Přesun skupiny souborů

Dudlik

Přesun skupiny souborů
« kdy: 11. 05. 2010, 00:53:25 »
Nedari se mi udelat skript na presun skupiny souboru z jednoho adresare do druheho. Soubory maji vsechny stejnou priponu. Poradil by nekdo lamakovi? Nejlepe "polopaticky"  :(
« Poslední změna: 11. 05. 2010, 08:23:38 od Petr Krčmář »

Kit

Re: Presun skupiny souboru
« Odpověď #1 kdy: 11. 05. 2010, 07:55:22 »
Kód: [Vybrat]
mv *.txt ~/jinam/

Dudlik

Re: Přesun skupiny souborů
« Odpověď #2 kdy: 11. 05. 2010, 09:36:05 »
no, ja to mam takhle

cd /home/adresar/adresar/adresar/adresar se soubory/ mv *.log ~/adresar/adresar/adresar/adresar/cilovy adresar/

potrebuji to udelat jako skript shellu, abych mohl v cronu naplanovat previdelny presun souboru, ale pise mi to , ze nebyl generovan zadny vystup - nevim, jestli to mam napsany spravne ...zkousel jsem s tim vselijaky kombinace, ale nic. V linuxu teprve zacinam, tak budu rad za kazdou radu nebo navod. Diky

ondrej

« Odpověď #3 kdy: 11. 05. 2010, 09:46:35 »
No a co treba tohle?:
mv /home/adresar/adresar/adresar/adresar se soubory/*.log ~/adresar/adresar/adresar/adresar/cilovy adresar/

Dudlik

« Odpověď #4 kdy: 12. 05. 2010, 01:21:37 »
tak uz jsem z toho jelen.... pouzil jsem rikaz, ktery mi poradil ondrej a ono to na me vyplivlo tohle  ...  mv: target `/root/var/www/html/logy/cilovy adresar/' is not a directory

pritom prava adresaru mam nastaveny dobre  :-\

a jeste jestli muzu otravovat....jde nejak udelat, aby se mi smazaly soubory starsi nez pet dni ?   myslim z toho adresare, kam je nejdrive presunu ...

« Odpověď #5 kdy: 12. 05. 2010, 05:50:06 »
Pokud jsou v ceste mezery, je potreba je escapnout, jinak to mv bere jako dalsi parametr, pridej pred kazdou mezeru zpetne lomitko \ a pujde ti to :)
Jabber: withoutnick@jabbim.cz
[root@holy_terminal ~]# /etc/rc.d/world restart
Dilino phenel, so džanel, goďaver džanel, so phenel.

Kit

« Odpověď #6 kdy: 12. 05. 2010, 06:30:06 »
Chápu dobře, že děláš experimenty pod rootem? To není rozumné.

Ten znak "~" je zkratkou pro domovský adresář. Pokud jsi ten příkaz jen bezhlavě opsal tak bude asi špatně. Tuším, že v daném případě tam nebude.

Soubory starší než 5 dní dokáže najít program
find

x

« Odpověď #7 kdy: 12. 05. 2010, 07:16:27 »
man stranky v systemu snad mas ne? Tak sup :

man mv
man find

A doporucuji :

http://introcomp.fisica.edu.uy/biblio/Shell%20Programming%20in%2024%20Hours.pdf