončil jsem na matice - odborný předměty pro mě byly "opakování z bakalářskýho" a měl jsem to levou zadní ...),
Tohle mě docela zajímá, můžeš napsat víc?

Jak přesně jsi skončil - že tě fakt vyhodili, nebo že jsi naznal, že to nedáš? Přijde mi, že na 3 pokusy krát dva roky - tj. na 6 pokusů to musí dát skoro každej, kdo opravdu chce. Nebo ne? Jaká konkrétně matika to byla?

A tím opakováním z bakaláře chceš říct, že praktický věci, co se na MU učí pro tebe byly moc jednoduchý? (ne že bych s tím nesouhlasil :), spíš mě zajímá co konkrétně máš namysli a co konkrétně je na VUT v těch praktických věcech navíc).

Pokud můžeš odpovědět, předem dík za to.

Doc. Kunc mi nedal zápočet z teorie grafů a o 1 kredit mi nevyšel postup do dalšího semestru. Tolik formální stránka věci. Nicméně z vyprávění spolužáků o tom, že teorie grafů je ještě easy oproti ostatním matikám (...) jsem usoudil, že v mém případě opravdu nemá smysl se pokoušet na té škole setrvat (= snažit se ho ukecávat na opakovaný zápočet/podávat přihlášku a nastoupit od letního semestru jakoby "znova" s tím, že se uznají předměty ze zimy atd).

Jinak tím opakováním jsem měl na mysli především sítě a informační systémy - polovina učiva byla čistě opakování, zbytek na to navazoval a byl tak nějak logický a dával smysl => lezlo to do hlavy samo (zlvášt přednášky prof. Krále nebo jak se jmenuje - relativně starý pán, co přednáší ty informační systémy). Pak jsem měl nějaké programování - de facto to byly mnohem jednodušší věci, než dělám každý den v práci, tak to nepočítám.


Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #20 kdy: 22. 10. 2012, 13:44:57 »
Možná se zde přítomní budou divit, ale tohle je jeden z nečastějších dotazů prváků ohledně programování v C, přestože na vyučující upozorňují jak v přednáškách, tak na cvikách. Na FITU jsem byl 4 roky a pokaždé se našlo několik jedinců, co se na to ptalo

Sorry, nevšiml jsem si, že fórum pokračuje na druhou stranu, bylo to ohledně -lmath při překladu C programu

Já jen že doufám, že nikdo tím #include<math.h> nepřipojuje math knihovnu ...

eMko

  • ****
  • 456
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #21 kdy: 22. 10. 2012, 13:53:26 »
Dost lidí sice napíše include (někteří ani to ne :) ), ale zapomene na ten parametr u překladače. Viděl jsem i to, že někdo ten include nenapsal na začátek souboru, ale doprostřed funkce main atd.

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #22 kdy: 22. 10. 2012, 13:59:47 »
Dost lidí sice napíše include (někteří ani to ne :) ), ale zapomene na ten parametr u překladače. Viděl jsem i to, že někdo ten include nenapsal na začátek souboru, ale doprostřed funkce main atd.

Ale tím include se žádná knihovna nepřipojuje.

Rax

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #23 kdy: 22. 10. 2012, 14:09:37 »
Ale tím include se žádná knihovna nepřipojuje.

To s tím .h / .c / .obj je historický bo*del v C/C++ z časů assembleru a začátečníkům se nedivím že jim to chvíli trvá. Není to totiž ani správné ani intuitivní.

Pavel Tisnovsky

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #24 kdy: 22. 10. 2012, 14:11:03 »
Dost lidí sice napíše include (někteří ani to ne :) ), ale zapomene na ten parametr u překladače. Viděl jsem i to, že někdo ten include nenapsal na začátek souboru, ale doprostřed funkce main atd.

Ale tím include se žádná knihovna nepřipojuje.

No par lidi, co o sobe dost sebevedome rikalo ze "znaji cecko" melo s podobnymi vecmi problemy. Protoze vetsinou zacinali s nejakym IDE, ktere vetsinou samo generuje Makefile a dokaze poloautomaticky doplnovat knihovny do parametru linkeru. Jak tito lidi presli na preklad z CLI (nebo na tvorbu vlastniho Makefile), tak to bylo utrpeni - teprve v teto chvili se dozvedeli, ze krome preprocesoru a prekladace existuje i nejaky linker a ze jsou nejake staticky a dynamicky linkovane knihovny a ...

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #25 kdy: 22. 10. 2012, 14:46:20 »
Dost lidí sice napíše include (někteří ani to ne :) ), ale zapomene na ten parametr u překladače. Viděl jsem i to, že někdo ten include nenapsal na začátek souboru, ale doprostřed funkce main atd.

Ale tím include se žádná knihovna nepřipojuje.

No par lidi, co o sobe dost sebevedome rikalo ze "znaji cecko" melo s podobnymi vecmi problemy. Protoze vetsinou zacinali s nejakym IDE, ktere vetsinou samo generuje Makefile a dokaze poloautomaticky doplnovat knihovny do parametru linkeru. Jak tito lidi presli na preklad z CLI (nebo na tvorbu vlastniho Makefile), tak to bylo utrpeni - teprve v teto chvili se dozvedeli, ze krome preprocesoru a prekladace existuje i nejaky linker a ze jsou nejake staticky a dynamicky linkovane knihovny a ...

... že vložení hlavičkového souboru žádnou knihovnu nepřipojuje,  :)

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #26 kdy: 22. 10. 2012, 14:47:58 »
Ale tím include se žádná knihovna nepřipojuje.

To s tím .h / .c / .obj je historický bo*del v C/C++ z časů assembleru a začátečníkům se nedivím že jim to chvíli trvá. Není to totiž ani správné ani intuitivní.

To si vůbec nemyslím.
Podle mne je to naprosto jasné.

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #27 kdy: 22. 10. 2012, 14:50:52 »
Doc. Kunc mi nedal zápočet z teorie grafů a o 1 kredit mi nevyšel postup do dalšího semestru. Tolik formální stránka věci. Nicméně z vyprávění spolužáků o tom, že teorie grafů je ještě easy oproti ostatním matikám (...) jsem usoudil, že v mém případě opravdu nemá smysl se pokoušet na té škole setrvat (= snažit se ho ukecávat na opakovaný zápočet/podávat přihlášku a nastoupit od letního semestru jakoby "znova" s tím, že se uznají předměty ze zimy atd).
Jakože jsi nezískal minimální potřebný počet kreditů za semestr? No to byla ale taktická chyba při zápisu! ;)

Jinak já jsem neudělal něco podobnýho - MA015. Ani si už nepamatuju proč, ale už jsem to ani neopakoval, asi mě na tom něco nasralo, možná vyučující :) nevím. Dal jsem si pak místo toho Kryptografii (M0170) a to bylo z bláta do louže... Je fakt, že ta matika, co je v magistrovi, je opruz jako prase - asi hlavně proto, že je na přírodě a matematici mají daleko jiný základy... Až teda na teorii množin (M0170), to mě bavilo.

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #28 kdy: 22. 10. 2012, 14:52:09 »
To si vůbec nemyslím.
Podle mne je to naprosto jasné.
No musí se jednat věc udělat na dvou místech (hlavičkový soubor a -lknihovna). Možná je to jasný, ale moc elegantní to není :)

stewe

Re:FIT VUT - špatná volba?
« Odpověď #29 kdy: 22. 10. 2012, 15:02:15 »
Doc. Kunc mi nedal zápočet z teorie grafů a o 1 kredit mi nevyšel postup do dalšího semestru. Tolik formální stránka věci. Nicméně z vyprávění spolužáků o tom, že teorie grafů je ještě easy oproti ostatním matikám (...) jsem usoudil, že v mém případě opravdu nemá smysl se pokoušet na té škole setrvat (= snažit se ho ukecávat na opakovaný zápočet/podávat přihlášku a nastoupit od letního semestru jakoby "znova" s tím, že se uznají předměty ze zimy atd).
Jakože jsi nezískal minimální potřebný počet kreditů za semestr? No to byla ale taktická chyba při zápisu! ;)

Jinak já jsem neudělal něco podobnýho - MA015. Ani si už nepamatuju proč, ale už jsem to ani neopakoval, asi mě na tom něco nasralo, možná vyučující :) nevím. Dal jsem si pak místo toho Kryptografii (M0170) a to bylo z bláta do louže... Je fakt, že ta matika, co je v magistrovi, je opruz jako prase - asi hlavně proto, že je na přírodě a matematici mají daleko jiný základy... Až teda na teorii množin (M0170), to mě bavilo.

na teorii mnozin s rosickym som si vybil zuby aj ja :D a potom tiez krypto (co je raz za dva roky), imho rosicky nevie ucit, ja som na tych prednaskach zaspaval ...

 

reklama