Dobře, tak se bojuje proti vyhledávačům nad 200MB DB poskytujícím nejednoznačné kódy.
Ne. Bojuje se proti technickému prostředku, umožňujícímu dělat něco, co se dělat nemá.
To nic nemění na tom, že ČPU a někteří novináři používají rétoriku jako že torrent je automaticky nelegální stahování a poskytování. Není.
Tak to je trochu jiná kapitola

Problém je ten, že u fyzické věci se jaksi ví co se stalo a kolik to asi tak stojí. Ale v IT nikdo doopravdy neví, zda se někdo na danou stránku vůbec podíval. Tohle je obecně problém, že se na virtuální svět používají věci z fyzického. Potom to skřípe. Je třeba udělat právo pro síť odpovídající nástrojům a možnostem v síťi, ne ve fyzickém světě.
S tím naprosto souhlasím - měl by se odhadovat ušlý zisk - tj. kolik dvd bych si ti lidi koupili, kdyby neměli možnost žádný film nelegálně stáhnout. Říkám dlouhodobě, že počítat to jako počet filmů x ena lístku do kina je úplný nsmysl, protože ta výsledná částka by klidně mohla přesáhnout moje disponibilní prostředky, čili zjevně tolikrát bych kino stoprocentně nenavštívil

To už je ale holt role obhájců, aby o tom soud přesvědčili...
No tady se dostávám na tenký led neznalosti, ale žádný zákon mi nenařizuje ukládat serverové logy. A proto mi přijde logické, že nikdo by neměl mít právo je po mě chtít. Resp. já nemám povinnost mu je vydat, i kdybych je snad měl. Aktuálně tedy ani logy na straně poskytovatelů připojení, ale to ti naši šílenci chtějí změnit.
To, že ti zákon neukládá něco mít ještě neznamená, že když to máš, tak to po tobě nikdo nesmí chtít

Např. zákon ti neukládá pořídit videozáznam, jak někoho vraždíš. Pokud si ho ale pořídíš a policie o tom bude vědět, udělá u tebe domovní prohlídku a záznam ti vezme bez toho, aby se tě na cokoli ptala.