Co se vám nelíbí na ThinkPad T420?

Re:Co se vám nelíbí na ThinkPad T420?
« Odpověď #15 kdy: 10. 08. 2012, 19:55:40 »
dodofix: Tvoj typ na notas by ma zaujimal,

ubo

« Odpověď #16 kdy: 10. 08. 2012, 22:52:21 »
  • display port je aktivny len ak je aktivna dedikovana karta, pri intel grafike nie (to je tiez super napad)

mam intel grafiku, display port jede v poradku. wtf

dodofix

« Odpověď #17 kdy: 11. 08. 2012, 07:35:28 »
  • display port je aktivny len ak je aktivna dedikovana karta, pri intel grafike nie (to je tiez super napad)

mam intel grafiku, display port jede v poradku. wtf

No nejde, ak je v biose zapnuta integrovana grafika, display port je nanic, pretoze je napojeny priamo na dedikovanu kartu. wtf

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #18 kdy: 11. 08. 2012, 09:45:37 »
Tak znova, root zase blbne .... I když T420 není dokonalá, nic lepšího se asi sehnat nedá. Ano, je tu ještě X220, ale to už se bavíme o úplně jiné mašině. Pro někoho může být menší obrazovka nevýhodou, pro někoho zase jeho mobilita výhodou. A co se kvality zpracování týče, tak ta neustále klesá, protože se klade důraz na váhu, cenu a hlavně na prodej. Pořád ale ThinkPad T řady je asi to nejlepší pro profesionální použití. Je to škoda, při moderních a rychlích technologiích, vždyť ty stroje by mohli vydržet věčnost. Ale základem je, aby to mělo alespoň tři kurvítka ... Mimochodem už jsem narazil na T420, kde byl Hitachi (značku si možná pletu) disk Class B (to bylo přímo na štítku, na to se zapomenout nedá) a vydržel přesně dva měsíce po záruce!

Sten

« Odpověď #19 kdy: 11. 08. 2012, 10:17:54 »
No nejde, ak je v biose zapnuta integrovana grafika, display port je nanic, pretoze je napojeny priamo na dedikovanu kartu. wtf

Existují dvě verze T420. Jedna má jenom Intel, tam Display Port funguje s ním, druhá má duální grafiku, tam jde jenom s dedikovanou. Ještě větší WTF je, že pokud použijete dok, tak tam je DVI port a ten jde i s Intelem.

Sten

« Odpověď #20 kdy: 11. 08. 2012, 10:23:07 »
Tak znova, root zase blbne .... I když T420 není dokonalá, nic lepšího se asi sehnat nedá. Ano, je tu ještě X220, ale to už se bavíme o úplně jiné mašině. Pro někoho může být menší obrazovka nevýhodou, pro někoho zase jeho mobilita výhodou. A co se kvality zpracování týče, tak ta neustále klesá, protože se klade důraz na váhu, cenu a hlavně na prodej. Pořád ale ThinkPad T řady je asi to nejlepší pro profesionální použití. Je to škoda, při moderních a rychlích technologiích, vždyť ty stroje by mohli vydržet věčnost. Ale základem je, aby to mělo alespoň tři kurvítka ... Mimochodem už jsem narazil na T420, kde byl Hitachi (značku si možná pletu) disk Class B (to bylo přímo na štítku, na to se zapomenout nedá) a vydržel přesně dva měsíce po záruce!

Já jsem před nějakou dobou začal preferovat řadu W, která je sice o dost dražší, ale kvalitou se vyrovná původním Téčkům. Inu, you got what you pay for :)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #21 kdy: 11. 08. 2012, 10:39:21 »

Já jsem před nějakou dobou začal preferovat řadu W, která je sice o dost dražší, ale kvalitou se vyrovná původním Téčkům. Inu, you got what you pay for :)

No ono, když to vezmeš kolem a kolem, tak oproti Téčkové řadě je to dražší, ale oproti původní Téčkové řadě ani ne. Takže cena zůstala a výkon se zlepšil. Tady už se musí ale dost kalkulovat, jestli se ta mašina vyplatí, jestli na sebe vydělá. Nicméně pokračuje vůbec Wéčková řada ve vývoji?

dodofix

« Odpověď #22 kdy: 11. 08. 2012, 10:46:03 »

Existují dvě verze T420. Jedna má jenom Intel, tam Display Port funguje s ním, druhá má duální grafiku, tam jde jenom s dedikovanou. Ještě větší WTF je, že pokud použijete dok, tak tam je DVI port a ten jde i s Intelem.

jo, prave preto som uviedol konkretny model, moje vytky sa tykaju prave jeho

Sten

« Odpověď #23 kdy: 11. 08. 2012, 10:49:08 »
No ono, když to vezmeš kolem a kolem, tak oproti Téčkové řadě je to dražší, ale oproti původní Téčkové řadě ani ne. Takže cena zůstala a výkon se zlepšil. Tady už se musí ale dost kalkulovat, jestli se ta mašina vyplatí, jestli na sebe vydělá. Nicméně pokračuje vůbec Wéčková řada ve vývoji?

Teď jsem našel, že řada W oficiálně nahrazuje původní Txxp a Txx (bez p) zůstalo Téčko. Wéčko ve vývoji pokračuje, letošní model je W530.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #24 kdy: 11. 08. 2012, 11:07:49 »

Teď jsem našel, že řada W oficiálně nahrazuje původní Txxp a Txx (bez p) zůstalo Téčko. Wéčko ve vývoji pokračuje, letošní model je W530.

Teď jsem si to dohledal ... a nic pro mne. Nemám rád, když notebook obsahuje nVidie a ATIny. A i 15" je pro mne moc. Tím nechci říct, že je to špatný stroj, je to pěkně nabušené dělo. Jen mi prostě pár věcí nesedí.

podlesh

« Odpověď #25 kdy: 11. 08. 2012, 13:52:38 »

Opravdu? Na abclinuxu někdo naopak uváděl, že to DVI na docking station s intelem také nejde.
Pokud by to opravdu šlo, tak bych si ji pořídil, monitor připojený analogově je opravdu otřesná věc.

Mimochodem, nikdo nezmínil wtf s chybějící zdířkou na mikrofon (rep. so že je sloučená se sluchátky). Jednou jedinkár jsem potřeboval videokonferenci a toho s****í co s tím bylo... I když pravda je, že mám T520, ale myslím že 420 je na tom stejně.

Nejhorší ale je, že rada "hledej dál" je úplně k ničemu - jediný další výrobce co připadá v úvahu je Apple. WTF?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #26 kdy: 11. 08. 2012, 14:30:25 »

Opravdu? Na abclinuxu někdo naopak uváděl, že to DVI na docking station s intelem také nejde.
Pokud by to opravdu šlo, tak bych si ji pořídil, monitor připojený analogově je opravdu otřesná věc.

Mimochodem, nikdo nezmínil wtf s chybějící zdířkou na mikrofon (rep. so že je sloučená se sluchátky). Jednou jedinkár jsem potřeboval videokonferenci a toho s****í co s tím bylo... I když pravda je, že mám T520, ale myslím že 420 je na tom stejně.

Nejhorší ale je, že rada "hledej dál" je úplně k ničemu - jediný další výrobce co připadá v úvahu je Apple. WTF?

Dát Linuxákovi Apple je za trest, jedině na nej hodit Linux, ale kam se potom obracet s dotazy? Jablíčkáři by si asi klepali na čelo a ostatní nemají tu zkušenost.

« Odpověď #27 kdy: 11. 08. 2012, 14:48:01 »
Citace
Ani nějaký Fujitsu přes 30k podle tebe nemá tu kvalitu ? Údajně nevyrábí v Číně. Já tedy Fujitsu nikdy neměl, ale mají dobrou pověst.

BTW, nedávno jsem na pctuning.cz četl, že Lenovo taky přesouvá část výroby z Číny do Japonska:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=24456&catid=1&Itemid=57

« Odpověď #28 kdy: 11. 08. 2012, 16:12:15 »
Dát Linuxákovi Apple je za trest, jedině na nej hodit Linux,
Proč by to mělo být za trest? Je to super volba - slušný hw + stabilní unixový systém jemu na míru, který opravdu just works a ne jenom že to o sobě tvrdí.
Pomocí macports pak mám většinu software, co bývá v repech běžných Linuxových dister.
Jako třešničku na dortu mám hry a komerční aplikace, které pro Linux nejsou (např. Adobe produkty, nebo třeba Google SketchUp)

ale kam se potom obracet s dotazy? Jablíčkáři by si asi klepali na čelo a ostatní nemají tu zkušenost.
Třeba sem? Uživatelé MacOSu se tady pravidelně ozývají. Navíc s MacOSem prostě problémy nebývají. Ono to opravdu funguje - a v podstatě úplně bezúdržbově. Těch pár problémů, co člověk má, vyřeší snadno pomocí Googlu.

dodofix

« Odpověď #29 kdy: 11. 08. 2012, 21:11:23 »
dodofix: Tvoj typ na notas by ma zaujimal,

rozpocet ? ucel pouzitia ? osobne preferencie ?