Však jsem psal, že si myslím, že by na takovou školu šlo hádám tak 90% lidí. Ty bys patřil k těm 10%, které by sy tímpádem mohly užívat podstatně kvalitnější výuku teorie.
Vzdyt jsem taky sel. ;-) A k lepsi praci mi to myslim pomohlo.
Máš pocit, že ten předmět, co tady zmiňuje Kuba, je o nějakém učení se nějakých API nazpaměť?!
Ten predmet, co zminuje, je teorie operacnich systemu. Prakticky je uzitecny jen pro ty lidi, co si chteji psat vlastni operacni system. Vsichni ostatni se musi naucit prislusna API systemu, ktery budou pouzivat.
Myslím, že už jsme všichni dostatečně pochopili, že zastáváš názor, že je lepší se naučit řešit diferenciální rovnice a potom jít na ty mainframy. Sice mi přijde zvláštní, že při psaní skriptů v JCL diferenciální rovnice použiješ a nezapomeneš, ale ok, tvůj názor ti nikdo nebere, studuj si co chceš, jenom to prosím nenuť všem ostatním.
Ne, zastavam nazor, ze to lepe udelat nejde. Viz moje odpoved vys Jakubovi.
Zkus si sestavit kurikulum te tve vysnene skoly. Pak se o tom muzeme bavit.
Mohl bys prosím naprosto konkrétně říct, kterou teorii si podle tebe v tomhle předmětu vyzkoušíš?
Teorii vytvareni operacnich systemu. Veci jako spravu pameti, rizeni procesu, bootstrap, IPC apod. A jak uz jsem zminil vys, je to spis soucast SE, nikoli CS (i kdyz se to trochu kryje). To ale neznamena, pokud to nekdo chce delat, ze nemusi znat CS.
V jinych inzenyrskych oborech je to preci podobne. Fyzika stavebnich materialu taky bude teoreticka, nebude to suchy prehled vlastnosti betonu ruznych vyrobcu. Na druhou stranu, nebude to neco, co studuje kazdy fyzik.