Windows server a pomalý přenos dat na síti

..

Re:Windows server a pomalý přenos dat na síti
« Odpověď #15 kdy: 28. 08. 2012, 09:50:05 »
pokud máš bakaláře v sql, tak v odbc na klientovi nastav jako server jeho ip adresu místo jména

Host

« Odpověď #16 kdy: 28. 08. 2012, 09:53:58 »
na síťový disk tak odkazuji přímo pomocí ip

Michal

« Odpověď #17 kdy: 28. 08. 2012, 10:11:39 »
takže problém je jenom s bakaláři, nebo i se smilem? a ti bakaláři neběží na sql, jen dbf?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 28. 08. 2012, 10:24:58 »
Co takle zkusit monitorovat pristup k souborum? Process Monitor: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896645 . Treba by se zjistilo, na kterych souborech se to kouse.

P.S.: Musite si tam nastavit filtr na danou aplikaci, jinak to bude vypisovat uplne kazdou kravinu a zvencnete se z toho.

Diskobolos

« Odpověď #19 kdy: 28. 08. 2012, 10:31:26 »
Před 5-ti lety jsem měl podobný problém na 1GB síti s WinSRV2003 a mohl jsem se z toho pos..t. Samo jsem to řešil tady na fóru, rady byly všeliké (od výmeny kabeláže, upgrade firmware síťovky až po rýpání do registrů), nicméně všechno jsem vyzkoušel a žádná nepomohla. Zkusil bych vzít rezervní disk a na něj hodit čistou instalaci Win2008 serveru a vyzkoušet tu síťovou komunikaci. Pak bych provedl obnovaní konfigurace ze zálohy a uvidíš. Přinejhorším tam zapojíš původní dist, srazíš podpadky a přestaneš to řešit. Svět widloidních serverů serverů byla/je/bude pro mě velká záhada.

Host

« Odpověď #20 kdy: 28. 08. 2012, 10:36:46 »
I se Smile je problém.

Pokud ho spustím ze složky na serveru, tak spuštění trvá   třeba i 7 - 8 minut i déle ... Ale samotnou složku stáhnu za pár vteřin.
Pokud ho spustím z lokální instalace a program akorát používá mysql na serveru tak se spustí skoro ihned.

Disky bych neřešil při měření testu R/W disky dosahují něco okolo 150 MB/s. Je to SAS v RAID 0.
Pokud všechno spouštím přímo na serveru, tak to leze bez prodlev.
Jak to jde přes síťovku i na přímo do ntb. tak se to celkem dost natahuje. Diag. utilita od Intelu projela celou síťovku a měřila snad všechno vč. impedance atd a všechno skončilo s výsledkem Excelent.  Máme tu síť v 6 ... ale to na to nemá vliv pokud mi to dělá
i přímo přes notebook.
jinak ovladače jsou aktuální vč. firmware a veškeré aktualizace jsou nainstalovány.

Host

« Odpověď #21 kdy: 28. 08. 2012, 10:38:53 »
jinak než na server namigroval MS Okno server tak tam byl Centos pro test a ten ukazoval stejné výsledky v přenosu rychlosti, ovšem tenhle soft sem tam nezkoušel po síti spouštět, pač mě nenapadlo, že u serveru za 50 000 bude takovej problém.
Aktuálně sem všem nařídil používat terminál, kde je lokálně instalovaný Smile a používá jenom mysql ze serveru, ale tohle pro mě není řešení...

Cek

« Odpověď #22 kdy: 28. 08. 2012, 12:17:37 »
Je to spousteni po siti zkousene ve chvili, kdy tam neni vubec nikdo jiny?
Pokud ne, co treba nejake locky na souborech, pokud to z jednoho mista spousti tolik lidi? Je ten soft udelany tak, aby vubec to spousteni ze sitoveho uloziste podporoval? pokud ne, muze byt problem v tomhle.

Host

« Odpověď #23 kdy: 28. 08. 2012, 12:46:09 »
Ano už jsem to zkoušel i tak že sem server od sítě odpojil a připoji se k němu přímo.
Výsledek byl naprosto stejný. Práce v programu pak taky není nijak svižná :(

Host

« Odpověď #24 kdy: 28. 08. 2012, 12:48:39 »
Ale jak říkám stahování souborů ze serveru frčí rychle.
Jinak program jede podle toho ve které je části. Je složen z více modulů.

Diskobolos

« Odpověď #25 kdy: 28. 08. 2012, 13:12:22 »
Jinak program jede podle toho ve které je části. Je složen z více modulů.

Kolik HW pamětí má server k dispozici? Pokud server po síti zpracovává hafol malých souborů, tak to může být zápek. Indexování, antivir, razítko last-access k souborům, komprese souborů.... To vše povypínat.

Michal

« Odpověď #26 kdy: 28. 08. 2012, 15:40:50 »
je divné, že by Evidence jela bez problémů, zatímco Maturity se sekaly...

Drasar

« Odpověď #27 kdy: 28. 08. 2012, 15:45:25 »
Zkus www.dependencywalker.com a podivej se na rozdily mezi spustenim tech bakalaru lokalne a po siti. Pokud vim, tak ve widlich existuji nejake zpozdene zavislosti, tzn. knihovna nemusi byt k dispozici hned pri spusteni programu, ale az kdyz je potreba. Good luck ;)

Host

« Odpověď #28 kdy: 28. 08. 2012, 15:58:33 »
Server ma 8 Gb Ram aktuálně je instalován 32 bit OS verze. Nebyl čas...
Ale v době přenosu dat je na ram k dispozici 2 Gb

Host

« Odpověď #29 kdy: 28. 08. 2012, 16:10:47 »
Zkus vypnout SMB2.